8 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για τους 30 Seconds to Mars

8 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για τους 30 Seconds to Mars Facebook Twitter
0

Τα αδέρφια Jared και Shannon Leto σχημάτισαν τους Thirty Seconds to Mars, το 1998. Ήταν η εποχή που ο Jared Leto είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός από τις κινηματογραφικές συμμετοχές του σε διάφορες αβανταδόρικες ταινίες της εποχής πριν καταξιωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς και χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Ξεκίνησαν ταπεινά να παίζουν σε μικρά μπαρ κυρίως επειδή ο Leto αρνιόταν να χρησιμοποιήσει την φήμη του σαν ηθοποιός για να κερδίσει δημοσιότητα για το συγκρότησα ή να προσεγγίσει δισκογραφικές εταιρείες. Τα δύο αδέρφια μεγάλωσαν σε ένα χίπικο περιβάλλον και η μητέρα τους Constance τους ενθάρρυνε από μικρή ηλικία να ασχοληθούν με τις τέχνες. Οι γονείς τους χώρισαν όταν ήταν ακόμη παιδιά και μεγάλωσαν πλάι στην μητέρα τους και στην γιαγιά τους.  Ο πατέρας τους αυτοκτόνησε πριν κλείσουν τα δέκα τους χρόνια.  

Γνώρισαν την επιτυχία όταν κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο με τον λιτό και αντιπροσωπευτικό τίτλο 30 Seconds to Mars. To “The edge of the Earth” ξεπήδησε σαν το πρώτο hit του συγκροτήματος. Ένα χρόνο αργότερα ο Tomo Milicevic προστέθηκε στο line-up του γκρουπ μετά από οντισιόν.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έρχονται στην Ελλάδα και στην σκηνή του Terra Vibe αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Jared Leto, ‘Suicide Squad’ στην οποία παίζει τον Τζόκερ. Είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζονται στην Ελλάδα. Το 2011 στο τέλος της συναυλίας ο Jared ανέβασε πάνω στην σκηνή γύρω στα 100 άτομα από το κοινό για να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί του.

Trivia

- O Jared Leto ακολουθεί vegan lifestyle και υποστηρίζει τα δικαιώματα των ζώων. Έμαθε να παίζει μουσική σε ένα σπασμένο πιάνο. Είναι ηθοποιός της μεθόδου και συχνά «χάνεται» στους ρόλους του σε σημείο που να έχει κινδυνεύσει αρκετές φορές η υγεία του. Για να υποδυθεί έναν χαρακτήρα κάνει μεγάλη έρευνα γύρω από αυτόν και συχνά ‘είναι’ στον ρόλο σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων ακόμη και όταν οι κάμερες δεν γυρίζουν. Ο αδερφός του Shannon είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος του.  

- Είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και υπήρξε θερμός υποστηρικτής του Barack Obama.

 

- Έως τον Σεπτέμβρη του 2014, το συγκρότημα είχε πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

 

 

- O Jared Leto σχεδίασε το εξώφυλλο του The 97XGreenRoom: Volume 2 και έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων το  MTV Video Music Award–winning videoclip του "The Kill" (2006), όπως και τα"Kings and Queens" (2009) και "Up in the Air" (2013).

 

- O Tomo Milicevic εκτός από κιθάρα παίζει μπάσο και βιολί. Όταν ήταν έφηβος πυροβολήθηκε κατά λάθος στο πόδι από αδέσποτη σφαίρα έξω από την δουλειά του πατέρα του. Είχε δηλώσει τότε: «Δεν αισθάνθηκα τίποτα, απλά κοίταξα κάτω και είδα ότι αιμοραγούσα και με έπιασαν τα γέλια». Ήθελε να κρατήσει την σφαίρα αλλά το νοσοκομείο δεν τον άφησε. Πριν γίνει διάσημος σπούδαζε για να γίνει σεφ. Είναι αδερφός της ηθοποιού Ivana Milicevic  που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά ‘Banshee’.

- Το παρατσούκλι του Shannon Leto  λόγω του εκρηκτικού του drumming είναι Shanimal. Είναι δυο χρόνια μεγαλύτερος από τον αδερφό του.

 

- Τον Δεκέμβριο του 2011, απέκτησαν και τη δική τους θέση στο Βιβλίο Guinness, συμπληρώνοντας 300(!) live εμφανίσεις στο tour τους και "σπάζοντας" έτσι ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

 

- Τον Φεβρουάριο, ο Jared Leto έλαβε τον τίτλο του παγκόσμιου πρέσβη της WWF (World Wide Fund for Nature).

 

Οι Thirty Second to Mars θα εμφανιστούν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Terra Vibe στην Μαλακάσα. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 25-60 ευρώ. 

 

 

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Borderline 2026: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready

Μουσική / Borderline 2026: Το μουσικό φεστιβάλ της Στέγης επιστρέφει στο Onassis Ready

Στα 15 του χρόνια, το Borderline Festival επιστρέφει δυναμικά, μετατρέποντας για ακόμη μία χρονιά την Αθήνα σε ένα ζωντανό πεδίο ηχητικών πειραματισμών, με 25 ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή και οπτικοακουστικές παραγωγές σχεδιασμένες ειδικά για το φεστιβάλ.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ολίνα γράφει τραγούδια για όσα την συγκινούν

Μουσική / ολίνα: «Με ενοχλεί που οι πλατφόρμες στηρίζουν απαίσιους ανθρώπους»

Το ντεμπούτο της «Τi se sygkinise?» είναι ένα τρυφερό άλμπουμ με γυναικεία ματιά και ιστορίες που κινούνται στα όρια του σουρεαλισμού, περιγράφοντας τις αμέτρητες εναλλαγές συναισθημάτων που βιώνουμε σε μια μέρα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Παναγιώτης Κουνάδης

Οι Αθηναίοι / Παναγιώτης Κουνάδης: «Η Μπέλλου ήταν μάγκας. Ο Τσιτσάνης, θεός»

Από τη μεταπολεμική Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τις πολύτιμες παρέες των ρεμπετών, η διαδρομή του είναι ταυτισμένη με την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Δημιούργησε ένα μοναδικό αρχείο 10.000 δίσκων, διασώζοντας έναν ολόκληρο κόσμο που χανόταν. Ο ερευνητής και μελετητής της ελληνικής μουσικής, Παναγιώτης Κουνάδης, αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χάρις Αλεξίου

Οι Αθηναίοι / Χάρις Αλεξίου: «Ένα καθαρό σπίτι θέλω να είμαι, γεμάτο ζωή και αίσθημα»

Από το δημοτικό τραγούδι, στο «Δι' ευχών», στην «Οδό Νεφέλης», ως τις μεγάλες περιοδείες στην άκρη του κόσμου, η φωνή της δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Κι αν σήμερα την έχει κερδίσει το θέατρο και η τηλεόραση, αυτό δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο την ιστορία που έχει γράψει στο ελληνικό τραγούδι. Η Χάρις Αλεξίου αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
Argonauts: DJ set σε πρωτότυπα μέρη με ιστορία σε όλη την Ελλάδα

Μουσική / Οι Argonauts κάνουν live sessions στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας

Ο Nicholas Vibes έφτιαξε ένα πρότζεκτ μοναδικό στην Ευρώπη. Στόχος του είναι να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μέσα από την ηλεκτρονική μουσική, και να οργανώσει ένα μεγάλο event στην Ακρόπολη.
M. HULOT
Ντίσκο εκ του ασφαλούς από τον Χάρι Στάιλς

Μουσική / Ο νέος Χάρι Στάιλς δεν είναι κακός, είναι απλώς βαρετός

«Τα περισσότερα tracks στο "Kiss all the time. Disco, occasionally" κυλούν χλιαρά, εγκλωβισμένα σε μια ευγενική, σχεδόν υπνωτιστική μετριοπάθεια. Τίποτα δεν είναι πραγματικά κακό, αλλά τίποτα δεν είναι και αρκετά καλό και αξιομνημόνευτο»
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Ντοκιμαντέρ / Γιώργος Κατσαρός: Ένας ρεμπέτης, φαινόμενο μνήμης και αντοχής

Το ντοκιμαντέρ «Στην Αμερική σαν πήγα» των Αργύρη Θέου και Άγγελου Κοβότσου αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία του Έλληνα μουσικού και παράλληλα την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού και συνολικά των Ελλήνων μεταναστών και της ομογένειας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ