Ο Βιμ Βέντερς αποτυπώνει τους πίνακες του Έντουαρντ Χόπερ σε μια 3D ταινία μικρού μήκους

Ο Βιμ Βέντερς αποτυπώνει τους πίνακες του Έντουαρντ Χόπερ σε μια 3D ταινία μικρού μήκους Facebook Twitter
0

Ο Βιμ Βέντερς αποτίει φόρο τιμής στους πίνακες του Έντουαρντ Χόπερ με μια 3D ταινία μικρού μήκους που φέρει τον τίτλο «Two or three things I know about Edward Hopper».

H Fondation Beyeler, που βρίσκεται στη Βασιλεία, φέρνει στο τέλος του μήνα την Αμερική του 20ού αιώνα στην Ευρώπη. Το «American Spirit», όπως αποτυπώθηκε με μοναδικό τρόπο στους πίνακες του Έντουαρντ Χόπερ, θα παρουσιαστεί σε μια έκθεση που διαρκέσει ως τον Μάιο, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουίτνεϊ της Νέας Υόρκης, στο οποίο βρίσκεται αποθηκευμένος ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς του ζωγράφου.

Με αφορμή την έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί ένα 3D φιλμ μικρού μήκους σε σκηνοθεσία του Βιμ Βέντερς, ο οποίος αρκετές φορές στην καριέρα του προσπάθησε να αποτυπώσει στον φακό του το αμερικανικό τοπίο, με πλάνα που παραπέμπουν στους πίνακες του Χόπερ.

Η ταινία θα έχει τίτλο Two or three things I know about Edward Hopper και συνεχίζει τη διεισδυτική ματιά του Βέντερς στο έργο καλλιτεχνών μετά το Pina για την Πίνα Μπάους και το Salt of the Earth για τον Τζουλιάνο Σαλγκάδο.

Ο ίδιος ο Βέντερς αναφέρει: «Πάντα θεωρούσα τους πίνακες του Χόπερ ως πλάνα από ταινίες που δεν έγιναν ποτέ και άρχισα να αναρωτιέμαι: ποια ιστορία ξεκινά μετά από αυτό το πλάνο; Τι θα συμβεί στους ήρωες αμέσως μετά;». Στην ταινία του λοιπόν επιχειρεί να ζωντανέψει για λίγο τους πίνακες του Χόπερ, ξεκινώντας σε 3 διαστάσεις μια μικρή ιστορία για τους ήρωες τους.

Ο Βιμ Βέντερς αποτυπώνει τους πίνακες του Έντουαρντ Χόπερ σε μια 3D ταινία μικρού μήκους Facebook Twitter

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Πληροφορίες για την έκθεση: https://www.fondationbeyeler.ch/en/exhibitions/edward-hopper/

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.