"Η Γραμμή του Ορίζοντος" του Χρήστου Βακαλόπουλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εταιρείας Θεάτρου "Θέρος", συνεχίζεται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

 

Ξεχωριστοί καλεσμένοι παραδίδουν κάθε Τετάρτη απόγευμα, μέσω της ιστοσελίδας grammiorizontos.com, μια δική τους εκδοχή της "Γραμμής του Ορίζοντος", μια διαφορετική ηχητική ξενάγηση στο μαγικό της σύμπαν.

 

Οι ραδιοφωνικές εκπομπές, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαρτίου 2021, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας σειράς έργων από όλο το φάσμα των τεχνών, βασισμένης στη "Γραμμή του Ορίζοντος" του Χρήστου Βακαλόπουλου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας grammiorizontos.com, και δια ζώσης στον νεοσύστατο χώρο "Κάμιρος" στην Κυψέλη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Οι "Μεταμφιέσεις" επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα μωσαϊκό ικανό να αποτυπώσει τη θεματική και μορφική πληθωρικότητα του σπουδαίου έργου του Χρήστου Βακαλόπουλου.

 

Το μυθιστόρημα μεταμφιέζεται σε παράσταση και αυτή με τη σειρά της σε ραδιοφωνική εκπομπή, έκθεση, ταινία, μουσική, συζητήσεις, φέρνοντας κοντά 12 ραδιοφωνικούς παραγωγούς, 11 εικαστικούς, 15 κινηματογραφιστές, 15 μουσικούς, φιλολόγους, λογοτέχνες και μελετητές σε ισάριθμα έργα βασισμένα στο εμβληματικό αυτό μυθιστόρημα. "Η Γραμμή του Ορίζοντος" για όλη τη δημιουργική ομάδα της "Θέρος" δεν είναι, άλλωστε, παρά μια επιθυμία για συνάντηση μεταμφιεσμένη σε καλλιτεχνικό έργο.

 

Στις ραδιοφωνικές "Μεταμφιέσεις", μετά τη σκηνοθέτιδα Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, τον συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, την ηθοποιό Σοφία Ιωάννου, την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Νάνσυ Μπούκλη, την ηθοποιό Ηρώ - Ελένη Μπέζου, και τον δημοσιογράφο και παραγωγό του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημήτρη Τρίκα, τη σκυτάλη παραλαμβάνουν:

 

24 Φεβρουαρίου| Ανδρέας Μαντάς, Συγγραφέας-Ηθοποιός

3 Μαρτίου | Κατερίνα Παπανδρέου, Ηθοποιός,

10 Μαρτίου | Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Δραματολόγος

17 Μαρτίου | Στέλλα Χριστοδουλοπούλου, Ηθοποιός - Σκηνοθέτις

24 Μαρτίου | Ελένη Γιαννοπούλου, Παραγωγός Δεύτερου Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας

31 Μαρτίου | Δήμητρα Δερμιτζάκη, Σκηνοθέτις

 

Τιμή εισιτηρίου: 3€

 

*Οι εκπομπές είναι προηχογραφημένες.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της "Γραμμής του Ορίζοντος": grammiorizontos.com