Ο επόμενος Batman θα είναι μαύρος, και θα ονομάζεται Tim Fox, αποκάλυψε η DC Comics.

 

Σε σειρά τεσσάρων κόμιξ, τη στολή του σκοτεινού ιππότη θα φορέσει ο Τιμ Φοξ, ένας χαρακτήρας από το «σύμπαν» της σειράς. Τα κόμιξ θα εκδοθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

 

 

Το σενάριο της σειράς γράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ για το σενάριο του «12 χρόνια σκλάβος» Τζον Ρίντλεϊ, ενώ το σχέδιο θα γίνει από τους Νικ Ντέρινγκτον, Λόρα Μπράγκα.

 

Ο χαρακτήρας είναι ο γιός του Λούσιους Φοξ, συνεργάτη του Μπρους Γουέιν. Ο σεναριογράφος δηλώνει ενθουσιασμένος με τον τρόπο που η DC Comics αξιοποίησε την ιδέα του.

 

Ο Ρίντλεϊ είχε εξάλλου αποκαλύψει ότι ο επόμενος Batman θα ήταν έγχρωμος, λέγοντας στους New York Times ότι ήταν η πρώτη φορά που οι δύο γιοι του ήταν «πραγματικά ενθουσιασμένοι» με το έργο του.

 

«Εκτιμούν τα πράγματα που κάνω. Είναι χαρούμενοι για μένα. Είναι υπέροχοι υποστηρικτές. Αλλά μάλλον θα έβλεπαν τον Black Panther από τους 12 Years a Slave, ας είμαστε ειλικρινείς », είπε τον Νοέμβριο. «Έτσι, για να μπορέσω να γράψω τον επόμενο Batman, θα έπρεπε να είναι μαύρος, παρότι κάποιοι μπορεί να έχουν πρόβλημα με αυτό, εγώ έχω το κοινό μου και αυτοί το λατρεύουν ήδη», κατέληξε.