Σε ένα αποκλειστικό βίντεο η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει τον Charles Sandison να ξεναγεί το κοινό στην έκθεση «Garden of Light».

 

Η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη ξεκίνησε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στην αθηναική γκαλερί και βρίσκεται προσωρινά σε παύση λόγω των έκτακτων μέτρων.

 

Ο Sandison δημιουργεί βίντεο προβολές που συνδυάζουν γλώσσα, μορφή, αρχιτεκτονική και κίνηση. Οι βιντεο-εγκαταστάσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική και τις ΗΠΑ. Στην Μπιενάλε της Βενετίας (2001), παρουσίασε το έργο του «Living Rooms» που του πρόσφερε διεθνή αναγνώριση.

 

Τα έργα του βρίσκονται σε μεγάλες μουσειακές και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο, όπως το Μουσείο Reina Sofia, το Μουσείο Τέχνης του Ντένβερ, το MAXXI Rome, το Kiasma και το Μουσείο Τέχνης της Βόννης.

 

Η νέα του έκθεση «The Garden of light» περιλαμβάνει προβολές βίντεο και μεγάλες οθόνες προσκαλώντας το κοινό να βυθιστεί στην ψηφιακή λάμψη ενός εναλλακτικού σύμπαντος που αποτελείται από μορφές ζωής, τεχνητής νοημοσύνης.

 

Λέξεις, αριθμοί, σημεία και σύμβολα περιφέρονται ελεύθερα στους τοίχους. Μερικές φορές συγχωνεύονται εν συντομία για να σχηματίσουν ανθρώπινες φιγούρες, στη συνέχεια εκρήγνυνται σε μια καταιγίδα γραμμάτων και μεταμορφώνονται από το ένα λεξικό στο άλλο.

 

Ο Sandison συνδυάζει την ικανότητά του να γράφει σύνθετα προγράμματα υπολογιστών με μια σοφή χωρική επιδεξιότητα που απεικονίζει τον κρυφό κόσμο των δεδομένων που μας περιβάλλει. Ο υπολογιστής για τον Sandison λειτουργεί σαν μαντείο.