Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του 1ου Φεστιβάλ Ιβηρο-αμερικάνικης Λογοτεχνίας στην Ελλάδα που διοργανώνουν στην Τεχνόπολη το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το πολιτιστικό περιοδικό «Sol Latino», το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικής Ανάπτυξης, το Ινστιτούτο Θερβάντες, ο Ελληνοκολομβιανός Σύλλογος και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο φεστιβάλ ΛΕΑ («lea» στα ισπανικά σημαίνει «διάβασε») οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο Λατινοαμερικάνων, Ισπανών και Πορτογάλων συγγραφέων. Παράλληλα με τις βιβλιοπαρουσιάσεις υπάρχουν συναυλίες παραστάσεις χορού και προβολές ταινιών βασισμένων στη λογοτεχνία των χωρών αυτών.

Απόψε, μεταξύ πολλών άλλων, στις 8, στο κτίριο Δ10 στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου Το λυχνάρι του Αλαντίν, του Luis Sepúlveda, από τις εκδόσεις Όπερα, στην οποία θα συμμετέχει και ο μεγάλος Έλληνας μεταφραστής (και όχι μόνο) Αχιλλέας Κυριακίδης.

Στις 9, στο αμφιθέατρο Γιάννης Ρίτσος ανεβαίνει η παράσταση «Παραμυθάδες» από τη θεατρική ομάδα Όκυπος και ακολουθεί πάρτι του Enzo de Cuba και συναυλία του Κουβανού τραγουδιστή Manolo Vega.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.