Μετά από εβδομάδες φημολογίας και ποικίλες πρώτες αντιδράσεις είναι πλέον επίσημο πως ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα φορέσει τη μαύρη κάπα του Batman.

 

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα υποδυθεί τον Batman στην επερχόμενη ταινία του Ματ Ριβς για την Warner Bros, μεταδίδει το Variety που σημειώνει πως η συμφωνία έκλεισε σήμερα όπως του ανέφερε το στούντιο.

 

Μετά τις επιτυχίες Harry Potter και Twilight ο Πάτινσον έμεινε επί σειρά ετών σε απόσταση από το mainstream και αυτό φαίνεται πως ήταν μπόνους για την επιλογή του ως Batman. Ο 32χρονος Πάτινσον «κληρονομεί» το ρόλο από τον Μπεν Άφλεκ.

 

Ο Ματ Ριβς, που υπογράφει την τριλογία «Planet of the Apes» (Ο Πλανήτης των Πιθήκων), ανέλαβε να σκηνοθετήσει την νέα ταινία με δικό του σενάριο για τον ήρωα της DC Comics.


Μέχρι στιγμής έχουν γίνει ελάχιστα γνωστά για την πλοκή της νέας ταινίας, αλλά τον περασμένο Ιανουάριο ο Ματ Ριβς είπε σε συνέντευξή του πως «δεν υπάρχει Μπάτμαν χωρίς έναν κακό». Ο ηθοποιός θα σκηνοθετήσει την ταινία με τον συνεργάτη του, Ντίλαν Κλαρκ, από το «Planet of the Apes».

 

O Ρόμπερτ Πάτινσον, δεν είναι άγνωστος στην DC Comics, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει στην διάσημη σειρά ταινιών «Twilight». Τελευταία ωστόσο προτιμά ρόλους σε low-budget ταινίες, όπως το «High Life», ενώ επίκειται η συνεργασία του με την Warner Bros. για την νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν.

 

Η νέα ταινία «Batman» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Ιουνίου 2021.