Το Classic Blue ή αλλιώς «κλασικό μπλε» είναι το χρώμα του 2020, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Pantone, χαρακτηρίζοντάς το «διαχρονικό» και «κομψό στην απλότητά του». 

 

Όπως γράφει και στην επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία, η συγκεκριμένη απόχρωση «υπογραμμίζει την επιθυμία μας για ένα αξιόπιστο και σταθερό υπόβαθρο πάνω στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε, όσο περνάμε το κατώφλι μίας νέας εποχής».

 

Η απλή αυτή απόχρωση, ένα πλούσιο, βαθύ μπλε, αποδεικνύεται ιδανική όσον αφορά τη διακόσμηση, καθώς είναι ιδιαίτερα ευέλικτη. Μπορεί να λειτουργήσει και σαν υπόβαθρο, αλλά και ως συμπληρωματική, σε τοίχους, έπιπλα ή διακοσμητικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTONE (@pantone) στις

  

Παρακάτω, μερικοί τρόποι για να ενσωματώσετε το χρώμα του 2020 στο σπίτι σας:

 

Στο χρώμα του καναπέ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NI Lifestyle (@ni_living) στις

 

Ένας μπλε, βελούδινος καναπές μπορεί να γίνει το επίκεντρο του καθιστικού σας. Μπορείτε να τον συνδυάσετε με μίνιμαλ διακόσμηση σε ουδέτερους τόνους ή με γήινες αποχρώσεις, όπως καφέ. Προσθέστε μερικές πινελιές από χρυσό, για ένα κομψό αποτέλεσμα.

 

Στα ντουλάπια του μπάνιου

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NO.MAD DESIGN STUDIO (@no.mad_design) στις

 

Αν θέλετε να προσθέσετε μία δόση χρώματος σε ένα απλό, λευκό μπάνιο, η συγκεκριμένη απόχρωση είναι ιδανική, καθώς είναι ουδέτερη και διαχρονική.

 

Στα ντουλάπια της κουζίνας

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blackband Design (@blackbanddesign) στις


Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα ντουλάπια της κουζίνας. Μπορείτε να συνδυάσετε το κλασικό μπλε με μαύρες αποχρώσεις (συμπεριλαμβανομένου και του μαύρου μαρμάρου στους πάγκους) ή με καφέ τόνους στο τραπέζι της κουζίνας.

 

Στο υπνοδωμάτιο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leanne Abrahams (@lilyroseinteriors) στις

 

Η συγκεκριμένη μπλε απόχρωση μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά και στο υπνοδωμάτιο, καθώς προσδίδει μία αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Μπορείτε να βάψετε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι και να συμπληρώσετε με μπλε πινελιές σε λευκά είδη ή φωτιστικά.

 

Σε ένα κομμάτι του τοίχου 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peinture Boomerang Paint (@boomerangpaint) στις

 

Αν δεν επιθυμείτε να βάψετε ολόκληρο τον τοίχο, μπορείτε να βάψετε ένα μικρό κομμάτι σε κάποιο σημείο του καθιστικού σας. Αν έχετε τζάκι, ο τοίχος πάνω από αυτό είναι ιδανικός. Αν όχι, μπορείτε να επιλέξετε κάποια μικρότερη γωνία, όπως για παράδειγμα στο χολ.

 

Στην είσοδο του σπιτιού

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hirmann Ildikó Interior (@ildiko.hirmann) στις

 

Ένα έπιπλο εισόδου στη συγκεκριμένη μπλε απόχρωση, μπορεί να δώσει την απαραίτητη πινελιά χρώματος στην είσοδο του σπιτιού σας. Επίσης, αν έχετε ένα παλιό έπιπλο που δεν ταιριάζει ακριβώς στην υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού, μπορείτε να το βάψετε και να του δώσετε νέα ζωή.

 

Σε διαφορετικά είδη διακόσμησης

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Jacobs (@annalysejacobs) στις

 

Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξετε μόνο ένα αντικείμενο (ή τοίχο) για να ενσωματώσετε τη μπλε απόχρωση στον χώρο σας. Μπορείτε να συνδυάσετε το κλασικό μπλε σε κάδρα, διακοσμητικά, φωτιστικά και βιβλία, προσθέτοντας έντονα χρώματα όπως ροζ ή κίτρινο, δημιουργώντας μία ιδιαίτερη χρωματιστή γωνία που θα γίνει το επίκεντρο της διακόσμησής σας.

 

Σε μικρές λεπτομέρειες

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IAAH (@itsallabouthome_) στις

 

Αν θέλετε να προσθέσετε απλά μικρές πινελιές του χρώματος στο σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε διάφορα διακοσμητικά όπως βάζα, μαξιλάρια ή κεριά.