Το μυστήριο με το Νόμπελ του Μπομπ Ντίλαν παραμένει - Το πήρε τελικά ή δεν πήγε ποτέ;

Το μυστήριο με το Νόμπελ του Μπομπ Ντίλαν παραμένει - Το πήρε τελικά ή δεν πήγε ποτέ; Facebook Twitter
1

Είναι τόσο απρόβλεπτος καλλιτέχνης που όλα είναι πιθανά και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια ακόμη ανατροπή. Ο λόγος για τον Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος έχει απασχολήσει εκτενώς τα μίντια το τελευταίο διάστημα χάρη στην βράβευσή του με Νόμπελ.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την παραλαβή του Νόμπελ Λογοτεχνίας από τον θρυλικό μουσικό παραμένουν μέχρι και σήμερα επτασφράγιστο μυστικό και κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει αν ο αμερικανός τραγουδιστής μετέβη τελικά στη Στοκχόλμη.


Την Τετάρτη, η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών που απονέμει τα βραβεία ανακοίνωσε ότι ο Ντίλαν θα παραλάβει το δίπλωμα και το μετάλλιό του από τη Στοκχόλμη αλλά σε μια μικρή και ιδιωτική εκδήλωση, σύμφωνα με την επιθυμία του.


Η ίδια πηγή είχε ανακοινώσει ότι μέλη της Ακαδημίας θα είχαν συνάντηση με τον τραγουδιστή σε μια από τις συναυλίες του, το Σάββατο και την Κυριακή στη Στοκχόλμη και στις 9 Απριλίου στο Λουντ, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια επιβεβαίωση.


Η απόφαση να τιμηθεί ο Ντίλαν με το Νόμπελ Λογοτεχνίας προκάλεσε αντιπαράθεση η οποία ενισχύθηκε όταν ο τραγουδιστής παρέμεινε σιωπηλός για εβδομάδες μετά την ανακοίνωση, ενώ αργότερα δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην ετήσια τελετή απονομής τον Δεκέμβριο.
Η γραμματέας της Ακαδημίας Σάρα Ντάνιους έγραψε σε χθεσινή της ανάρτηση σε μπλογκ: «Προετοιμάζομαι για τις συναυλίες του Ντίλαν στη Στοκχόλμη αυτό το σαββατοκύριακο».


Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Ντάνιους είχε δηλώσει ότι ο Ντίλαν, ο οποίος αποφεύγει τα μέσα ενημέρωσης, δεν θα εκφωνήσει την ομιλία της παραλαβής του βραβείου ως οφείλει αυτό το σαββατοκύριακο, αλλά προφανώς θα την στείλει σε ένα δεύτερο χρόνο ηχογραφημένη.


Για να παραλάβει το χρηματικό έπαθλο των οκτώ εκατομμυρίων σουηδικών κορώνων που συνοδεύει το βραβείο ο Ντίλαν πρέπει να εκφωνήσει μια ομιλία εντός εξαμήνου μετά τις 10 Δεκεμβρίου αλλά δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στη Στοκχόλμη.


Όταν η βρετανή συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2007 έγραψε μια ομιλία και την έστειλε στον σουηδό εκδότη της, ο οποίος την ανέγνωσε σε τελετή στη σουηδική πρωτεύουσα.

Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ