Με μια δωρεάν παράσταση εγκαινιάζεται η λειτουργία του «Ολύμπια-Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας» - όπως είναι η μετονομασία της ιστορικής σκηνής της «Εθνικής Λυρικής Σκηνής».

 

Το «Όνειρο Θερινής Νυκτός», σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη και μουσική διεύθυνση Μιχάλη Οικονόμου, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων κάνει πρεμιέρα στις 3 Δεκεμβρίου στην ιστορική σκηνή , την οποία έχει μισθώσει για 10 χρόνια από την Τράπεζα της Ελλάδας ο Δήμος Αθηναίων.

 

Σήμερα έγινε η παρουσίαση του προγράμματος στη μετά Εθνικής Λυρικής Σκηνής εποχή, καθώς ο δήμος Αθηναίων ανέλαβε τη συνέχιση λειτουργίας της ιστορικής σκηνής.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, και ο αρχιμουσικός και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του «Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας», Λουκάς Καρυτινός, παρουσίασαν το νέο θέατρο και το πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις όπερες «Ο Ορφέας στον Άδη» και «Η Ωραία Ελένη» του Όφενμπαχ, το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέϊ Προκόφιεβ και δεκάδες παιδικές και εκπαιδευτικές παραστάσεις.

 

Εγκαίνια για το θέατρο Ολύμπια με το «Όνειρο Θερινής Νυκτός»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το θέατρο -που θα διοικείται από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του «Ολύμπια»- θα προσφέρει δωρεάν μια συναυλία το μήνα, όπως και όλες τις εκπαιδευτικές και παιδικές εκδηλώσεις, ενώ για τις υπόλοιπες παραστάσεις οι τιμές των εισιτηρίων θα ανέρχονται από 3 ευρώ για τις ευάλωτες ομάδες έως 10 ευρώ για τις θέσεις στην πλατεία. Καθώς το κόστος των παραγωγών θα καλύπτεται από τα εισιτήρια, η τιμή εισιτηρίου ενδέχεται να φθάνει στα 25 ευρώ μόνον για τις μεγάλες, διεθνείς παραγωγές.

 

Εγκαίνια για το θέατρο Ολύμπια με το «Όνειρο Θερινής Νυκτός»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

«Στόχος μας είναι ο εμβληματικός αυτός χώρος να παραμείνει ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού για την πόλη, να επαναπροσδιορίσει τη λυρική του ταυτότητα και να αποτελέσει προορισμό με διεθνή προβολή», σημείωσε ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης.

 

«Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε νέους δημιουργούς, να αγκαλιάσουμε νέους καλλιτέχνες και ομάδες, αλλά και να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας με υψηλής ποιότητας παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Κ. Μπιτζάνης.


«Πρόκειται για το Μουσικό Θέατρο του Δήμου Αθηναίων που θα συνεχίσει τη δημιουργική πορεία του ιστορικού θεάτρου στο παρόν και το μέλλον», κατέληξε ο Λ. Καρυτινός, ο οποίος εξήγησε ότι οι λυρικές παραγωγές θα «απλωθούν» σε όλη τη σεζόν.

 

Εγκαίνια για το θέατρο Ολύμπια με το «Όνειρο Θερινής Νυκτός»
Eurokinissi

 

Το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο θα συμμετάσχει επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης «Χριστούγεννα στην Αθήνα» φιλοξενώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά.

 

Ο Δήμος Αθηναίων ενοικίασε το κτίριο για 10 χρόνια από την Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ το λειτουργικό κόστος θα καλύπτεται από τον ΟΠΑΝΔΑ με ετήσιο προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, χρήματα που, όπως διευκρίνισε ο κ. Μπιτζάνης, ούτως ή άλλως δαπανούσε ο ΟΠΑΝΔΑ στην ενοικίαση χώρων για τις παραστάσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων.Το κόστος δε της αποκατάστασης ανέρχεται σε περίπου 40.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ.

 

Διοικητικός προϊστάμενος του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου Μαρία Κάλλας θα είναι ο Παναγιώτης Καραχάλιος, υπάλληλος του ΟΠΑΝΔΑ, που είχε εργασθεί επίσης για χρόνια ως συντονιστής παραγωγός στην Εθνική Λυρική Σκηνή και υπεύθυνος παραγωγών στην παλαιά παιδική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Ακροπόλ.

 

Η είσοδος για την παράσταση στις 3 Δεκεμβρίου είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, που θα διατίθενται την ίδια μέρα από τις 18.30 στα ταμεία του θεάτρου. 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ