Η ζωή του James Lavelle είναι ένα τεράστιο ηλεκτρονικό παζλ

Η ζωή του James Lavelle είναι ένα τεράστιο ηλεκτρονικό παζλ Facebook Twitter
0

Ο συνιδρυτής της δισκογραφικής Mo'Wax (που κυκλοφόρησε τις πρωτοποριακές δουλειές των DJ Shadow και DJ Krush) συνεργάστηκε με τον DJ Shadow δημιουργώντας τους UNKLE - στο περίφημο άλμπουμ τους Psyence Fiction συμμετείχαν στα φωνητικά εκτός των άλλων ο Richard Ashcroft, ο Ian Brown και ο Thom Yorke. 

Ο Lavelle συνέχισε τους UNKLE με άλλους συνεργάτες κι έγινε ακόμα πιο γνωστός για τα ρεμίξ και τα DJ sets του. Τώρα τo EJEKT Festival τον φέρνει στην Αθήνα για ένα UNKLE Sounds set στις 27 Φεβρουαρίου στο Pixi. Το ιδιαίτερο mix live show και DJ set του θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μεγάλης καριέρας του. Η αφορμή είναι η νέα του κυκλοφορία στο ιστορικό label της Global Underground στα πλαίσια της σειράς City Series με τίτλο «James Lavelle Presents UNKLE Sounds – GU41 - Naples», ένα mix cd γεμάτο με τις μεγάλες επιτυχίες του, αποκλειστικά remixes και αποκλειστικές εκδοχές κομματιών των UNKLE.

Μας μίλησε για τα παιδικά του όνειρα, τη μουσική και την «τελείως ακανόνιστη» καθημερινότητά του. 

 

Όταν ήμουν παιδί άκουγα κυρίως χίπ χοπ.
Δοκίμαζα μάλιστα να φτιάξω τη δική μου μουσική, και μάθαινα απ' τα λάθη μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να μπω σ' ένα στούντιο και να γράψω μουσική – ήταν το πιο σημαντικό παιδικό μου όνειρο.

 

Αυτά που θυμάμαι απ' τις πρώτες μέρες των UNKLE; Ότι οι τρελοί διοικούσαν το τρελοκομείο! Ήμασταν αρκετά αφελής – νομίζαμε ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή, υπέροχη περίοδος.

 

Η ηλεκτρονική μουσική είναι για μένα η ζωή μου. Έχω συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και παραγωγούς, αλλά δε μπορώ να διαλέξω κάποιον συγκεκριμένο. Ο καθένας έχει την ιδιαίτερη μαγεία του.

 

Τι με εμπνέει όταν δημιουργώ μουσική; Η ζωή. Οι άνθρωποι. Η τέχνη. Οι ταινίες. Η ίδια η μουσική. Ουσιαστικά είναι ένας τρόπος έκφρασης. Οι δίσκοι είναι σαν τα ημερολόγια.

 

Πώς θα περιέγραφα μια μέρα της ζωής μου; Ό,τι να'ναι, τελείως ασταθής και παράξενη. Νιώθω σαν ζογκλέρ που παίζει με ένα σωρό διαφορετικές ιδέες. Η ζωή μου είναι ένα συνεχές παζλ.

 

Αυτή την εποχή φτιάχνω ένα νέο άλμπουμ, οπότε αναγκαστικά ακούω όλα αυτά που ηχογράφησα ξανά και ξανά. Ακούω όμως και νέα μουσική, ειδικά τις περιόδους που παίζω ως DJ.

 

H πιο πρόσφατη κυκλοφορία μου είναι το GU #41 Naples. Η ιδέα ήταν να κάνω κάτι ιδιαίτερο, σαν σόλο καλλιτέχνης. Πάντα μου άρεσε να κάνω αποκλειστικά ρεμίξ αλλά ήθελα και να κυκλοφορήσω σε δίσκο τη δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Κι όπως πάντα, προσπάθησα η μουσική του GU #41 Naples να έχει συνοχή, σα να ταξιδεύεις σε μια μελωδική χώρα.

 

Το σόου μου στην Αθήνα θα είναι γεμάτο με ολοκαίνουργια τραγούδια των UNKLE, αλλά και νέα ρεμίξ. Και φυσικά πολλά απ' τα κλασικά κομμάτια...

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Μουσική / O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές μίλησε στη LiFO λίγο πριν αποσυρθεί από το τραγούδι. Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την επιστροφή του αναδημοσιεύουμε μια σπάνια συνέντευξη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Μουσική / Οι Hume Assine έφτιαξαν ένα dance κομμάτι που το διαμορφώνεις όπως θες!

Το «For those dancing alone in their apartment» είναι ένα μουσικό πείραμα για όσα άτομα ψάχνουν ευκαιρία να ξεφύγουν, χορεύοντας μόνα στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο, ανάλογα με τη διάθεσή τους και για όσο το επιθυμούν.
M. HULOT
Ody Icons Περφόρμερ, μουσικός, δραματουργός, συνθέτης 

Οι Αθηναίοι / Ody Icons: «Δεν γίνεται να μη διεκδικήσεις τον χώρο που σου αναλογεί»

Περφόρμερ, μουσικός. Μεγάλωσε σε περιβάλλον που αγαπούσε την Ανατολή, ήταν λαϊκό και καθόλου εστέτ, κι αυτό επηρέασε τη μουσική του. Γι' αυτό δεν καταλαβαίνει τι εννοούν στην Ελλάδα όταν τον ρωτούν «γιατί τόσο τουμπερλέκι;». Ο Ody Icons αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Παύλος Σιδηρόπουλος: «Είχε μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα»

Σεμίνα Διγενή / Παύλος Σιδηρόπουλος: «Είχε μια θλίψη για τα μακρινά αριστουργήματα»

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ της Σεμίνας Διγενή για τον αγνό πρίγκηπα του rock and roll. Ακούγονται:  Δημήτρης Πουλικάκος, Μελίνα Σιδηροπούλου,  Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Φέρρης, Γιάννης Αγγελάκας κ.α.
THE LIFO TEAM
Οι νέοι λόκαλ DJs που ένα βράδυ θα σου «σώσουν τη ζωή»

Μουσική / Οι νέοι λόκαλ DJs που ένα βράδυ θα σου «σώσουν τη ζωή»

Σιχαίνονται τις πελατειακές σχέσεις, είναι unapologetic, αγαπούν τα συμπεριληπτικά dancefloors, αδιαφορούν για τον αλγόριθμο και προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια πολύ ανταγωνιστική σκηνή. 7 νέοι λόκαλ DJs μιλούν στη LifO.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Γιώργος Χατζηνάσιος

Μουσική / Γιώργος Χατζηνάσιος: «Ότι τι; Είναι ηλίθιοι όσοι ακούνε ελαφρολαϊκά;»

Έγινε συνθέτης για να μπορέσει να παντρευτεί τη γυναίκα του. Πιστεύει πως όποιος λέξη «ελαφρός» είναι απαίσια. Πρόλαβε την εποχή που τους τραγουδιστές τούς καταλάβαινες από τον ήχο της φωνής τους - τώρα δεν τους ξεχωρίζει. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Dievers Party: Πώς δυο φίλες έφτιαξαν τα πιο viral χορευτικά πάρτι της χρονιάς

Μουσική / Dievers Party: Πώς δυο φίλες έφτιαξαν τα πιο viral πάρτι της χρονιάς

Η Βάσω Καζαντζίδου και η Μαρινέλα Αμπντουραχμάνι γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα αθηναϊκό κλαμπ. Δύο χρόνια μετά, αυτή η συνάντηση γέννησε ένα από τα πιο δημοφιλή mobile queer events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η τριπλή δύναμη του Μπετόβεν

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η τριπλή δύναμη του Μπετόβεν

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το Τριπλό Κοντσέρτο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν με τρεις λαμπερούς σολίστ: ο Μαξίμ Βενγκέροφ, ο Στίβεν Ίσερλις και η Θεοδοσία Ντόκου ενώνονται υπό την μπαγκέτα του Φίνεγκαν Ντάουνι Ντίαρ την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ