Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Το ΔΣ απειλεί με σύσσωμη παραίτηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Το ΔΣ απειλεί με σύσσωμη παραίτηση Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1

Με παραίτηση απειλούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατηγορώντας το υπουργείο Πολιτισμού για αδιαφορία. 

Παρουσιάζοντας σήμερα το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου, ο πρόεδρος του ΔΣ Νικήτας Μυλόπουλος κατήγγειλε το υπουργείο Πολιτισμού για «αδιαφορία» απέναντι στα μέλη αλλά και στα ζητήματα του οργανισμού και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύσσωμης παραίτησης του Δ.Σ.

«Η σιωπή του υπουργείου Πολιτισμού εκλαμβάνεται ως απαξίωση προς τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και κοινοποιούμε δημόσια την πρόθεσή μας να εξετάσουμε κάθε δυνατή ενέργεια, ακόμη και αυτήν της σύσσωμης παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου» είπε ο κ. Μυλόπουλος.

«Το κενό επικοινωνίας με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και την ηγεσία του υπουργείου, μας οδηγούν σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο» συνέχισε, λέγοντας πως μετά από σχεδόν μισό χρόνο από τις εκλογές και την ανάληψη καθηκόντων, η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει συναντηθεί με τη διοίκηση του Μεγάρου, ούτε έχει επιλυθεί το ζήτημα διορισμού της καλλιτεχνικής διευθύντριας, γνωστής μαέστρου Ζωής Ζενιώδη.

Η κα Ζενιώδη πρώτευσε στον ανοιχτό διαγωνισμό που έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο και η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 6 μήνες, στις 11 Ιουλίου του 2019, με την υπογραφή της σύμβασης εργασίας μεταξύ του ΟΜΜΘ και της επιτυχούσας. Ωστόσο ορισμένων προβλημάτων δεν επέτρεψαν στην κα. Ζενιώδη να αναλάβει τα καθήκοντά της με αποτέλεσμα ο διορισμός της να μην έχει επικυρωθεί. 

Παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό του πρώτου εξαμήνου του 2020, ο κ. Μυλόπουλος, έκανε γνωστό πως το πρόγραμμα καταρτίστηκε χάρη στην «εθελοντική προσφορά» της κ. Ζενιώδη και με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος η αδιαφορία του υπουργείου επισκιάζει τις επετειακές εκδηλώσεις, από τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Μεγάρου. 

Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ