Η Metropolitan Opera δεν έχει καμία ζωντανή παράσταση προγραμματισμένη μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά προσφέρει δωρεάν ολόκληρες όπερες του αρχείου της κάθε βράδυ.

 

Μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, στα «Nightly Met Opera Streams», προσφέρει δωρεάν αναμετάδοση σημαντικών παραστάσεών της από τη συλλογή των HD παρουσιάσεων των τελευταίων 14 ετών.

 

Όλες οι παραγωγές, που πραγματοποιήθηκαν από τον σημερινό διευθυντή μουσικής, Yannick Nézet-Séguin, ανάμεσά τους κλασικά έργα των Verdi, Puccini, Berg και Gounod, αναμεταδίδονται κάθε βράδυ και παραμένουν διαθέσιμες για 20 ώρες στην ιστοσελίδα της Metropolitan Opera.

 

Και οι επτά όπερες ηχογραφήθηκαν αρχικά σε υψηλή ευκρίνεια για προβολή σε κινηματογραφικές αίθουσες ως μέρος της σειράς Met's Live in HD.

 

Η Metropolitan Opera μεταδίδει κάθε βράδυ ολόκληρες όπερες δωρεάν
Dialogues des Carmélites

 

Κάθε όπερα διατίθεται στον ιστότοπο της Met στις 7:30 μ.μ. EST (02:30 π.μ. ώρα Ελλάδας) και παραμένει εκεί μέχρι τις 6:30 μ.μ. EST της επόμενης μέρας (01:30 π.μ. ώρα Ελλάδας). Οι θεατές μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Met Opera on Demand για πρόσβαση στις παραγωγές σε διάφορες συσκευές.

 

Οι προβολές καλύπτουν περισσότερο από μια δεκαετία παραγωγών σε χρονολογική σειρά, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τις όπερες «Faust» του Gounod με τον Γερμανό τενόρο Jonas Kaufmann, «The Little Mermaidlike Rusalka» του Dvořák με την αγαπημένη του Met, Renée Fleming και «La Traviata» του Verdi με την Diana Damrau.  

 

Η Metropolitan Opera μεταδίδει κάθε βράδυ ολόκληρες όπερες δωρεάν
Turandot

 

Αποκορύφωμα της εβδομάδας θα είναι η φημισμένη παραγωγή του 2019, «Dialogues des Carmélites» του Poulenc, για μια μονή μοναχών στη σειρά γκιλοτίνας εν μέσω του χάους της Γαλλικής Επανάστασης. Το «Madama Butterfly» του Puccini και το «Wozzeck» του Berg από το 2020 ολοκληρώνουν τη λίστα της εβδομάδας. 

 

Το Met προσφέρει, επίσης, διαδικτυακές συναυλίες pay-per-view για να αυξήσει τις δωρεάν βραδινές προβολές. Η έβδομη από αυτή – στην οποία η σοπράνο Sonya Yoncheva τραγουδά άριες των Verdi, Puccini, Bellini και άλλων στη μπαρόκ βιβλιοθήκη του μοναστηριού Schussenried στη Γερμανία – κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και θα είναι διαθέσιμη μέχρι 4 Δεκεμβρίου.

 

Το πρόγραμμα της Metropolitan Opera αυτή την εβδομάδα:


Τρίτη, 17 Νοεμβρίου: Faust του Gounod

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου: Rusalka του Dvořák

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου: La Traviata του Verdi

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου: Dialogues des Carmélites του Poulenc

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου: Turandot του Puccini

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου: Wozzeck του Berg

 

Οι προβολές είναι διαθέσιμες στο σάιτ της Metropolitan Opera.