Παρουσία γιατρού και με απολυμαντικά σπρέι σε είσοδο και έξοδο της αίθουσας του «Ολύμπιον» πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η συνέντευξη τύπου - παρουσίαση του προγράμματος του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 

«Το Φεστιβάλ έχει αυξήσει φέτος τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία των θεατών από τις λοιμώξεις. Θα υπάρχουν παντού απολυμαντικά χεριών για όλους, θα γίνεται καθημερινή ειδική απολύμανση σε όλους τους χώρους υγιεινής, ενώ θα υπάρχει σε επιφυλακή, στην Αποθήκη Γ', εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, και έχουμε σχέδια για κάθε ενδεχόμενο. Κυρίως, όμως, συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή. Ο πανικός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από κάθε ιό», επανέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης.

 

 

 

Συνολικά, στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν 263 ταινίες ντοκιμαντέρ (189 μεγάλου και 74 μικρού μήκους) από 60 χώρες του κόσμου, που θα προβληθούν πέραν των έντεκα κινηματογραφικών αιθουσών στην πόλη (Ολύμπιον, Λιμάνι, Μακεδονικόν και αίθουσες στους δήμους Παύλου Μελά και Νεάπολης- Συκεών) και σε «απρόβλεπτες» προβολές σε μανάβικα, καφενεία, αίθουσες αναμονής ΚΤΕΛ και υπόγειες διαβάσεις. Δυναμικό «παρών» δίνει και φέτος το ελληνικό ντοκιμαντέρ, με 78 παραγωγές, ενώ προγραμματίζονται αφιερώματα: στο animated ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα στην «Ανθρωπόκαινο εποχή» (εξετάζονται ζητήματα με περιβαλλοντικές, κοινωνικές, φιλοσοφικές και κοινωνικές παραμέτρους), τον κόσμο των μιμιδίων (memes).

 

 

 

 

Οι ταινίες έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παρουσία των σκηνοθετών τους που θα συζητήσουν με το κοινό. Την αυλαία θα ανοίξει, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, το συγκινητικό ντοκιμαντέρ «Τι μου έμαθε ένα χταπόδι» των Πίπα Έρλις και Τζέιμς Ριντ, που πραγματοποιεί παγκόσμια πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη.

 

Το βραβευμένο με Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους «Μαθαίνοντας να κάνεις σκέιτ σε εμπόλεμη ζώνη (αν είσαι κορίτσι)» της Κάρολ Ντάισινγκερ θα είναι η ταινία λήξης του 22ου ΦΝΘ,την Κυριακή 15 Μαρτίου.

 

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης