ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Το ΔΣ απειλεί με σύσσωμη παραίτηση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Το ΔΣ απειλεί με σύσσωμη παραίτηση Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1

Με παραίτηση απειλούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κατηγορώντας το υπουργείο Πολιτισμού για αδιαφορία. 

Παρουσιάζοντας σήμερα το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου, ο πρόεδρος του ΔΣ Νικήτας Μυλόπουλος κατήγγειλε το υπουργείο Πολιτισμού για «αδιαφορία» απέναντι στα μέλη αλλά και στα ζητήματα του οργανισμού και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύσσωμης παραίτησης του Δ.Σ.

«Η σιωπή του υπουργείου Πολιτισμού εκλαμβάνεται ως απαξίωση προς τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και κοινοποιούμε δημόσια την πρόθεσή μας να εξετάσουμε κάθε δυνατή ενέργεια, ακόμη και αυτήν της σύσσωμης παραίτησης του Διοικητικού Συμβουλίου» είπε ο κ. Μυλόπουλος.

«Το κενό επικοινωνίας με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και την ηγεσία του υπουργείου, μας οδηγούν σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο» συνέχισε, λέγοντας πως μετά από σχεδόν μισό χρόνο από τις εκλογές και την ανάληψη καθηκόντων, η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει συναντηθεί με τη διοίκηση του Μεγάρου, ούτε έχει επιλυθεί το ζήτημα διορισμού της καλλιτεχνικής διευθύντριας, γνωστής μαέστρου Ζωής Ζενιώδη.

Η κα Ζενιώδη πρώτευσε στον ανοιχτό διαγωνισμό που έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο και η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 6 μήνες, στις 11 Ιουλίου του 2019, με την υπογραφή της σύμβασης εργασίας μεταξύ του ΟΜΜΘ και της επιτυχούσας. Ωστόσο ορισμένων προβλημάτων δεν επέτρεψαν στην κα. Ζενιώδη να αναλάβει τα καθήκοντά της με αποτέλεσμα ο διορισμός της να μην έχει επικυρωθεί. 

Παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό του πρώτου εξαμήνου του 2020, ο κ. Μυλόπουλος, έκανε γνωστό πως το πρόγραμμα καταρτίστηκε χάρη στην «εθελοντική προσφορά» της κ. Ζενιώδη και με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος η αδιαφορία του υπουργείου επισκιάζει τις επετειακές εκδηλώσεις, από τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Μεγάρου. 

Culture
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια
Λυπηρό. Ίσως αν ανακοινώνατε ότι από δω και πέρα θα παίζετε μόνο θρησκευτικά ορατόρια, καντάτες και Stabat Mater να επισπεύδονταν οι διαδικασίες.