Γκαλά όπερας με αγαπημένες ιταλικές άριες και ντουέτα, με τη Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και τον Δημήτρη Πλατανιά

Γκαλά όπερας με αγαπημένες ιταλικές άριες και ντουέτα, με τη Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και τον Δημήτρη Πλατανιά Facebook Twitter
Ο Δημήτρης Πλατανιάς, μόνιμος μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με λαμπρή καριέρα και εκτός ελληνικών συνόρων.
0

Μια αξέχαστη μουσική εμπειρία υπόσχονται δύο μεγάλες φωνές με διεθνή ακτινοβολία, η Ουκρανή σοπράνο Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, στο γκαλά όπερας με αγαπημένες ιταλικές άριες και ντουέτα που παρουσιάζουν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής.


Στο πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς, αποσπάσματα από όπερες σπουδαίων συνθετών του Ρομαντισμού και του Βερισμού (Βέρντι, Λεονκαβάλλο, Μασκάνι, Πουτσίνι). Τους δύο ερμηνευτές που διαπρέπουν στα λυρικά θέατρα του κόσμου πλαισιώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία θα ερμηνεύσει ορχηστρικά ιντερμέδια από τις όπερες «Ο φίλος Φριτς» και «Μανόν Λεσκώ» καθώς και τη Sinfonia από το «Σικελικό εσπερινό». Στο πόντιουμ ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης.


Η ουκρανικής καταγωγής δραματική σοπράνο Λιουντμίλα Μοναστίρσκα, που φημίζεται για το πλούσιο ηχόχρωμα της φωνής της, προκάλεσε αίσθηση το 1996 όταν έκανε το ντεμπούτο της ως Τατιάνα στον «Ευγένιο Ονιέγκιν» στο Κίεβο.

Πριν αρχίσει τη διεθνή σταδιοδρομία της, υπήρξε επί χρόνια βασική σολίστ της Εθνικής Όπερας της Ουκρανίας. Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους (Παππάνο, Μέτα, Ληβάιν κ.ά.) και διάσημους τραγουδιστές (Ντομίνγκο, Κάουφμαν κ.ά.).


Ο Δημήτρης Πλατανιάς, μόνιμος μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με λαμπρή καριέρα και εκτός ελληνικών συνόρων, έχει λάβει μέρος σε παραγωγές φημισμένων λυρικών θεάτρων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Βρετανίας κ.ά., ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους για βαρύτονο.

Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται εμβληματικοί χαρακτήρες του λυρικού ρεπερτορίου όπως, μεταξύ άλλων, Φίγκαρο, Ριγκολέττο, Ναμπούκκο, Αμονάσρο, Ζερμόν, Σκάρπια. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με πολυάριθμες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γκαλά όπερας με αγαπημένες ιταλικές άριες και ντουέτα, με τη Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και τον Δημήτρη Πλατανιά Facebook Twitter
Η ουκρανικής καταγωγής δραματική σοπράνο Λιουντμίλα Μοναστίρσκα φημίζεται για το πλούσιο ηχόχρωμα της φωνής της.


Πρόγραμμα

Giuseppe Verdi

Σικελικός εσπερινός: Sinfonia

Ερνάνης: ρετσιτατίβο και άρια του Δον Κάρλος «Grand Dio! Oh, de' verd'anni miei

Μάκβεθ: καβατίνα της Λαίδης Μάκβεθ «Vieni, t'affretta...»

Στιφέλιο: άρια του κόμη Στάνκαρ «Lina, pensai che un angelo...

Ναμπούκκο: Ντουέτο Ναμπούκκο - Αμπιγκαΐλλε «Donna chi sei»


Pietro Mascagni

Ο φίλος Φριτς: ορχηστρικό ιντερμέδιο Giacomo Puccini Τόσκα: άρια της Τόσκας «Vissi d'arte»

Ruggero Leoncavallo

Οι παλιάτσοι: Πρόλογος ««Si puo...»


Giaccomo Puccini

Μανόν Λεσκώ: ορχηστρικό ιντερμέδιο και άρια της Μανόν «Sola, perduta, abbandonata»


Pietro Mascagni

Καβαλερία Ρουστικάνα: ντουέτο Σαντούτσας και Άλφιο «Oh, il signor vi manda compare Alfio»

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282333

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, 20:30

Εισιτήρια: 11-60 ευρώ

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.