Find Sanctuary Facebook Twitter

Find Sanctuary: Ψηφιακή αποτοξίνωση στη φύση

0

Ένας επιχειρηματίας από το Λος Άντζελες εγκαινιάζει στην Καλιφόρνια μια τοποθεσία glamping, στόχος της οποίας είναι να προσελκύσει επαγγελματίες της πόλης που θέλουν να επικοινωνήσουν με τη φύση.

Το Find Sanctuary ιδρύθηκε πέρυσι από τον Charlie Hammond, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι υπέρμαχος των αποδράσεων στην ύπαιθρο για την ανακούφιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ο Hammond αποφάσισε να κατασκευάσει χώρους glamping κοντά σε αστικά κέντρα που θα προσφέρουν μικροσκοπικές καμπίνες εξοπλισμένες με ανέσεις όπως ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό και ασύρματη υπηρεσία διαδικτύου. Οι τοποθεσίες θα απευθύνονται σε κατοίκους των πόλεων, πολυάσχολους επαγγελματίες και εταιρείες που αναζητούν καταφύγια στη φύση για εργασία και συναντήσεις εκτός έδρας. Ο στόχος είναι να συγχωνευθούν τα αναζωογονητικά οφέλη ενός καταφυγίου στη φύση με τις σύγχρονες τεχνολογικές ανέσεις.

«Το Find Sanctuary γεννήθηκε από ανάγκη, λειτουργώντας ως συμπληρωματικό εργαλείο για τη διαχείριση των δικών μου αγώνων με την ψυχική υγεία».

«Οι πολυτελείς μικροκαμπίνες προσφέρουν ένα απαράμιλλο περιβάλλον για remote εργασία ή απλή αναψυχή, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν στη φύση και ταυτόχρονα να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τον σύγχρονο κόσμο» δήλωσε η εταιρεία.

Η πρώτη τοποθεσία –η οποία θα προσφέρει 40 καμπίνες– θα βρίσκεται στο Big Bear, μια γραφική περιοχή που βρίσκεται 100 μίλια βορειοανατολικά του Λος Άντζελες.

Το Find Sanctuary κατασκεύασε μια πιλοτική καμπίνα και διεξάγει μια δοκιμή beta στην τοποθεσία, κατά την οποία τα επίπεδα κορτιζόλης των επισκεπτών μετρώνται πριν και μετά τη διαμονή τους για να «προσδιοριστεί ο αντίκτυπος του καταφυγίου στην ευημερία και τα επίπεδα άγχους».

Find Sanctuary Facebook Twitter
Φωτ.: Jared Chambers

Η ορθογώνια καμπίνα των 30 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάστηκε από τον Hammond με τη βοήθεια φίλων σχεδιαστών. Για τα εσωτερικά στοιχεία η ομάδα συνεργάστηκε με το Narrative Design Studio του Σαν Φρανσίσκο.

Η μονάδα με ξύλινο σκελετό έχει βάση από χάλυβα και μεταλλική οροφή με επίστρωση πούδρας. Οι προσόψεις είναι επενδυμένες με έλατο Douglas και τα παράθυρα, αρκετά από τα οποία είναι λειτουργικά, είναι πλαισιωμένα με μαύρο μέταλλο. Οι καμπίνες ανυψώνονται έως και δύο μέτρα από το έδαφος και στηρίζονται σε ελικοειδείς βιδωτούς πασσάλους.

Για την πιλοτική καμπίνα τοποθετήθηκαν κορμοί δέντρων γύρω από τους πασσάλους για να βελτιωθεί η εμφάνισή τους. Μέσα στη συμπαγή καμπίνα, μια κεκλιμένη οροφή υψώνεται στα 3,9 μέτρα στο υψηλότερο σημείο της, δίνοντας μια πιο ευάερη και ευρύχωρη αίσθηση στον χώρο.

Το κεντρικό τμήμα της κατοικίας περιλαμβάνει μια κουζίνα, μια τραπεζαρία τύπου μπαρ και ένα ξύλινο γραφείο. Στη μία πλευρά υπάρχει ένα μπάνιο με ντους βροχής με φεγγίτη και μια γωνιά ανάγνωσης σε στυλ σοφίτας με ένα γιαπωνέζικο στρώμα tatami. Στην άλλη πλευρά υπάρχει ένας χώρος ύπνου με ένα κρεβάτι και είσοδο διπλής πλευράς.

Τα εσωτερικά τελειώματα περιλαμβάνουν ανοιχτόχρωμο κόντρα πλακέ από βαλτική σημύδα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επένδυση των επιφανειών και τα προσαρμοσμένα εντοιχισμένα έπιπλα.

Find Sanctuary Facebook Twitter
Φωτ.: Jared Chambers
Find Sanctuary Facebook Twitter
Τα εσωτερικά στοιχεία σχεδιάστηκαν από το Narrative Design Studio του Σαν Φρανσίσκο. Φωτ.: Jared Chambers

Κάθε καμπίνα θα είναι εξοπλισμένη με μια ξυλόσομπα που είναι αρκετά ισχυρή για να ζεστάνει έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο. Για όσους δεν έχουν τη διάθεση να ανάψουν φωτιά, υπάρχει ένα αυτόματο σύστημα που προσφέρει τόσο θέρμανση όσο και ψύξη.

Επιπλέον, οι καμπίνες θα έχουν τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα που θα προέρχεται είτε από δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είτε από επιτόπιες λύσεις όπως πηγάδια και ηλιακούς συλλέκτες. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και θα δημιουργήσει ένα δίκτυο wi-fi για την ιδιοκτησία.

Εκτός από τις καμπίνες ύπνου, το Find Sanctuary σχεδιάζει να εισαγάγει καμπίνες γραφείων που θα χρησιμεύσουν «ως συνεργατικός χώρος σκέψης».

«Το Find Sanctuary γεννήθηκε από ανάγκη, λειτουργώντας ως συμπληρωματικό εργαλείο για τη διαχείριση των δικών μου αγώνων με την ψυχική υγεία».

Find Sanctuary Facebook Twitter
Φωτ.: Jared Chambers

Ο Χάμοντ πρόσθεσε ότι τα καταφύγια «ψηφιακής αποτοξίνωσης» μπορεί να είναι μια πολύτιμη εμπειρία για ορισμένους, αλλά τείνουν να χρησιμοποιούνται σε περιόδους κρίσης. Αποτελούν «μη ρεαλιστική λύση και είναι δύσκολο να έχει κανείς πρόσβαση σε αυτά σε τακτική βάση».

Παρόλο που δεν έχουν ανοίξει ακόμη χώροι, το Find Sanctuary έχει ήδη κάνει κρατήσεις από περισσότερες από δύο δωδεκάδες εταιρείες. Πέρα από το Λος Άντζελες, η εταιρεία ελπίζει να ανοίξει τοποθεσίες κοντά στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Άλλες τοποθεσίες glamping περιλαμβάνουν μια ιδιοκτησία AutoCamp κοντά στο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree που διαθέτει ρυμουλκούμενα Airstream και ένα κλαμπ που ενημερώνεται από καλύβες Quonset και ένα πολυτελές κάμπινγκ στο Όρεγκον που προσφέρει επιπλωμένες καμπίνες, γυμναστήριο και εσωτερική πισίνα με θαλασσινό νερό.

Find Sanctuary Facebook Twitter
Το μπάνιο με ντους βροχής με φεγγίτη και η γωνιά ανάγνωσης σε στυλ σοφίτας με ένα γιαπωνέζικο στρώμα tatami. Φωτ.: Jared Chambers
Find Sanctuary Facebook Twitter
Κάθε καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ξυλόσομπα. Φωτ.: Jared Chambers
Find Sanctuary Facebook Twitter
Το κεντρικό τμήμα της κατοικίας περιλαμβάνει μια κουζίνα, μια τραπεζαρία τύπου μπαρ και ένα ξύλινο γραφείο. Φωτ.: Jared Chambers
Find Sanctuary Facebook Twitter
Φωτ.: Jared Chambers
Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mykonos Architects: Η αισθητική του Αιγαίου στην αρχιτεκτονική

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Mykonos Architects: Η αισθητική του Αιγαίου στην αρχιτεκτονική

Αν έπρεπε να περιγράψουμε τη φιλοσοφία του γραφείου Mykonos Architects με λίγα λόγια, θα μιλούσαμε ξεκάθαρα για την αρμονική σύνδεση της κυκλαδίτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με τη λειτουργικότητα και τη σύγχρονη αισθητική αλλά και για την εμπειρία διαβίωσης, που κατά κανόνα πρέπει να είναι συναρπαστική.
ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT
Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Design / Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Η αυθεντικότητα είναι ο πυρήνας της κουλτούρας των Deplot. Δημιουργώντας αξία μέσα από το design σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες, διατηρούν τις ρίζες τους στην αυθεντική αισθητική και κουλτούρα της Μεσογείου, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία που παραμένουν πιστά στην αυθεντική ουσία της περιοχής.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Βαβαγιάννης: Ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που δεν είναι καν λέξη

Οι Αθηναίοι / Κουραφέλκυθρος: «Αν δεν σε μισήσουν οι φασίστες, τι κάνεις σε αυτήν τη ζωή;»

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που κάποτε τα είχαν απορρίψει όλα τα έντυπα ενώ τώρα έγιναν ταινία στο Cinobo, λαμβάνει για τα πολιτικά του σκίτσα μηνύματα σύμφωνα με τα οποία κάθε εβδομάδα τα παίρνει από άλλο κόμμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ