Το Destroy Athens Live μελετάει διαδικασίες παραγωγής ήχου και μουσικής, ενταγμένες στο εικαστικό πλαίσιο της Μπιενάλε, που θα παρουσιαστούν ζωντανά στο Destroy Athens. «Δεν πρόκειται για "art bands" και προβολή κάποιας συγκεκριμένης "σκηνής" του Λονδίνου», αναφέρει η Χλόη Βαΐτσου, η οποία έχει επιμεληθεί τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών (στο σύνολό τους πρωτοπόροι που πειραματίζονται με διάφορες μορφές ήχου - και όχι μόνο). «Τo Destroy Athens Live προσπαθεί να περιγράψει ένα φαινόμενο: καλλιτέχνες με βάση το Λονδίνο, που δουλεύουν με διαφορετικά μέσα (media artists, μουσικοί, κινηματογραφιστές, συγγραφείς, designers, σχεδιαστές κόμιξ και παιχνιδιών, circuit benders κ.λπ.) δημιουργώντας κολεκτίβες, συνεργασίες και πειράματα μέσων με ποικίλα ηχητικά αποτελέσματα. Από τον πειραματικό πολιτικοποιημένο avant-pop σχολιασμό μέχρι τους hip hop-jazz-electronica αυτοσχεδιασμούς, οι καλλιτέχνες πιστεύουν στην αμεσότητα και σε αυτό που ονομάζουν "αντι-δεξιοτεχνία". Το Destroy Athens Live, πιστό στη θεματολογία και το σκοπό της Μπιενάλε ("Destroy Athens", το rebranding της πόλης), χρησιμοποιεί την Αθήνα ως πηγή για ποικίλα ηχητικά σήματα, τα οποία στη συνέχεια σαμπλάρονται, λουπάρονται, φιλτράρονται, σχολιάζονται, αποδομούνται ή ενισχύονται ηχητικά σε ζωντανό χρόνο. Οι performers χρησιμοποιούν ήχους και εικόνες που έχουν απομονωθεί από στιγμιότυπα της πόλης, από παρεμβάσεις σε τοπικές ραδιοφωνικές μεταδόσεις και "ηχο-χειρουργικές" επεμβάσεις, και αντιδρούν στο υλικό που προκύπτει με διάφορους τρόπους. Οι ελεύθεροι και ανοιχτοί αυτοσχεδιασμοί αποτελούν ιδανική πλατφόρμα για εξέταση της δικής τους άγνοιας για πολλές από τις πτυχές του ηχητικού σήματος που λαμβάνουν: πολιτιστικές, γλωσσολογικές, ιστορικές, ενώ τους επιτρέπει να το συγκρίνουν με τις δικές τους εμπειρίες ως κάτοικοι μιας multi-branded πόλης».

Οι τρεις ομάδες των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι οι Antifamily, Infinite Livez vs DJ Tendraw και οι 7000 Dirhams.

Antifamily:Λονδρέζικη κολεκτίβα, την οποία συγκρίνουν με τους Faust, τους Crass, τους Ex. Λίγο πριν την παράσταση, μέλη της ομάδας θα κάνουν μια σύντομη βόλτα σε μερικές περιοχές της πόλης για να μαζέψουν εικόνες και σημειώσεις, τις οποίες θα προβάλουν, θα απαγγείλουν ή θα τραγουδήσουν ταυτόχρονα με τη χαμηλών τόνων ζωντανά παιγμένη μουσική τους.

InfiniteLivezvsDJTendraw: Θα συνεργαστούν σε μια αυτοσχεδιαστική παράσταση ηλεκτρονικής μουσικής με στοιχεία χιπ χοπ που θα αναμείξουν με samples από εκπομπές του ελληνικού ραδιοφώνου, κιθάρες και λουπαρισμένους ήχους. Θα δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την... καταστροφή της Αθήνας!

7000 Dirhams[JoelCahen& MiloTaylor]:Θα επικεντρωθούν στην αναγεννητική πλευρά της καταστροφής -περισσότερο σαν διαδικασία μετάλλαξης παρά σαν μορφή αφανισμού. Tα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν (αποσπάσματα από ταινίες γυρισμένες σε Super 8, αναμνηστικά σλάιντς και ηχογραφήσεις) θα κοπούν, θα καούν, θα λουπαριστούν ζωντανά στη σκηνή, παρουσιάζοντας το περιβάλλον της Αθήνας φιλτραρισμένο μέσα από τα μάτια δύο εκκεντρικών καλλιτεχνών από το Λονδίνο.