Άκουσε το νέο τραγούδι της Siouxsie Sioux μετά από 8 χρόνια

Άκουσε το νέο τραγούδι της Siouxsie Sioux μετά από 8 χρόνια Facebook Twitter
1
Άκουσε το νέο τραγούδι της Siouxsie Sioux μετά από 8 χρόνια Facebook Twitter
Mαζί με τον κολλητό της Marc Almond και τον πρώην μπασίστα των Siouxsie and the Banshees, Steven Severin από την πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Hannibal, τον Ιούνιο στην Βρετανία.

Η τηλεοπτική σειρά Hannibal έκλεισε με το κομμάτι "Love Crime", το πρώτο νέο κομμάτι της Siouxsie Sioux μετά από 8 χρόνια. Το έγραψε μαζί με τον συνθέτη της σειράς Brian Reitzel και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από πίσω σύμφωνα με τον παραγωγό του Hannibal, Bryan Fuller.

Σε μια συνέντευξη του είπε:

«Ο Brian ήξερε ότι είμαι μεγάλος φαν της Siouxsie Sioux και ότι την έχω δει ζωντανά περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο μουσικό στην ζωή μου. Ξέραμε ότι της άρεσε η σειρά και την πλησιάσαμε για να δούμε αν ενδιαφερόταν να γράψει ένα τραγούδι. Γενικά, δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι νέο εδώ και 8 χρόνια και είπε ότι δεν είχε έμπνευση να γράψει τίποτα εδώ και καιρό αλλά το Hannibal την είχε εμπνεύσει και θα έγραφε ένα καινούργιο κομμάτι. Ήταν μια καταπληκτική τιμή. Της είπα ότι θα έπρεπε να είναι ένα ερωτικό κομμάτι για τον Will και τον Hannibal. Μας έφερε ένα υπέροχο θέμα που έμοιαζε σαν αυτά των ταινιών του Bond και απλά είπα ότι έπρεπε να πάει στο φινάλε. Ταίριαζε τέλεια.

Η Siouxsie δεν είχε πατήσει το πόδι της στο στούντιο για 8 χρόνια και είπε ότι αυτό το κομμάτι ήταν το πρώτο που άκουσε και της έδωσε έμπνευση για να κάνει κάτι.

Υπήρχε όμως πρόβλημα...πώς θα το πληρώναμε; Δεν είχαν μείνει καθόλου λεφτά από την παραγωγή και το στούντιο δεν είχε σκοπό να βάλει περισσότερα χρήματα στην σειρά από ότι είχε ξοδέψει ήδη. Πήγα στο NBC και στο Sky που ήταν τα κανάλια που μετέδιδαν την σειρά στην Αμερική και στην Βρετανία και τους είπα: ‘Ξέρω ότι η σειρά έχει ακυρωθεί και είναι απίθανο για έναν δημιουργό να γυρνάει και να σας ζητάει περισσότερα λεφτά για μια σειρά που δεν πρόκειται να σας φέρει περαιτέρω έσοδα αλλά είναι η Siouxsie Sioux και είναι μια μεγάλη τιμή και είναι το πρώτο της σίνγκλ εδώ και 8 χρόνια’. Και οι δύο είπαν: ‘Ναι οπωσδήποτε, θα μοιράσουμε το ποσό στην μέση και θα το κάνουμε επειδή σε αγαπάμε, αγαπάμε την σειρά και λατρεύουμε την Siouxsie’».

Άκουσε το νέο τραγούδι της Siouxsie Sioux μετά από 8 χρόνια Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον Reitzel: «Η Siouxsie δεν είχε πατήσει το πόδι της στο στούντιο για 8 χρόνια και είπε ότι αυτό το κομμάτι ήταν το πρώτο που άκουσε και της έδωσε έμπνευση για να κάνει κάτι. Και τα καλά νέα είναι ότι πρόκειται να γράψω μερικά νέα τραγούδια μαζί της. Έγραψα μερικά και δεν ήμαστε ακόμη σίγουροι πότε θα κυκλοφορήσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι, λίγο ατυχία αλλά θα βγει σίγουρα. Θα βρούμε τρόπο να το κυκλοφορήσουμε, σύντομα».

O Reitzel είναι ειδικός στο να μαγεύει διάφορους θρύλους της ροκ για να βγουν από τον καλλιτεχνικό τους λήθαργο. Έπεισε τους My Bloody Valentine και τον Kevin Shields να συνεργαστούν με την Sofia Coppola στο Lost inTranslation και στο Marie Antoinette, και τον Mark Hollis των Talk Talk  να φτιάξει μουσική για την τηλεοπτική σειρά "Boss".

Βέβαια για το Hannibal υπήρχε η υπόνοια ότι θα συνεργαστεί η Siouxsie στην μουσική επειδή είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο διαδίκτυο μαζί με τον κολλητό της Marc Almond και τον πρώην μπασίστα των Siouxsie and the Banshees, Steven Severin από την πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Hannibal, τον Ιούνιο στην Βρετανία. 

Το κομμάτι:

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Autow Nite Superstore: Ελληνική dance electronica διεθνών προδιαγραφών

Μουσική / Autow Nite Superstore: Ελληνική dance electronica διεθνών προδιαγραφών

Το άλμπουμ του ανερχόμενου παραγωγού από τη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον, φέρνει έναν νέο, πιο προσωπικό ήχο στη σκηνή της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής, που δεν προορίζεται απαραίτητα για τα clubs.
M. HULOT
SARA LANDRY

Μουσική / Η ωμή techno της Sara Landry απέναντι στους haters

Όσα πρέπει να ξέρετε για την DJ που ξεκίνησε από τα σκοτεινά κλαμπ του Τέξας, κατάφερε να χτίσει τον δικό της θρόνο σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από ανδρικά ονόματα και ετοιμάζεται να δονήσει για πρώτη φορά την Αθήνα με 150 bpm και πάνω.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Ο Μότσαρτ και τα μυστήρια

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ο Μότσαρτ και τα μυστήρια

Η πιο διάσημη Συμφωνία του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ κρύβει ακόμη και σήμερα άλυτα μυστήρια για ακροατές και μελετητές, τόσο για τη δημιουργία της όσο και για την πρώτη της εκτέλεση. Η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στις 21 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής, στην οποία θα ακουστεί το περίφημο έργο, γίνεται αφορμή για τη Ματούλα Κουστένη να «σκαλίσει» τη ζωή του μεγάλου συνθέτη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκαν τα τελευταία του έργα.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Δημήτρης Μπάκουλης: «Έχω σταθεί τυχερός λόγω του φύλου μου»

Lifo Videos / Δημήτρης Μπάκουλης: «Έχω σταθεί τυχερός λόγω του φύλου μου»

Ο τραγουδοποιός που ξεκίνησε από το YouTube μιλά για τη νέα του δουλειά «Η άνθρωπος», για την ανάγκη να σπάσουν τα γλωσσικά στερεότυπα και για τον σεξισμό που επικρατεί στη μουσική βιομηχανία. 
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Η «καταραμένη γενιά» των Βρετανίδων ποπ σταρ

Μουσική / Η «καταραμένη γενιά» των Βρετανίδων ποπ σταρ

Η μουσική βιομηχανία συχνά ρομαντικοποιεί τον πόνο, αλλά οι γυναίκες πληρώνουν το τίμημα. Από την Amy Winehouse μέχρι τη Duffy, πολλές επιτυχημένες τραγουδίστριες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ανελέητη πίεση, κακοποίηση και προβλήματα ψυχικής υγείας.
THE LIFO TEAM
79’ με τον Παντελή Δημητριάδη

Μουσική / «Νιώθω ότι δεν μπορώ να συμπλεύσω με τον κόσμο γύρω μου»

Ο Παντελής Δημητριάδης, βασικός δημιουργός των Παιδιών της Παλαιότητας –αρχικά Κόρε. Ύδρο.– μιλά για όλα όσα τον κάνουν να νιώθει ως ένα ον σε μια παράλληλη πραγματικότητα, σε μια ειλικρινή συνέντευξη-απολογισμό με αφορμή τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα.
M. HULOT
Laibach: «Μπορούμε να είμαστε όλα όσα φοβάστε και όλα όσα επιθυμείτε»

Μουσική / Laibach: «Μπορούμε να είμαστε όλα όσα φοβάστε και όλα όσα επιθυμείτε»

Λίγο πριν από την αποψινή της περφόρμανς στην Αθήνα (Gazarte), η ρηξικέλευθη σλοβένικη μουσική κολεκτίβα εκθέτει το καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό της μανιφέστο στη LiFO «προειδοποιώντας» ότι δεν είναι εδώ για να προσφέρει την άνεση του ψέματος, αλλά τη δυσφορία της αλήθειας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δημήτρης Παπαδημητρίου - Βερόνικα Δαβάκη: «Στο ρεμπέτικο έχουν ειπωθεί πράγματα πιο καίρια και πιο λακωνικά απ’ ό,τι στην υψηλή ποίηση»

Μουσική / «Στο ρεμπέτικο έχουν ειπωθεί πράγματα πιο καίρια απ’ ό,τι στην υψηλή ποίηση»

Με αφορμή τη νέα τους μουσική παράσταση με εντελώς άγνωστα τραγούδια των Παπαϊωάννου και Τούντα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Βερόνικα Δαβάκη μιλάνε για όσα οραματίζονται για το «Ελληνικό Σχέδιο» που βρίσκεται στην υπηρεσία της ελληνικής μουσικής και των δημιουργών της.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

1 σχόλια