Το αρχιτεκτονικό γραφείο Co + in Collaborative Lab μεταμόρφωσε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα 27 τετραγωνικών μέτρων στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, δημιουργώντας ένα ενιαίο στούντιο από δύο μικρά δωμάτια.

 

Γκρεμίζοντας έναν τοίχο και ανυψώνοντας το κρεβάτι, ο ιδιοκτήτης έχει όλα όσα χρειάζονται μέσα σε έναν λιτό χώρο, συμπεριλαμβανομένης μιας εισόδου, κουζίνας πλήρους μεγέθους, υπερυψωμένου «υπνοδωματίου», σαλονιού / τραπεζαρίας / χώρου επισκεπτών, ντουλάπας και αποθήκης. Μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων λευκού, γκρι και ξύλου δημιουργεί συνοχή και ηρεμία, κάτι που απαιτείται πολύ σε τόσο μικρούς χώρους.

 

Το διαμέρισμα είναι εξοπλισμένο με ένα έξυπνο οικιακό σύστημα, αποθηκευτικό χώρο πολλαπλών χρήσεων που λειτουργεί και ως σκάλα για το κρεβάτι, έναν καναπέ που γίνεται κρεβάτι και ένα τραπέζι φαγητού που αποσπάται από το έπιπλο της τηλεόρασης, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χώρου.

 

Το κρεβάτι έχει άφθονο κρυφό χώρο αποθήκευσης μαζί με ανοιχτά ράφια στα οποία βρίσκονται τα αγαπημένα αντικείμενα του ιδιοκτήτη. 

 

Ο χώρος είναι αρκετά απλός, αλλά τα δάπεδα ψαροκόκαλο με το οριζόντιο σχέδιο στο ξύλο του κρεβατιού χαρίζουν ζεστασιά.

 

Ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στην Τζακάρτα με ουδέτερες αποχρώσεις και υπερυψωμένο κρεβάτι
Φωτ.: Co+in Collaborative Lab

 

Ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στην Τζακάρτα με ουδέτερες αποχρώσεις και υπερυψωμένο κρεβάτι
Φωτ.: Co+in Collaborative Lab

 

Ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στην Τζακάρτα με ουδέτερες αποχρώσεις και υπερυψωμένο κρεβάτι
Φωτ.: Co+in Collaborative Lab
Ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στην Τζακάρτα με ουδέτερες αποχρώσεις και υπερυψωμένο κρεβάτι
Φωτ.: Co+in Collaborative Lab
 

 

Ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στην Τζακάρτα με ουδέτερες αποχρώσεις και υπερυψωμένο κρεβάτι
Φωτ.: Co+in Collaborative Lab

 

Ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στην Τζακάρτα με ουδέτερες αποχρώσεις και υπερυψωμένο κρεβάτι
Φωτ.: Co+in Collaborative Lab

 

Ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στην Τζακάρτα με ουδέτερες αποχρώσεις και υπερυψωμένο κρεβάτι
Φωτ.: Co+in Collaborative Lab