Η φετινή Eurovision έχει διχάσει καλλιτέχνες και διασημότητες. Πρόσφατα ο Ρότζερ Γουότερς κάλεσε μεταξύ άλλων και την Κατερίνα Ντούσκα να μην συμμετάσχει στον μουσικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ.

 

Η υποψήφια με την Ελλάδα Κατερίνα Ντούσκα αποφάσισε να απαντήσει στον θρυλικό Γουότερς των Pink Floyd, που με μήνυμά του της ζητούσε να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό.

 

Η Κατερίνα Ντούσκα αναφέρεται μάλιστα και σε μια συνέντευξή της που είχε κυκλοφορήσει εμφανιζόμενη ως απάντηση, κάτι που δεν ισχύει.

 

Ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd ζητά από την Κατερίνα Ντούσκα να μποϊκοτάρει την Eurovision

 

Ωστόσο αυτή είναι η απάντηση της, δημόσια και επίσημη όπως δημοσιεύτηκε στα social media:

 

Αγαπητέ Κύριε Waters,

 

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς.
Είστε ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς μου ήρωες και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας και τον χρόνο που διαθέσατε. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο καλλιτεχνικό σας έργο και στέκομαι δίπλα σας στον διαρκή σας αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Ο αγώνας αυτός, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρος, όχι μόνο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στις οποίες πραγματοποιούμε συναυλίες. Πιστεύω ότι ο λόγος που πηγαίνουμε να παίξουμε, είναι γιατί ανεξάρτητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα καθεστώτα, εμείς ως καλλιτέχνες, απευθυνόμαστε και μοιραζόμαστε τη μουσική με τον κόσμο.

 

Αυτό κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. Την διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος. Πάντα πίστευα πως η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια, πως μπορεί ν' αποτελέσει στάση και ισχυρό ερέθισμα. Κατ´ επέκταση, δε θεωρώ πως ο αποκλεισμός της θα είχε δημιουργικό αποτέλεσμα.

 

Είναι μια συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών που παρακολουθώ εδώ και καιρό και τάσσομαι υπέρ μιας τοποθέτησης την οποία έχουν εκφράσει και άλλα μουσικά μου ινδάλματα όπως ο Thom Yorke και ο Nick Cave μεταξύ άλλων.

 

Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών.

 

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Κατερίνα Ντούσκα

 

Η Κατερίνα Ντούσκα απαντά στον Ρότζερ Γουότερς για το μποϊκοτάζ στην Eurovision