Ένα νέο αξιοθέατο αφιερωμένο στον Χάρι Πότερ πρόκειται να χτιστεί στην Ιαπωνία το 2023, όπου και ελπίζεται ότι θα έχουν αποκατασταθεί οι τουριστικές ροές. 

 

Πρόκειται για το δεύτερο αντίστοιχο θεματικό πάρκο στον κόσμο, το πρώτο άνοιξε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012. Η Warner Bros. θα δημιουργήσει το αξιοθέατο σε συνεργασία με Ιάπωνες, ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι ο τουρισμός θα έχει ανακάμψει μετά τη ραγδαία πτώση που σημειώνει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC οι εγκαταστάσεις θα αναπτυχθούν σε δημόσιο πάρκο που κατασκευάζεται αυτή την περίοδο από τις μητροπολιτικές Αρχές του Τόκιο. 

 

Οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου θα μπορούν να δουν αυθεντικά σκηνικά και κοστούμια και να «ζήσουν από πρώτο χέρι τις σκηνές των ταινιών».

 

Σημειώνεται ότι το «Warner Bros. Studios Tour London – The Making of Harry Potter», από τότε που εγκαινιάστηκε, έχει προσελκύσει πάνω από 14 εκατομμύρια επισκέπτες. Στις ημέρες αιχμής στο λονδρέζικο θεματικό πάρκο συνέρρεαν έως και 6.000 άτομα την ημέρα. Μαζί με τα βιβλία και τις ταινίες οι εκθεσιακού τύπου εγκαταστάσεις αφιερωμένες στον Χάρι Πότερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλον τον κόσμο. Σημειώνεται πως και τα πάρκα της Universal Studios, σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, έχουν ενσωματώσει ανάλογες εγκαταστάσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Next stop, Hogwarts! Go behind-the-scenes of the Harry Potter film series and discover how filmmakers brought the magic to life. Book your #WBTourLondon visit today via the link in our bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Warner Bros. Studio Tour (@wbtourlondon) στις

 

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιαπωνικής Itochu Corporation, που εργάζεται για τη δημιουργία του πάρκου, ο Χάρι Πότερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς οι ενήλικες, που ως παιδιά μεγάλωσαν με τις ιστορίες του, έχουν πλέον σχηματίσει τις δικές τους οικογένειες και επισκέπτονται όλοι μαζί τα θέρετρα. 

 

Μπορεί η μαγεία του Χάρι Πότερ να φέρει ξανά τους τουρίστες στην Ιαπωνία;
Καλλιτεχνική απεικόνιση του ιαπωνικού θεματικού πάρκου αφιερωμένη στον διάσημο μάγο

 

Ο τουρισμός στην Ιαπωνία και ιδιαίτερα στο Τόκιο, το οποίο είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, έχει πληγεί σκληρά. Η απότομη πτώση του αριθμού των τουριστών ώθησε την κυβέρνηση της χώρας να ενθαρρύνει τους πολίτες να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στην Ιαπωνία, ενώ προσφέρθηκαν επιδοτήσεις έως και 50% για εγχώρια ταξίδια. Το μέτρο ωστόσο καταργήθηκε τον περασμένο μήνα μετά από αύξηση των λοιμώξεων.

 

 

Με πληροφορίες από BBC