Νέος πρόεδρος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής εξελέγη σήμερα ο Νίκος Πιμπλής.

 

Όπως είχε γράψει η Lifo, ο Νίκος Πιμπλής ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος για την θέση του προέδρου, ενώ καλλιτεχνικός διευθυντής αναμενόταν να εκλεγεί ο Γιάννης Βακαρέλης.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, συνήλθε τελικά σήμερα σε πρώτη συνεδρίαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ), το οποίο ορίστηκε με την από 30-12-2019 (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 1/ 03-01-2020) απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 

Πρόεδρος του ΔΣ εξελέγη ο κ. Νικόλαος Πιμπλής και αντιπρόεδρος ο κ. Ιωάννης Μαρίνος. Το ΔΣ, στη συνέχεια, όρισε ως καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Γιάννη Βακαρέλη.

 

Στο ΔΣ, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχουν οριστεί οι:


1) Σπήλιος Μανιάς, επιχειρηματίας, αριστίνδην μέλος του ΕΒΕΑ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου
2) Χριστίνα Μπουσουλέγκα, νομικός, τέως Αντιπρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων
3) Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη
4)Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, νομικός, μέλος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών
5)Νίκος Πιμπλής, νομικός, πρώην νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
6)Μαρίτσα Τραυλού, εικαστικός

 

Από το Υπουργείο Οικονομικών έχουν οριστεί οι: (σε αλφαβητική σειρά)
1)Γεώργιος Δονάτος, οικονομολόγος, πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και πρώην Κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
2)Θάλεια Καραΐνδρου, αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ

 

Παραμένουν στο Διοικητικό Συμβούλιο τα τρία μέλη που έχουν υποδειχθεί από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής»: (σε αλφαβητική σειρά)
1)Κωνσταντίνος Αιλιανός
2) Παναγιώτης Δημαράς
3)Ιωάννης Μαρίνος