LIVE!

Να σέβεσαι το Κιλκίς - τουλάχιστον για το ντιζάιν των μπαρ του Facebook Twitter

Να σέβεσαι το Κιλκίς - τουλάχιστον για το ντιζάιν των μπαρ του

0

Η αρχιτεκτονική ομάδα Ark4Lab of Architecture χρησιμοποίησε μια ποικιλία κόκκινων τόνων και αντιθετικών μεταξύ τους υλικών στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα «μωσαϊκό» από χώρους μέσα στο μπαρ Lofos στη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει στο Κιλκίς έναν χώρο, όπου θα κυριαρχούν κόκκινες, ροζ και βιολετί αποχρώσεις, οι οποίες και θα διαμορφώνουν μια εξαιρετική αίσθηση αρμονίας σε κάθε επισκέπτη του μπαρ. 

Το συγκεκριμένο cocktail bar βρίσκεται σε ένα κτίριο της δεκαετίας του '70, το οποίο χαρακτηρίζεται από τετράγωνα, πεντάγωνα και κυκλικά παράθυρα – το μόνο στοιχείο που η εταιρεία επέλεξε να κρατήσει στην όλη αναμόρφωση του χώρου. «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν μινιμαλιστικό, μοντέρνο χώρο χωρίς όμως να κρυφτεί η υπάρχουσα ταυτότητά του» αναφέρει ο Γιώργος Τυροθουλάκης, αρχιτέκτονας της ομάδας Ark4Lab of Architecture. 

Οι μαρόν αποχρώσεις έχουν επίσης εφαρμοστεί ακόμη και στην οροφή, προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία με το δάπεδο, το οποίο σε ορισμένα σημεία έχει λευκά στίγματα, ενώ σε άλλα έχει συνθέσεις με λουλούδια.


Ο κύριος χώρος διαθέτει ένα τεράστιο μπαρ με την όψη του να κατακλύζεται από μαύρο μάρμαρο, ωχρά γυαλιστερά πλακάκια και γυαλισμένο λευκό μάρμαρο. Ακριβώς πάνω από τον πάγκο του μπαρ υπάρχουν επίσης δύο σειρές με ανοιχτά ράφια, ενώ ορισμένα καταπράσινα φυτά είναι τοποθετημένα ανάμεσα στα λοξά διαχωριστικά της κάβας.

Να σέβεσαι το Κιλκίς - τουλάχιστον για το ντιζάιν των μπαρ του Facebook Twitter
Φώτο: Νίκος Βαβδινούδης και Χρήστος Δημητρίου

Οι μαρόν αποχρώσεις έχουν επίσης εφαρμοστεί ακόμη και στην οροφή, προκειμένου να υπάρχει ομοιομορφία με το δάπεδο, το οποίο σε ορισμένα σημεία έχει λευκά στίγματα, ενώ σε άλλα έχει συνθέσεις με λουλούδια. Η αντίθεση σε αυτή τη χρωματική σύνθεση επιτυγχάνεται χάρη σε μερικούς προβολείς, οι οποίοι μοιάζουν περισσότεροι με πτυσσόμενους, γαλάζιους δίσκους. 

Μπροστά σε ένα από τα παράθυρα έχουν τοποθετηθεί ράφια από το δάπεδο έως και την οροφή, πράγμα που δίνει επιπλέον χώρο στους πελάτες που κάθονται σε σκαμπό. Ακόμη, οι πολυθρόνες σε μοβ αποχρώσεις και οι γκρι καναπέδες, τοποθετημένοι στον χώρο γύρω από το μπαρ, παρέχουν μια μεγαλύτερη αίσθηση οικειότητας και αρμονίας. Τα λίγα σκαλιά δίπλα στο μπαρ οδηγούν σε ένα θολωτό άνοιγμα, όπου μπορεί κανείς να καθίσει, χαζεύοντας παράλληλα τους pale ροζ τοίχους. 

Να σέβεσαι το Κιλκίς - τουλάχιστον για το ντιζάιν των μπαρ του Facebook Twitter
Φώτο: Νίκος Βαβδινούδης και Χρήστος Δημητρίου
Να σέβεσαι το Κιλκίς - τουλάχιστον για το ντιζάιν των μπαρ του Facebook Twitter
Φώτο: Νίκος Βαβδινούδης και Χρήστος Δημητρίου

Στο κέντρο του χώρου υπάρχει ακόμη ένα καθιστικό από κατακόκκινο βελούδο, ενώ αυτό το σύνολο συμπληρώνουν εξίσου κοκκινωπές καρέκλες και πουφ σε ανάλογους τόνους. Πάνω από αυτό το καθιστικό κρέμεται ένα ράφι σε σχήμα δαχτυλιδιού γεμάτο φυτά, το οποίο εκτείνεται στην οροφή που κινείται σε χρυσαφένιους χρωματισμούς. 

Οι τοίχοι, που βρίσκονται στο πίσω μέρος του χώρου είναι κατά το ήμισυ επενδυμένοι με μαύρο μάρμαρο, ενώ στο πάνω μέρος των τοίχων έχει ζωγραφιστεί ένα σχήμα, που παραπέμπει σε αψίδα. «Η ποικιλία σε χρώματα και υλικά έχουν μετατρέψει το μπαρ σε ένα αρμονικό μωσαϊκό χώρων, καθένας από τους οποίους έχει μια ξεχωριστή και μοναδική ποιότητα» δηλώνουν μέλη της αρχιτεκτονικής ομάδας. 

Να σέβεσαι το Κιλκίς - τουλάχιστον για το ντιζάιν των μπαρ του Facebook Twitter
Φώτο: Νίκος Βαβδινούδης και Χρήστος Δημητρίου
Να σέβεσαι το Κιλκίς - τουλάχιστον για το ντιζάιν των μπαρ του Facebook Twitter
Φώτο: Νίκος Βαβδινούδης και Χρήστος Δημητρίου
Να σέβεσαι το Κιλκίς - τουλάχιστον για το ντιζάιν των μπαρ του Facebook Twitter
Φώτο: Νίκος Βαβδινούδης και Χρήστος Δημητρίου

Πηγή: Dezeen

 

Design
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT
Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Design / Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Η αυθεντικότητα είναι ο πυρήνας της κουλτούρας των Deplot. Δημιουργώντας αξία μέσα από το design σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες, διατηρούν τις ρίζες τους στην αυθεντική αισθητική και κουλτούρα της Μεσογείου, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία που παραμένουν πιστά στην αυθεντική ουσία της περιοχής.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Βαβαγιάννης: Ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που δεν είναι καν λέξη

Οι Αθηναίοι / Κουραφέλκυθρος: «Αν δεν σε μισήσουν οι φασίστες, τι κάνεις σε αυτήν τη ζωή;»

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που κάποτε τα είχαν απορρίψει όλα τα έντυπα ενώ τώρα έγιναν ταινία στο Cinobo, λαμβάνει για τα πολιτικά του σκίτσα μηνύματα σύμφωνα με τα οποία κάθε εβδομάδα τα παίρνει από άλλο κόμμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί η Ες Ντέβλιν είναι μια από τις διασημότερες σκηνογράφους του κόσμου;

Design / Γιατί η Ες Ντέβλιν είναι μια από τις διασημότερες σκηνογράφους του κόσμου;

Από τις συναυλίες της Μπιγιονσέ, του Weeknd, της Αντέλ της Μάιλι Σάιρους και των U2, το σετ του Super Bowl, τις επιδείξεις του Yves Saint Laurent και της Louis Vuitton, μέχρι τα σκηνικά της όπερας και των σύγχρονων θεατρικών παραστάσεων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Οι γυναίκες αγοράζουν όλο και περισσότερα αυτοκίνητα. Γιατί το design τους παραμένει τόσο macho;

Τech & Science / Αφού οι γυναίκες αγοράζουν όλο και περισσότερα αυτοκίνητα, γιατί το design τους παραμένει τόσο macho;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ίσως σταθούν η αφορμή για να διορθωθεί αυτό το λάθος: όσα αποκαλύπτονται για την εμμονή στον ανδρικό σχεδιασμό απο τα Οργανισμό Οικονομικού Συντονισμού και Ανάπτυξης
NEWSROOM
Flux Office: Πώς σχεδιάστηκε το κτίριο της Φρυνίχου

Design / Flux Office: Πώς σχεδιάστηκε το κτίριο της Φρυνίχου για το Αρχείο Καβάφη

H Εύα Μανιδάκη και ο Θανάσης Δεμίρης, που ανέλαβαν την ανακαίνιση, την αρχιτεκτονική μελέτη και την επιμέλεια του χώρου όπου φιλοξενείται το Αρχείο, καθώς και της Οικίας Καβάφη στην Αλεξάνδρεια, μας ξεναγούν στην οδό Φρυνίχου και μας περιγράφουν τη διαδικασία πίσω από το δύσκολο εγχείρημα της δημιουργίας ενός χώρου που θα φιλοξενεί το καβαφικό σύμπαν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι σαν φιλικό κρεμμύδι και ένας δωδεκάμετρος μπουφές που μιλάει

Design / Ένα σπίτι σαν φιλικό κρεμμύδι και ένας δωδεκάμετρος μπουφές που μιλάει

Το σπίτι της Κατερίνας Τερζοπούλου είναι σαν να το βρέχει το κύμα. Η Κατερίνα έχει καθρέφτη πάνω στην τζαμαρία γιατί θεωρεί ότι αν κοιτάς πρώτα τη θάλασσα και μετά τον εαυτό σου δείχνεις καλύτερη.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Το υποθετικό σπίτι της Κατριν Ντενέβ

Design / Ένα αθηναϊκό σπίτι που θα μπορούσε να ανήκει στην Κατρίν Ντενέβ

Το σπίτι της εικαστικού Κατερίνας Ζαχαρόπουλου θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Δεν μοιάζει καθόλου με διαμέρισμα. Εδώ είναι όλα ανοιχτά, χωρίς προσδιορισμένους χώρους σε ένα κτίριο που δεν θυμίζει σε τίποτα αθηναϊκή πολυκατοικία.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Στέλιος Κόης: «Ζούμε σε μια Αθήνα χωρίς Αθηναίους»

Άκου την επιστήμη / Στέλιος Κόης: «Ζούμε σε μια Αθήνα χωρίς Αθηναίους»

Τι χρειάζεται προκειμένου να δημιουργήσουμε χώρους ικανούς να προσφέρουν νέες εμπειρίες; Πως μπορεί η πόλη της Αθήνας να αποκτήσει περισσότερους ελεύθερους χώρους; Ποιες λύσεις απαιτούνται ώστε η πρωτεύουσα τα καλοκαίρια να μην είναι ένα καζάνι που βράζει; Και πόσο εφικτός είναι ο στόχος της πόλης των 15 λεπτών; Ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Στέλιος Κόης απαντά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πώς είναι να ζεις σε μια κουφάλα βελανιδιάς;

Design / Πώς είναι να ζεις σε μια κουφάλα βελανιδιάς;

Το σπίτι της γλύπτριας Λυδίας Βενιέρη είναι στο Μαρούσι. Μιλάμε γι' αυτό, για τη γειτονιά όπου μεγάλωσε και τους διανοούμενους που πέρασαν από κει. Αλλά και για το πώς μπορείς, όταν χάνεις τα κλειδιά σου, να ζητάς από εκείνα να σε βρουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Καπετάν Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη έγινε ένα αριστουργηματικό graphic novel από τον Pan Pan

Design / Ο Καπετάν Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη έγινε ένα αριστουργηματικό graphic novel από τον Pan Pan

Το ιστορικό μυθιστόρημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε έναν εξαιρετικά καλοφτιαγμένο τόμο, σε σχέδιο και σενάριο του Παναγιώτη Πανταζή.
M. HULOT