Η Ορχήστρα της Γης: Για πρώτη φορά στην ιστορία μουσικοί από 197 χώρες ηχογραφούν ένα μοναδικό τραγούδι

Η Ορχήστρα της Γης: Για πρώτη φορά στην ιστορία μουσικοί από 197 χώρες ηχογραφούν ένα μοναδικό τραγούδι Facebook Twitter
0

Για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής, 197 μουσικοί - ένας από κάθε χώρα - σχημάτισαν την Ορχήστρα της Γης.

Οι καλλιτέχνες ελπίζουν να αποτελέσει το παράδειγμα για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να υπερβούν τα φυσικά και πολιτιστικά σύνορα και να συνεργαστούν.


Το τραγούδι της Ορχήστρας της Γης "Together is Beautiful" (Μαζί είναι ωραία), το οποίο ηχογραφήθηκε σε διαφορετικά μέρη και μετά έγινε η μίξη των ηχογραφήσεων, και ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο καταγράφονται οι ιστορίες ορισμένων από τους μουσικούς της ορχήστρας, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Η Olgha Nk, μέλος της Ορχήστρας της Γης από το Καμερούν, δήλωσε ότι το σχέδιο αυτό, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, είναι σαν «ολόκληρος ο κόσμος να κρατιέται από το χέρι».

 


Τον Μάιο του 2019, 57 από τα 197 μέλη της Ορχήστρας της Γης συναντήθηκαν στα Abbey Road Studios του Λονδίνου για να θέσουν τις βάσεις για το μουσικό αυτό κομμάτι.


Το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του τιμημένου με BAFTA συνθέτη Τζορτζ Φέντον, αλλά πολλοί από τους μουσικούς αυτοσχεδίασαν γύρω από τις μελωδίες και τα θέματά του, συνδυάζοντας μουσικά στυλ και χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα που υπάρχουν μόνο στις χώρες τους.


Ο Ρουμάνος μουσικός Μισέλ Κρέτσου δήλωσε ότι αισθάνεται πως το μουσικό αυτό κομμάτι ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος αυτήν τη στιγμή: «περισσότερες συνεργασίες με όλους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ