Η πρώτη έκδοση της νέας εφαρμογής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμη και περιλαμβάνει ενημερώσεις για τα τελευταία νέα για τις δράσεις του καθώς και έργα και στιγμές του παγκόσμιου σινεμά. Η εφαρμογή του Φεστιβάλ, ThessFest, δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν, περιλαμβάνει δύο γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά) και είναι σχεδιασμένη για κινητά και tablet. Διατίθεται ήδη για συσκευές Android, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για λειτουργικό iOS.

 

Η εφαρμογή θα ενημερώνεται διαρκώς με όλες τις νέες δράσεις και το πρόγραμμα του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί online από τις 19 έως τις 28 Μαΐου 2020.

 

Επίσης, η εφαρμογή έχει όλες τις δράσεις του Festival 2.0, που αναπτύχθηκε τη περίοδο της καραντίνας. Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει online masterclasses, μικρού μήκους ταινίες του πρότζεκτ “Χώροι”, ταινίες νέων Ελλήνων σκηνοθετών στο Meet the Future, να ενημερωθεί για τις δράσεις για παιδιά και για νέους και να διαβάσει από τις εκδόσεις του Φεστιβάλ.

 

Η τελική έκδοση της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμη τον Νοέμβριο και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: στοιχεία για τις ταινίες, το πρόγραμμα προβολών, τις εκδηλώσεις, καθώς και χρηστικές πληροφορίες, νέα και ενημερώσεις.

 

Μέσα από την εφαρμογή οι χρήστες θα μπορούν να μαθαίνουν πρώτοι τα νέα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αλλά και για την πλούσια ετήσια δραστηριότητα του πολιτιστικού οργανισμού που περιλαμβάνει προβολές, συζητήσεις, αφιερώματα και εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη εδώ.