Παρανοϊκός, εξτρεμιστής, με διάφορα ψυχολογικά προβλήματα και χρήστης σκληρών ναρκωτικών-ταυτόχρονα μεγάλος συγγραφέας ιστοριών που τοποθετούνται στο μέλλον και προσπαθούν να θέσουν ερωτήματα θεολογικά, υπαρξιακά, μεταφυσικά. Δύσκολος άνθρωπος με έντονη ερωτική ζωή και συχνές μετακινήσεις μέχρι το θάνατό του το 1982.

 

Όμως για λίγα χρόνια προσπάθησε να ζήσει ήρεμη συζυγική ζωή φεύγοντας από το Berkeley για να μετακομίσει στο west Marin County όπου γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα του, Anne Rubenstein. Η ηρεμία κράτησε λίγο και μετά από βίαιους καυγάδες ο Phil, όπως τον έλεγε η γυναίκα του, κατάφερε να την βάλει σε ψυχιατρική κλινική με τη δικαιολογία ότι ήθελε να τον σκοτώσει, απόφαση που αμφισβητείται τώρα για την ορθότητά της.

 

Για λίγα χρόνια όμως κατάφερε να απομονωθεί και να γράψει ένα από τα πιο σημαντικά του έργα, το “The Man in the High Castle” (1962) που βραβεύτηκε με το βραβείο Hugo, το πιο σημαντικό βραβείο επιστημονικής φαντασίας.

 

Υπάρχουν ήδη πολλά βιβλία για τη ζωή του Philip K. Dick και ίσως δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που μπορούν να γίνουν γνωστές για πρώτη φορά. Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη φορά η περιγραφή θα είναι από κάποιον που τον έζησε από πολύ κοντά για κάποια χρόνια. Για τους λάτρεις του έργου του θα είναι πολύτιμο βιβλίο.

 

Τι υπάρχει χάρη στον Philip K. Dick?

 

 

Η βιογραφία λέγεται “The Search for Philip K. Dick” και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Tachyon του San Francisco.