Εκτός διαγωνισμού θα προβληθεί η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι με την Εμανουέλ Σενιέ, την 'Εβα Γκριν και τον Βενσάν Περέζ στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 17 έως 28 Μαΐου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

 

Ο 83χρονος γαλλο-πολωνός σκηνοθέτης που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2002 και το 'Οσκαρ σκηνοθεσίας το 2003 για τον "Πιανίστα" πήγε για τελευταία φορά στις Κάννες το 2013, όπου διαγωνιζόταν η ταινία του "Venus in Fur" ("Η Αφροδίτη με τη γούνα") με πρωταγωνίστρια και πάλι την γυναίκα του, Εμανουέλ Σενιέ.

 

Η νέα ταινία του Πολάνσκι έχει τον τίτλο « D'apres une histoire vraie» (σε ελεύθερη απόδοση: Βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία) και βασίζεται στο ευπώλητο μυθιστόρημα της Ντελφίν ντε Βιγκάν, που διηγείται την ιστορία μίας συγγραφέα η οποία μετά την έκδοση του βιβλίου της «πέφτει στο κενό». Τη σεναριακή διασκευή του μυθιστορήματος συνυπογράφουν ο ίδιος ο Πολάνσκι και ο Ολιβιέ Ασαγιά.

 

Νέα προσθήκη στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα είναι η ταινία «The Square», η καινούργια ταινία του Σουηδού Ρούμπεν 'Εστλουντ, ο οποίος είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις πριν από τρία χρόνια με την εξαιρετική «Ανωτέρα Βία».

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ