Winter live in Athens

Winter live in Athens Facebook Twitter
0

Με δυνατές εμφανίσεις κάνουν opening μαζί με το χειμώνα οι μουσικές σκηνές και με ονόματα γνωστά -παλιά και νέα- της μουσικής σκηνής. Στο Μετρό στου Γκύζη κάθε Δευτέρα και Τρίτη η «θεατρική» Τάνια Τσανακλίδου στις 21:30 ακριβώς, γιατί σημασία έχει η ακρίβεια στα ραντεβού. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας στο Μετρό συμπληρώνουν ο Δημήτρης Ζερβουδάκης από τη Θεσσαλονίκη Παρασκευο-σάββατα και κάθε Τετάρτη στη σκηνή η Μάρθα Φριτζήλα μαζί με τους Coubara project για να «παντρέψουν» παραδοσιακά, ρεμπέτικα και τζαζ.

ΣτοΖυγό τα Μπουμπούκια συνεχίζουν με ορμή από πέρυσι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή χωρίς την Τάνια φέτος αλλά με Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Σταρόβα. Τα Δευτερότριτα από τις 5 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου αναλαμβάνει ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη κάτι πιο alternative. Η μουσική κυβερνοπαράσταση Hate ‘n Half από τη Sia και τους Musicult Reactor Dreams. Από τις 11 Ιανουαρίου στη σκηνή η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μαζί με το Τρίφωνο και τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο.

Στην οδό Βουτάδων στο Γκάζι στη σκηνή του Gazarteανεβαίνει από αύριο Παρασκευή και για τρία Παρασκευοσάββατα ο Γιάννης Χαρούλης με τον «Χειμωνανθό» του ως βάση αλλά και με διάθεση να ταξιδέψει από τα ριζίτικα ως το φλαμένκο.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, το Kyttaro live ήταν να μην κάνει το re-opening. Έχουμε και λέμε. Απόψε Πέμπτη οι Ελευσίς σε μία έθνικ μουσική παράσταση, αύριο και μεθαύριο Socrates, Πουλικάκος, Σταύρος Λογαρίδης, στις 21 Il.ek.tro, τις Δευτέρες τζαζ fusion από τον Γιώργο Φακανά, στις 23 Οκτωβρίου Ενδελέχεια και Υπόγεια Ρεύματα σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνυπάρξεις στη μουσική σκηνή του χειμώνα, 24/10 SICKTEAR + Στέλιος Μποτωνάκης + Maxi-nil + Λιάνα Παπαλέξη, 25/10 greek reggae από τους Locomondo, 26 και 27 Οκτωβρίου οι παλιοί Socrates με τους Βρετανούς Sharpees και θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμη. Ανάμεσά τους Ρόδες, Palyrria, Xαΐνηδες. Κάθε Κυριακή στις 5:30 το απόγευμα, ροκ το μαθητικόν, Schoolwave με μαθητικά συγκροτήματα.

Στην πιο ιστορική σκηνή της πόλης το RODEO CLUB της οδού Χέυδεν, Λάκης Παπαδόπουλος - Γιάννης Γιοκαρίνης στις 19 και 20 Οκτωβρίου, στις 22 Οκτωβρίου η Βαλέρια Χριστοδουλίδου με τους ΕΛΙΤΡΟΝ και στις 26 και 27 Οκτωβρίου ο «θείος Νώντας» Δημήτρης Πουλικάκος, οι Άσσοι του καράτε Νο 2 και ο «τρομερός» Ζωρζ Πιλαλί.

Κοντά στους «παλιούς» και ένα νέο στέκι στη live νύχτα της πόλης, το Polis Theatre στην Πέτρου Ράλλη, κάνει αρχή την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και το Σάββατο με τους Θοδωρή Γκόνη, Κώστα Λειβαδά, Γιώτα Νέγκα και Σύρμω Κεκέ στην παράσταση «Έχω άνθρωπο». Guests Θαλασσινός, Τσαλιγοπούλου και Κραουνάκης. Για δύο διήμερα 9-10 και 16-17 Νοεμβρίου ανεβαίνουν στη σκηνή οι Χειμερινοί Κολυμβητές.

Στη live σκηνή της πόλης και το Caminitoστο Μεταξουργείο με opening party την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο και μία ιδέα για το τι να περιμένουμε στη σεζόν με πολλούς αυτοσχεδιασμούς από τους guests. Για αρχή την Παρασκευή BRASILIAN NIGHT με τους Grupo Baracubacu & guests, το Σάββατο 27/10, Grupo ANACONDA με ρεπερτόριο από όλη τη Λατινική Αμερική και την ισπανόφωνη Καραϊβική και την Κυριακή 28/10, ημέρα του «ΟΧΙ», Flamenco από την ομάδα Solea.

Το Μπαράκι του Βασίλη στο Κολωνάκι θα φιλοξενήσει διάφορα σχήματα όλο το χειμώνα. Απόψε 18/10 περιπλανήσεις γύρω από τον κόσμο με τζαζ και έθνικ μουσική και συνέχεια με διαφορετικά σχήματα και διαφορετικές μουσικές από τζαζ μέχρι μικρασιάτικα κάθε μέρα.

Στα Εξάρχεια το alternativeΑn Club με BILLY CHILDISH (UK) + opening acts Παρασκευή και Σάββατο 19 και 20/10 την Κυριακή 21/10, BATTLE OF THE BANDS «PRIMARY». Την Παρασκευή 26/10 TATTOO CORE FEST: FUROR / CODE OF SILENCE / REVOLTING BREED / SIDE EFFECT, το Σάββατο 27/10 RADIO BIRDMAN και Κυριακή 28/10 HANDFULL OF HATE από την Ιταλία. Στα ολίγον out of center live στέκια...

Στο έντεχνο ροκ στέκι της πόλης, τοΣταυρό του Νότου, απόψε, στις 25 του μήνα και την 1η Νοεμβρίου βόρειο ροκ από τον Παύλο Παυλίδη και τους B-Movies με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και από την εποχή των σκληρών «Ξύλινων Σπαθιών». Κάθε Κυριακή και Δευτέρα «Τρεις κι ο κούκος», όπου οι τρεις είναι ο Μανώλης Φάμελος, ο Στάθης Δρογώσης και ο Μύρων Στρατής, ενώ ο «κούκος» ως βραδινός τύπος είναι διαφορετικός σχεδόν κάθε βράδυ.

Στο Cafe Αλάβαστροναπόψε ο Κώστας Μαγγίνας, στις 27 Οκτωβρίου οι Apurimac και στις 31 οι Anemos.

Στην Αρχιτεκτονική live«Τα παιδία παίζει» κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο ελληνικό, έντεχνο και ροκ.

Στο άλλο live του Νέου Κόσμου, το ΟΞΥΓΟΝΟ, από απόψε και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο οι τρεις νέοι Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιώργος Μυλωνάς, Πάνος Μουζουράκης σε ρεπερτόριο ξένο, ροκ και έντεχνο.

Στα νότια της πόλης και η Χ-ΕΔΡΑ LIVE με τη Δέσποινα Ολυμπίου και τον Γιώργο Τεντζεράκη. Ακολουθούν από 16/11 ως τις 15/12 τα Κίτρινα Ποδήλατα, ενώ Δευτέρα 22 και 29, Τρίτη 23 και 30 Οκτωβρίου, 5 και 6 Νοεμβρίου ανεβαίνει στη σκηνή ο Κώστας Χρονόπουλος.

Στο δρόμο προς τη Δύση, στοGagarin της Λιοσίων την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, οι Αυστραλοί Devastations και οι Κερκυραίοι Κόρε Ύδρο. Κλασική πλέον σκηνή στο κέντρο.

Ο Συρμός ξεκινά με τον Μίλτο Πασχαλίδη (19-20/10 και 26-27/10) και αναμένονται να ανακοινωθούν κι άλλα live!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φαινόμενο «Manos»: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατάφερε να κατακτήσει και την κορυφή του Spotify

Μουσική / Manos: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατακτά και την κορυφή του Spotify

Για εκατομμύρια παιδιά και εφήβους ο Manos δεν ήταν απλώς ένας YouTuber αλλά ένας ψηφιακός φίλος. Δεκατέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του βίντεο, μιλά για τη σχέση ζωής με το κοινό του, τις δυσκολίες της πρόωρης δημοσιότητας, την προσωπική του επανεκκίνηση και τη θεαματική είσοδό του στη μουσική με τις επιτυχίες «Baby» και «Κενό».
M. HULOT
Γιώργος Κανέλλης - Discobole

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Κανέλλης: «Το Discobole δεν ήταν ένα απλό κατάστημα»

Από τα παιδικά του χρόνια στο Παλαιό Φάληρο ως το άνοιγμα του θρυλικού «Discobole», κι απ’ τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ως τη σημερινή αναγέννηση του βινυλίου – ο άνθρωπος πίσω από το σημαντικότερο δισκάδικο της πόλης αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Μουσική / Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Με το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ της, «1.», και το viral «Βαριέμαι πολύ», η Έλενα Λεώνη μετατρέπει την πίεση που προκαλούν οι προσδοκίες και η ανάγκη να είναι διαρκώς παραγωγική σε σύγχρονη ελληνική ποπ που συνδυάζει παράδοση, συναίσθημα και προσωπική ελευθερία.
M. HULOT
Queer Ranch Festival: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Μουσική / Queer Ranch Festival στη Λέσβο: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Τέσσερις θηλυκότητες έβαλαν το ταλέντο και τις επαφές τους και έφτιαξαν ένα φεστιβάλ στην Ερεσό της Λέσβου που συγκεντρώνει άτομα από όλο τον πλανήτη και τα εισιτήριά του γίνονται sold out μέσα σε μισή ώρα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μουσική / O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μετά από μια άνιση σεζόν, ο Βρετανός DJ δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα παίζοντας ένα minimal techno set που αντλούσε από όλα τα είδη ηλεκτρονικής μουσικής και δεν θύμιζε τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει ως τώρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μουσική / HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μισή άνθρωπος και μισή άλογο, η 26χρονη Γερμανίδα DJ και παραγωγός φέρνει στην ηλεκτρονική μουσική κάτι σχεδόν ξεχασμένο: την καθαρή διασκέδαση, το χάος και την ελευθερία τού να μην παίρνεις τον εαυτό σου υπερβολικά στα σοβαρά.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
 «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το σουξέ»

Lifo Videos / Σταμάτης Κραουνάκης: «Στα 70 μου, δεν έχω όρεξη για καβγάδες»

Σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες της «Λυσιστράτης», ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις από τη διαδρομή του, σχόλια για ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής και πρακτικές επιβίωσης για τα χρόνια που έρχονται.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
59’ με τη VASSIŁINA

Μουσική / VASSIŁINA: «Έχω πάρει έμπνευση από τις drag queen φίλες μου»

Στον πυρήνα της σύγχρονης ελληνικής avant-pop, η VASSIŁINA δεν φοβάται να χαθεί για να επαναπροσδιοριστεί, μετατρέποντας την αβεβαιότητα, το τραύμα και τη ρευστή φύση της ταυτότητας σε μια έντονα βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία.
M. HULOT
Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Nothing Days / Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Από ένα υπνοδωμάτιο στο Έσεξ σε σκηνές όπως το Wireless Festival και το Coachella, ο 20χρονος δημιουργός ξεχώρισε χάρη στην εμμονική παραγωγικότητά του, σχεδιάζοντας, εκτός από τη μουσική, και τον μύθο του.
M. HULOT
Νέλλη Σεμιτέκολο, πιανίστρια

Οι Αθηναίοι / Νέλλη Σεμιτέκολο: «Όταν μεγαλώνεις και γερνάς, κάθε χρόνο κάτι χάνεις»

Χωρίζει τη ζωή της πριν και μετά τον Χρήστου και πριν και μετά τον Γρηγόρη. Την πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας της την έζησε σε συναυλία κατά τη διάρκεια της χούντας, παίζοντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Η πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ