LIVE!

Αυτή η σωλήνα είναι στην πραγματικότητα ένα εξοχικό σπίτι Facebook Twitter
Φωτ.: Ilya Ivanov

Αυτή η σωλήνα είναι στην πραγματικότητα ένα εξοχικό σπίτι

0

Η εξοχική κατοικία σχεδιάστηκε για το ετήσιο φεστιβάλ Archstoyanie, γνωστό ως το ρώσικο Burning Man, και θα παραμείνει στη θέση του μετά την εκδήλωση για να προσφέρει διαμονή στους επισκέπτες της υπαίθριας γκαλερί τέχνης, η οποία βρίσκεται σε ένα φυσικό καταφύγιο κοντά στην πόλη Kaluga.

Ντυμένο με ένα ενιαίο, συνεχές φύλλο από ανοξείδωτο ατσάλι που αντανακλά το δάσος που βρίσκεται τριγύρω, το κτίριο έχει μήκος 12 μέτρα και ζυγίζει περίπου δύο φορές περισσότερο από έναν ενήλικο ελέφαντα. Ο Κουζνέτσοφ ισχυρίζεται ότι η δομή του συγκρατείται χρησιμοποιώντας μόνο έξι μπουλόνια. «Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε κάτι που να έχει ένα στοιχείο μαγείας», δήλωσε ο ίδιος.

Για να δημιουργηθεί η εντύπωση της καμπίνας που κρέμεται στον αέρα, τα θεμέλιά της κρύβονται μέσα σε έναν μικρό λόφο που έπρεπε να κατεδαφιστεί σχεδόν εντελώς κατά την ανασκαφή, πριν ξαναχτιστεί και ενισχυθεί με μαξιλάρια άμμου.

Ο Κουζνέτσοφ και η κατασκευαστική εταιρεία Krost επινόησαν την κυλινδρική δομή που είναι τοποθετημένη στην κορυφή αντλώντας την ιδέα από μια τεχνική ναυπηγικής.

Αντί των παραδοσιακών στηριγμάτων τοίχου, αυτό περιλαμβάνει ένα σύστημα στενά τοποθετημένων κυκλικών στηριγμάτων που τρέχουν σε όλο το κτίριο.

Αυτή η σωλήνα είναι στην πραγματικότητα ένα εξοχικό σπίτι Facebook Twitter
Φωτ.: Ilya Ivanov

Κόβονται από φύλλα από ανοξείδωτο ατσάλι και συνδέονται με οριζόντιους οδηγούς, δημιουργώντας ένα ισχυρό αλλά ελαφρύ πλαίσιο που μπορεί να στηριχθεί χωρίς να σπάσει.

«Ολόκληρη η δομή αποτελείται από έξι κυλινδρικές μονάδες, που παράγονται ταυτόχρονα και στη συνέχεια συνδέονται μεταξύ τους», εξήγησε ο Κουζνέτσοφ. «Το ίδιο συμβαίνει και στη ναυπηγική βιομηχανία. Ξεχωριστά τμήματα του σκάφους κατασκευάζονται στο εργαστήριο πριν συναρμολογηθούν σε μια ενιαία κατασκευή».

Υπόγεια, μια πλάκα από σκυρόδεμα εκτείνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση της καμπίνας για να λειτουργήσει ως αντίβαρο.

Αυτό στεγάζει επίσης τα υδραυλικά και την ηλεκτρική ενέργεια, με την κουζίνα και το μπάνιο να βρίσκονται ακριβώς πάνω, ενώ το υπνοδωμάτιο καταλαμβάνει το άκρο του κτιρίου που αιωρείται πάνω από το δάσος.

Ο Κουζνέτσοφ λέει ότι κανείς από την ομάδα του δεν ήξερε αν η δομή επρόκειτο να διατηρηθεί στην προβλεπόμενη θέση της έως ότου εγκατασταθεί φυσικά στο χώρο, λόγω της πολυπλοκότητας της κατασκευής. «Οι σχεδιαστές υπολόγισαν πιθανές παραμορφώσεις, αλλά λόγω της έλλειψης σχετικής εμπειρίας, κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά πώς θα συμπεριφερόταν η δομή και το κυριότερο η επένδυση της όταν εγκατασταθεί». Ευτυχώς όλα πήγαν όπως υπολόγιζαν.

Αυτή η σωλήνα είναι στην πραγματικότητα ένα εξοχικό σπίτι Facebook Twitter
Φωτ.: Ilya Ivanov
Αυτή η σωλήνα είναι στην πραγματικότητα ένα εξοχικό σπίτι Facebook Twitter
Φωτ.: Ilya Ivanov
Αυτή η σωλήνα είναι στην πραγματικότητα ένα εξοχικό σπίτι Facebook Twitter
Φωτ.: Ilya Ivanov
Αυτή η σωλήνα είναι στην πραγματικότητα ένα εξοχικό σπίτι Facebook Twitter
Φωτ.: Ilya Ivanov
Αυτή η σωλήνα είναι στην πραγματικότητα ένα εξοχικό σπίτι Facebook Twitter
Φωτ.: Ilya Ivanov
Design
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι διαθέσιμο για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT
Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Design / Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Η αυθεντικότητα είναι ο πυρήνας της κουλτούρας των Deplot. Δημιουργώντας αξία μέσα από το design σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες, διατηρούν τις ρίζες τους στην αυθεντική αισθητική και κουλτούρα της Μεσογείου, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία που παραμένουν πιστά στην αυθεντική ουσία της περιοχής.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Βαβαγιάννης: Ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που δεν είναι καν λέξη

Οι Αθηναίοι / Κουραφέλκυθρος: «Αν δεν σε μισήσουν οι φασίστες, τι κάνεις σε αυτήν τη ζωή;»

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που κάποτε τα είχαν απορρίψει όλα τα έντυπα ενώ τώρα έγιναν ταινία στο Cinobo, λαμβάνει για τα πολιτικά του σκίτσα μηνύματα σύμφωνα με τα οποία κάθε εβδομάδα τα παίρνει από άλλο κόμμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ