28 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη-Κτίριο Οδού Πειραιώς

Συμμετέχουν οι: b., Γιάννης Κουρούδης, Λίνα Θεοδώρου, Μάριος Περάκης, this is amateur, Η.Ο.P.E., SOX, Ark, Fuckin Quits, Bestbefore, Ιndyvisuals, The Erasers.

Eιδικό Αφιέρωμα: Steve Giannakos

Από τα περιοδικά και τις εφημερίδες, τις ιστοσελίδες, τα εξώφυλλα των μουσικών συλλογών και τα t-shirts, ως τις συσκευασίες των προϊόντων και τους τοίχους των μεγάλων πόλεων, η εικονογράφηση, τα τελευταία χρόνια, είναι ένα πανίσχυρο στοιχείο στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Αλλά, σήμερα, αρκετά χρόνια μετά τον μοντερνισμό, που απέρριπτε οποιαδήποτε εμπορευματοποίηση στην τέχνη, τα όρια μεταξύ τέχνης και εικονογράφησης είναι θολά και ασαφή.

Στο σημείο αυτό έρχεται η πρώτη απόπειρα της LifO να αρχίσει να χαρτογραφεί τον ζωηρό και ακατάτακτο χώρο των Ελλήνων illustrators. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη κάνει εικονογραφήσεις στη LifΟ, άλλοι έχουν γίνει γνωστοί από την παρουσία τους στους τοίχους της πόλης, τη διαφήμιση και τα περιοδικά. Στόχος είναι αυτή η έκθεση να γίνεται κάθε χρόνο και να συγκεφαλαιώνει όλες τις νέες τάσεις και εκφράσεις του χώρου αυτού.

Για να εντείνουμε τον διάλογο και τις σκέψεις γύρωαπό τη σχέση αν όχι την ταύτιση ή όσμωση της τέχνης με την εικονογράφηση, σε αυτή την πρώτη έκθεση κάνουμε και ένα ειδικό αφιέρωμα στον καταξιωμένο Ελληνοαμερικάνο καλλιτέχνη Στηβ Γιαννάκο. Πιστεύουμε πως αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αναστροφή η παρουσία ενός καλλιτέχνη που στα χρόνια της pop art χρησιμοποίησε τη «γλώσσα της εικονογράφησης» για να κάνει «υψηλή τέχνη», καταρρίπτοντας από τότε τέτοιους διαχωρισμούς.

Σας περιμένουμε να δείτε από κοντά έργα, πολλά από τα οποία οι καλλιτέχνες έχουν κάνει ειδικά για την παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, και να ξαπλώσετε με τους φίλους σας στα «εικονογραφημένα» χειροποίητα χαλιά στη μέση της αίθουσας, εάν σκοπεύετε να περάσετε όλη τη μέρα μαζί μας.

Υποστηρικτής της ενέργειας αυτής είναι η ABSOLUT VODKA η οποία συνεργάζεται με 2 διεθνούς φήμης urban καλλιτέχνες, την Chiho Aoshima και τον Stephen Powers, στη δημιουργία τεσσάρων συλλεκτικών κανατών με τέσσερις απολαυστικές προτάσεις για κοκτέιλ.