Για όγδοη συνεχή χρονιά το «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι», η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων σινεφίλ, αλλά και του λιγότερο μυημένου κοινό που θέλει να ανακαλύψει για πρώτη φορά παλιές, αξιόλογες, λιγότερο ή περισσότερο γνωστές ταινίες στο Μέσο για το οποίο κατασκευάστηκαν, επιστρέφει στο θερινό σινεμά Ριβιέρα των Εξαρχείων (Βαλτετσίου 46).

 

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, η διοργάνωση του κινηματογραφικού site freecinema.gr που αγαπά το κλασικό ρεπερτόριο, νοσταλγώντας ακόμη και τις κόπιες από celluloid, δίνει και πάλι το ετήσιο θερινό ραντεβού της με το κοινό της Αθήνας. Κάθε βράδυ, δύο ταινίες από διαφορετικά είδη και κινηματογραφικές περιόδους μας προσκαλούν να τις επανεκτιμήσουμε ή να τις απολαύσουμε για πρώτη φορά.

 

Το φετινό πρόγραμμα του «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι», που επιμελείται όπως κάθε χρόνο ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φιλμ όπως τα «Φτερά του Έρωτα» του Βιμ Βέντερς, ο «Τρίτος Άνθρωπος» του Κάρολ Ριντ, οι «Υποψίες» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, η «Τελευταία Παράσταση» του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς και το πιο πρόσφατο «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν.

  

Η LiFO εξασφάλισε από 4 διπλές προσκλήσεις για κάθε προβολή του φεστιβάλ (εξαιρείται η ταινία λήξης που θα προβληθεί την Τετάρτη 24/7, το πολυαναμενόμενο «Μεσοκαλόκαιρο» του Άρι Άστερ, σε πρώτη πανελλήνια προβολή). 

 

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό στείλτε mail στο lifocontest@lifo.gr, με τίτλο «Freecinema», την ημερομηνία και ώρα προβολής που σας ενδιαφέρει, χωρισμένες με καθέτους (π.χ. Freecinema/19 Ιουλίου/21:00). Στο κείμενο του mail γράψτε το ονοματεπώνυμό σας. 

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και περισσότερες λεπτομέρειες για τις ταινίες, κάνοντας κλικ εδώ >>>