Οι Daft Punk, το ηλεκτρονικό ντουέτο από το Παρίσι, το οποίο είναι υπεύθυνο για μερικά από τα πιο διάσημα χορευτικά και ποπ κομμάτια όλων των εποχών, δεν υπάρχουν πια.

 

Ανακοίνωσαν τα νέα με ένα 8λεπτο βίντεο με τίτλο ‘Epilogue’ (δηλαδή επίλογος), με ένα απόσπασμα από την ταινία που είχαν φτιάξει το 2006, το "Electroma". Όταν η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων τους, Kathryn Frazien ρωτήθηκε σχετικά από το Pitchfork, επιβεβαίωσε την είδηση χωρίς όμως να δώσει κάποια συγκεκριμένη αιτία για την διάλυση του γκρουπ.

 

 

Ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homem-Christo σχημάτισαν το γκρουπ στο Παρίσι το 1993 με στόχο να βάλουν μια γαλλική πινελιά στην house μουσική, από την σκηνή της οποίας αναδείχτηκαν. Το ντεμπούτο τους ‘Homework’ του 1997 θεωρείται ιστορικό για την χορευτική μουσική της εποχής, με κλασικά κομμάτια όπως το  “Around the World” και “Da Funk.”

 

Με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους 2001, Discovery, οι μουσικοί άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται ντυμένοι σαν ρομπότ και με καλυμμένα πρόσωπα τους πάντα, δημιουργώντας την δημόσια εικόνα – σήμα κατατεθέν τους που διατήρησαν μέχρι το τέλος της καριέρας τους. Τα τραγούδια  “One More Time” και “Harder, Better, Faster, Stronger” τους έκαναν παγκόσμιους σουπερσταρ – ένα στάτους που δεν έχασαν τα επόμενα χρόνια με την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ Human After All και μέχρι το σάουντρακ τους για φιλμ Tron: Legacy.

 

Το “Get Lucky,” το πρώτο σινγκλ για το άλμπουμ τους Random Access Memory του 2013 πούλησε εκατομμύρια κόπιες σε όλο τον κόσμο και χάρισε σε αυτούς καθώς και στον Nile Rodgers και Pharrell Williams που συμμετείχαν, δύο βραβεία Γκράμι.

 

Το Random Access Memory είναι το τελευταίο τους άλμπουμ. Η αποκορύφωση της καριέρας τους ήταν το φαντασμαγορικό headline σόου τους στο Coachella που αποτύπωνε μοναδικά την μαγεία και την μυθολογία της μουσικής τους. «Όταν ξέρεις πώς γίνεται ένα μαγικό κόλπο, είναι τόσο απογοητευτικό. Εμείς επικεντρωνόμαστε στην ψευδαίσθηση επειδή το να αποκαλύπτεις πώς γίνεται, αμέσως χαλά την αίσθηση της αθωότητας και του ενθουσιασμού», είπε ο Thomas Bangalter το 2013 στο Pitchfork.

 

Οι τελευταίες μουσικές τους συνεργασίες ήταν με τον Kanye West, στο άλμπουμ, Yeezus και με τον Weeknd το 2016 στο τεράστιο χιτ ‘Starboy’ – το πρώτο κομμάτι τους που ανέβηκε στην κορυφή του Billboard – και το  “I Feel It Coming.”