Συνεχίζεται το 37ο Φεστιβάλ Χιονιού και Πάγου στην Χαρμπίν της Κίνας, παρά τις τροποποιήσεις που ακολούθησαν ξεσπάσματα κορωνοϊού σε κοντινές περιοχές. 

 

Το χειμερινό φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί μία τεράστια διοργάνωση στη νοτιοανατολική πόλη Χαρμπίν, στην επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ, αποτελεί πόλο έλξης για ταξιδιώτες από την Κίνα και το εξωτερικό κάθε Δεκέμβριο και Ιανουάριο, από το 1985 που ξεκίνησε. 

 

Σύμφωνα με το CNN, το ότι το φεστιβάλ συνεχίζεται, είναι μία ένδειξη της επιτυχίας της Κίνας στον έλεγχο του κορωνοϊού. Πολλοί περιορισμοί έχουν αρθεί σε όλη τη χώρα με τους κατοίκους να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθεροι στην επικράτεια. 

 

Μία πόλη από χιόνι και πάγο αναδύθηκε στην Κίνα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Getty Images

 

Ωστόσο, ξεσπάσματα στις πόλεις Shenyang και Dalian οδήγησαν σε αλλαγή των σχεδίων. Παρότι η διοργάνωση παραμένει ανοιχτή και οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια και να θαυμάσουν τα έργα από πάγο, μία σειρά από παραστάσεις έχουν ακυρωθεί. Ανάμεσά τους και ένας ομαδικός γάμος ο οποίος είχε προγραμματιστεί για την 5η Ιανουαρίου. 

 

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Δεκεμβρίου, το φεστιβάλ καλεί τους επισκέπτες να ενισχύσουν τις προφυλάξεις, να παρουσιάζουν τους κωδικούς υγείας όταν μπαίνουν στον χώρο - δηλαδή τη διαπίστευση ότι δεν νοσούν από κορωνοϊό - να κάνουν θερμομετρήσεις και να φορούν τις μάσκες τους αλλά και να κρατούν αποστάσεις. 

 

Μία πόλη από χιόνι και πάγο αναδύθηκε στην Κίνα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Getty Images

 

Μία πόλη από χιόνι και πάγο αναδύθηκε στην Κίνα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Getty Images

 

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους του 

 

Κάθε χρόνο εργάτες αποσπούν κομμάτια πάγου από τον ποταμό Songhua, τα οποία αποτελούν πρώτη ύλη για τις δημιουργίες των καλλιτεχνών, ενώ σε κάθε διοργάνωση υπάρχει πίεση ώστε να ξεπεραστούν οι δημιουργίες της προηγούμενης. 

 

Μία πόλη από χιόνι και πάγο αναδύθηκε στην Κίνα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]
Getty Images

 

Ανάμεσα στα αξιοθέατα της φετινής περιόδου και ένα «κρυστάλλινο παλάτι», ένα παγωνένο μπαρ και ένα μοντέλο του πρώτου αεροπλανοφόρου της Κίνας. 

 

Το Πεκίνο θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022 μαζί με τη βόρεια πόλη Τσανγκζιακού. Με αυτό τον τρόπο, η πρωτεύουσα της Κίνας, θα γίνει η πρώτη πόλη που έχει διοργανώσει τόσο Χειμερινούς όσο και Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. 

 


Με πληροφορίες από CNN