The Curf: Στο κέντρο της αγάπης και στο επίκεντρο του θανάτου

The Curf: Στο κέντρο της αγάπης και στο επίκεντρο του θανάτου Facebook Twitter
0

Με αφορμή την κυκλοφορία της δεύτερης ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς τους με τίτλο Death and Love, η παλιά και αγαπημένη μπάντα της ελληνικής σκηνής επιστρέφει δυναμικά με ένα εξαιρετικό άλμπουμ με επιρροές που εκτείνονται από Melvins, Motorhead, Monster Magnet, QOTSA, Crowbar Soundgarden, μέχρι Alice in Chains και Nirvana. Οι The Curf είναι ιστορία και λίγο πριν την παρουσίαση του νέου άλμπουμ τους στο An Club, στις 8 Δεκεμβρίου, δίνουν απαντήσεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μπάντας σε μια κουβέντα εφ' όλης της ύλης.

—Γιατί σας πήρε τόσο καιρό να κυκλοφορήσετε το Death and Love; Συνέβησαν αναποδιές στο μεσοδιάστημα, ή οι ρυθμοί σας είναι αργοί σαν τα τραγούδια σας;
Οι ρυθμοί μας μόνο αργοί δεν είναι! Όντως πέρασε κάποιος καιρός από την κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ, αλλά όπως πολύ σωστά αναφέρεις συνέβησαν διάφορα εν τω μεταξύ. Το 2008 οι The Curf χωρίστηκαν γεωγραφικά, αλλά ευτυχώς -και προμελετημένα- δεν χωρίστηκαν δημιουργικά. Τον καιρό εκείνο ήμασταν στο εξωτερικό, αλλά λόγω διαφόρων καταστάσεων και περιστάσεων δεν ήταν δυνατόν να κάτσουμε όλοι εκεί. Πάραυτα, σε κάθε ευκαιρία που είχαμε, καθόμασταν στο στούντιο και καταγράφαμε ιδέες και μελωδίες, διατηρώντας έτσι το πνεύμα των The Curf ζωντανό. Εμείς αναφερόμαστε στην περίοδο αυτή ως «το ψυγείο». Όταν όλοι επιστρέψαμε στην πατρίδα, βγάλαμε το πράγμα από το ψυγείο, αναδιοργανώσαμε τη σύσταση των The Curf, βγάλαμε το EP Royal Water και ξεκινήσαμε τα live και τη σύνθεση του πρόσφατου Death and Love.

Δείτε τη συνέχεια στο ΓΚΡΕΚΑ

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Μουσική / H βαθιά υπνωτική ενέργεια του DJ Nobu

Κάθε σετ του είναι μια κατάδυση, μια αργή πτώση σε υποσυνείδητα μοτίβα, σε αχαρτογράφητους ήχους, σε σκοτεινούς διαδρόμους που παραπέμπουν περισσότερο σε τελετουργία παρά σε πάρτι. Ένας από τους σημαντικότερους DJ's της εποχής μας έρχεται στην Αθήνα για ένα βράδι.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Χελμός

Μουσική / Χελμός: 30 στιγμές από το πιο «ψηλό» φεστιβάλ του καλοκαιριού

Στημένο στα 1.700 μέτρα, το 3ο Helmos Mountain Festival υποδέχτηκε μερικά από τα πιο αγαπημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής, σε ένα τριήμερο που συνδύασε μουσική, φύση και κορυφές - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
LIFO NEWSROOM
Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Μουσική / Μυρτώ Βασιλείου: «Μου έχουν πει υποτιμητικά "πες κανένα λαϊκό, αυτό τραβάει"»

Η νέα φωνή της ελληνικής μουσικής είναι, όπως λέει, «λίγο καθαρίστρια, λίγο ιδιωτική υπάλληλος, λίγο τραγουδίστρια». Μόλις έκλεισε τα τριάντα, ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στη σκηνή με τη Νατάσσα Μποφίλιου και δείχνει πως έχει πολλά να προσφέρει.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Tsoula Festival

Μουσική / Tsoula Festival: Το πιο φρέσκο νησιώτικο φεστιβάλ στήνεται στην Αστυπάλαια

Με όνομα εμπνευσμένο από το παραδοσιακό φυλαχτό του νησιού, το φεστιβάλ που οραματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι στρέφει τα βλέμματα στην «πεταλούδα του Αιγαίου» – και έχουμε αποκλειστικά το πλήρες πρόγραμμά του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ο Σαίξπηρ, η Αθήνα και ένα Καλοκαιρινό Όνειρο

Η Ματούλα Κουστένη μάς ξεναγεί στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Φέλιξ Μέντελσον που εμπνέεται από τον Σαίξπηρ και θα ζωντανέψει, όπως και στο κείμενο, «στην Αθήνα, μια καλοκαιρινή νύχτα».
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Στέφανος Αθανασίου

Μουσική / Στέφανος Αθανασίου: «Γράφω για τον έρωτα, ο οποίος δεν έχει φύλο, δεν έχει καταγωγή»

Ο νεαρός τραγουδοποιός από τα Γιάννενα δεν είχε σκοπό να πει δημοτικά, αλλά συνόδεψε τη θεία του, Παγώνα Αθανασίου, σε δύο νεο-παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου που του προκάλεσαν ανατριχίλα.
M. HULOT
Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης Επιμέλεια Μουσικού Προγράμματος «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Plāsmata 3 / Voltnoi & Quetempo, Άκης Χοντάσης: «Μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια μουσική και ιστορική περιπλάνηση»

Το STEGI.RADIO γίνεται για τρεις εβδομάδες το σημείο συνάντησης στα Plāsmata 3 στο Πεδίον του Άρεως, με αμέτρητες ώρες μουσικής απ' όλο τον πλανήτη και συζητήσεις που αφηγούνται ιστορίες του κόσμου.
M. HULOT
H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Μουσική / «Φθηνά Tricks 3»: H τριλογία του Bloody Hawk κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

Με το «Φθηνά Tricks 3» ολοκληρώνεται η τριλογία του Έλληνα ράπερ, με τη θεαματικότερη ίσως άνοδο που έχει δει η ελληνική σκηνή – ένα άλμπουμ που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όποιον ακούει ραπ να ισχυριστεί πως δεν του αρέσει.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ