Μετατίθεται η τελετή για τα κινηματογραφικά βραβεία Χρυσές Σφαίρες 2021, λόγω κορωνοϊού.

 

Παραδοσιακά, οι Χρυσές Σφαίρες διοργανώνονται τον Ιανουάριο, ως προάγγελος των Όσκαρ.

 

Ωστόσο, η διοργάνωση του 2021 μετατίθεται για τις 28 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που υποτίθεται θα γινόταν η τελετή των Όσκαρ 2021.

 

Οι κινηματογραφικές τελετές όμως έχουν αλλάξει ημερομηνία για την επόμενη χρονιά καθώς οι κινηματογράφοι παρέμειναν για αρκετό καιρό κλειστοί, λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να προβληθούν οι νέες ταινίες, προϋπόθεση για συμμετοχή σε κινηματογραφικά βραβεία.

 

Η τελετή των 'Οσκαρ 2021, αντίστοιχα θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου.

 

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), διοργανώτρια των Χρυσών Σφαιρών θα διευκρινίσει «κατά τις προσεχείς εβδομάδες» τα κριτήρια της επιλεξιμότητας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

 

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία διοργανώνει τα 'Οσκαρ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χαλαρώσει τα κριτήριά της προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερες ταινίες, που βγήκαν απευθείας σε πλατφόρμες βίντεο κατά παραγγελία, να διαγωνιστούν.

 

Επίσης παρέτεινε τη δική της περίοδο επιλεξιμότητας για τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες, η οποία αλλάζει και από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 γίνεται 28 Φεβρουαρίου 2021.

 

Οι περισσότερες αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες συνεχίζουν να είναι κλειστές και πολλά γυρίσματα έχουν σταματήσει στο Λος 'Αντζελες και αλλού ανά τον κόσμο υπό τον φόβο μιας επανεμφάνισης της πανδημίας.

 

Την τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Τίνα Φέι και 'Ειμι Πόλερ.

 

Με πληροφορίες του AFP/Reuters/ΑΠΕ