Τρία χρόνια μετά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το τρίο των The Fog Ensemble επιστρέφει στη δισκογραφία με το «Throbs».

 

Έχοντας ως βασική πηγή έμπνευσης τη ζωή στην πόλη, οι The Fog Ensemble εξερευνούν το αστικό τοπίο φιλτράροντας τη μουσική τους με ήχους από τον ονειρικό θόρυβο του shoegaze και το groove του Manchester ως τις αιχμηρές μελωδίες του post rock και την ατμοσφαιρικότητα του trip hop, προσπαθώντας να δώσουν μια κινηματογραφική οπτική στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Δουλεμένο στη Θεσσαλονίκη, μόνιμο τόπο διαμονής του συγκροτήματος, τα τελευταία 2 χρόνια και ηχογραφημένο μέσα σε 4 μέρες τον Ιούλιο του 2017 στο στούντιο Shellac, το «Throbs» τοποθετεί τους Fog Ensemble ανάμεσα στα πιο στιβαρά και ουσιαστικά εγχώρια συγκροτήματα.

 

«Το "Throbs" είναι ένας δίσκος που ξεκινήσαμε να γράφουμε με σκοπό να παρουσιάσουμε έναν ήχο σύγχρονο, με ευδιάκριτες ωστόσο τις κοινές αλλά και ατομικές μας μουσικές επιρροές και που θα μπορεί να λειτουργεί ως ένα κινηματογραφικά αστικό soundtrack» λένε. «Ήταν μια δημιουργική διαδικασία που η αρχή της συνέπεσε σχεδόν ταυτόχρονα με την πρώτη μας κυκλοφορία και ολοκληρώθηκε με την ηχογράφηση του το καλοκαίρι του 2017».

 

 

Info

Το «Throbs» των The Fog Ensemble κυκλοφορεί σε limited edition μαύρο και διαφανές βινύλιο + cd και digital album από την Inner Ear.

https://www.facebook.com/thefogensemble