Taxis Panormou Facebook Twitter

«At The River»: Το νέο έργο του Taxis στην Πανόρμου

0

Το νέο έργο του Taxis στην οδό Πανόρμου με τίτλο «At The River (or "Places and memories soon to be forgotten, if we don't protect our natural heritage from greedy disgusting people")» θέλει να μας θυμίζει τα συναισθήματα που νιώθουμε όταν είμαστε στη φύση. Θέλει να φέρει τη δροσιά των νερών μέσα στην τσιμεντένια πόλη, που η θερμοκρασία ανεβαίνει απειλητικά. Θέλει να μας κινητοποιήσει να σώσουμε αυτά τα κλιματικά καταφύγια, να τα προστατεύσουμε από τη βιομηχανοποίηση και την ανθρώπινη δραστηριότητα που οδηγεί σε ξηρασία και αφανισμό της βιοποικιλότητας.

Η δράση «For the Love of Greece» είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία που έχει ως στόχο να πληροφορήσει και να κινητοποιήσει όλους τους πολίτες, ενδυναμώνοντας τον διάλογο γύρω από τις απαραίτητες δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. 

Με εργαλεία  μεγάλης κλίμακας εικαστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο και ψηφιακές δράσεις, η εκστρατεία στοχεύει στην  ενημέρωση γύρω από την ενεργειακή μετάβαση, προϋπόθεση για την κατανόηση τόσο του αντίκτυπου των επεμβάσεων σε όλη τη χώρα όσο και της ευκαιρίας να σχεδιαστεί ένα ενεργειακό σύστημα πιο δημοκρατικό, εξελιγμένο, με σύγχρονες, συμμετοχικές και αποκεντρωμένες πρακτικές.

«Προσκαλούμε τους πολίτες, τους ερευνητές, τους επιχειρηματίες, τους καλλιτέχνες  και τις τοπικές κοινωνίες να αρχίσουν συζητήσεις για το δύσκολο και πολλές φορές δυσνόητο θέμα της παραγωγής, διαχείρισης και διανομής της ενέργειας» λένε.

«Με εργαλεία  μεγάλης κλίμακας εικαστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο και ψηφιακές δράσεις, η εκστρατεία στοχεύει στην  ενημέρωση γύρω από την ενεργειακή μετάβαση, προϋπόθεση για την κατανόηση τόσο του αντίκτυπου των επεμβάσεων σε όλη τη χώρα όσο και της ευκαιρίας να σχεδιαστεί ένα ενεργειακό σύστημα πιο δημοκρατικό, εξελιγμένο, με σύγχρονες, συμμετοχικές και αποκεντρωμένες πρακτικές. Έτσι, καθένας μας θα μπορεί να παίρνει ενημερωμένες αποφάσεις που θα οδηγούν σε συλλογικές και ατομικές δράσεις για μια καλύτερη ζωή – με οδηγό την αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο, το παρόν και το μέλλον.

Το νέο έργο «At The River» του Taxis στην Πανόρμου Facebook Twitter

Δύο διακεκριμένοι παγκοσμίως τοιχογράφοι, ο ΙΝΟ και ο Taxis, συμπράττουν με τον Bassment Rats, δημιουργώντας εικαστικά υλικά για την εκστρατεία. Δύο εντυπωσιακές τοιχογραφίες στο κέντρο της Αθήνας (στην πλατεία της Πανόρμου και στη Βαρβάκειο), μία σειρά ψηφιακών έργων, βίντεο και αφισών με τη βοήθεια του φωτογράφου Angel Ballesteros και της Jessa Carter θα γεμίσουν τις οθόνες μας και την πόλη με την αγάπη μας για την Ελλάδα και τον φυσικό της πλούτο. Το μήνυμά μας θα το βρείτε στους δρόμους, στα ψηφιακά μας κανάλια και σε εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το θέμα της ενεργειακής μετάβασης και της κλιματικής κρίσης».

Η πρωτοβουλία For The Love of Greece διοργανώνεται από το Impact Hub Athens στo πλαίσιo της συμμετοχής και της ενεργής εμπλοκής στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή. Στρατηγικός σκοπός είναι η ενεργοποίηση του δικτύου και της κοινότητας των ανθρώπων που προσανατολίζονται στη δημιουργία εγχειρημάτων με θετικό αντίκτυπο για να αναλάβουν δράση, ο καθένας με τον τρόπο του, στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. 

Το νέο έργο «At The River» του Taxis στην Πανόρμου Facebook Twitter

Ο ΙΝΟ σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και δημιουργεί σε τοίχους από το 2000. Θεωρείται ο πιο δημοφιλής από τους Έλληνες street artists με πολλά και αναγνωρίσιμα έργα στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε εκθέσεις και πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο. Έχει φτιάξει έργα για το «National Geographic», τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, για τη Nike, την Coca-Cola, τον DJ Avicii, το Saatchi Creative Agency, την FCB New York, το Story Nightclub στo Miami Beach, το Κυπριακό Κοινοβούλιο και άλλους.

Ο Taxis αποφοίτησε με άριστα από την ΑΣΚΤ της Αθήνας, το 2008. Θεωρείται από τους πιο δημοφιλής Έλληνες τοιχογράφους με μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει ασχοληθεί με κόμικς και τον κινηματογράφο, ενώ πλέον δημιουργεί μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες, όπως και έργα σε καμβά και χαρτί με ποικίλες τεχνικές. Έργα του θα βρει κανείς στο κέντρο της Αθήνας και σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο με θέματα που αφορούν ανθρώπινες σκηνές, σύγχρονη ζωή, καθημερινότητα, προβοκατόρικες σκέψεις, προβληματισμούς.  

Ο Bassment Rats αποφοίτησε το 2010 από την Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκη. Από τότε εργάζεται ως freelance illustrator, με εξειδίκευση σε εικονογραφήσεις, digital artworks, street art και τατουάζ, έχοντας επιμεληθεί την εικόνα πολλών μουσικών και μη projects. Η αδυναμία που είχε από μικρός στα κινούμενα σχέδια, στη μουσική και στις σύγχρονες τέχνες είναι εμφανής στη δουλειά του, καθώς οι χαρακτήρες με τα μοτίβα που δημιουργεί στέκουν ανάμεσα στον ιδεατό και στον πραγματικό κόσμο, σχολιάζοντας έτσι την καθημερινότητα με μια πιο ανάλαφρη αίσθηση.  

www.instagram.com/4theloveofgreece/  

Website: www.fortheloveofgreece.gr

Design
0
M. Hulot

M. Hulot

O M.Hulot είναι διευθυντής της έντυπης LIFO και δουλεύει σε αυτήν από το πρώτο φύλλο της

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ «Η μηχανή στην καρδιά του ανθρώπου»

Design / Η αέναη πρωτοπορία του Κωνσταντίνου Δοξιάδη

Αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά οράματα, καινοτόμοι σχεδιασμοί και τεχνολογικές ευτοπίες και δυστοπίες συνδιαλέγονται στην έκθεση «Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η μηχανή στην καρδιά του ανθρώπου» που παρουσιάζει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Akatio: Το vintage studio που ανανεώνει τη συλλογή του κάθε πανσέληνο

Design / Akatio: Το vintage studio που ανανεώνει τη συλλογή του κάθε πανσέληνο

Αν μετανιώνετε που δεν εκτιμήσατε εκείνη την ‘80s φοντανιέρα της γιαγιάς σας και την πετάξατε, αν αγαπάτε την art de la table και ψάχνεστε με αυτή, αν σας απασχολεί η μοναδικότητα των πραγμάτων που συνθέτουν τον χώρο σας και έχετε κουραστεί από το μαζικό, αναζητήστε αυτό το studio που έχουν αγαπήσει οι Αθηναίοι vintage lovers.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ