Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα

Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
0

Οι πόλεμοι υπήρξαν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας. Τα κράτη, ανά τους αιώνες, έχουν σφαχτεί μεταξύ τους για χάρη της θρησκείας, της δύναμης και της γης. Ακόμη και σήμερα, που η ανθρωπότητα έχει αγγίξει φαινομενικά το υψηλότερο σημείο ανάπτυξής της κι η μεσαιωνική βία έχει μείνει κατά πολύ πίσω, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν κόσμο χωρίς πόλεμο. Αντί να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία προς βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, επιλέγουμε απλώς να βελτιώνουμε τα όπλα για να γίνουν πιο αποτελεσματικά στη μάχη του ενός εναντίον του άλλου...

Αυτός είναι ο λόγος που ο καλλιτέχνης Gunduz Aghayev, από το Αζερμπαϊτζάν, δημιούργησε τη συγκεκριμένη σειρά σχεδίων με τίτλο "War and Peace".

Απεικονίζοντας τον πόλεμο και τις συνέπειές του με έναν σατιρικό τρόπο, τα δυνατά σκίτσα του Aghayev λειτουργούν σαν υπενθύμιση πως οι άνθρωποι είναι εκείνοι που φέρουν την ευθύνη για όλα τα προβλήματα που μαστίζουν τον κόσμο και πως μόνο εμείς, οι άνθρωποι, μπορεί να τα σταματήσουμε. Με αυτήν τη σειρά, ο καλλιτέχνης εκφράζει τη διαμαρτυρία του ενάντια στον πόλεμο και κάνει έκκληση για ειρήνη, πριν η ίδια η ανθρώπινη φυλή αυτοκαταστραφεί με τα ίδια της τα χέρια.

Το λυπηρό είναι πως οι άνθρωποι δεν φαίνεται να διδάσκονται από τα μαθήματα της ιστορίας καθώς οι σύγχρονοι πόλεμοι που συμβαίνουν σήμερα γίνονται για τους ίδιους ακριβώς λόγους όπως και στο παρελθόν. 

Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
Το αληθινό πρόσωπο του πολέμου μέσα από 10 δυνατά σκίτσα Facebook Twitter
Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Design / Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Το διαμέρισμα του εικαστικού Αργύρη Αγγελή είναι γεμάτο φυτά και ετερόκλητα στοιχεία. Ο ίδιος λέει ότι o εκλεκτικισμός -το mix 'n' match, όπως θα λέγαμε σήμερα- είναι το κλειδί των επιλογών του στη διακόσμηση.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM
Το ταξίδι του Δημήτρη Πικιώνη από τη Μαδρίτη στην οδό Πειραιώς 

Design / Χάρη στον Δημήτρη Πικιώνη ο δρόμος προς την Ακρόπολη είναι ένα έργο τέχνης

Μια νέα έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα εικαστικού, αρχιτέκτονα, στοχαστή και όσα του οφείλουν η Αθήνα και οι σύγχρονοι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Mattias Adolfsson: «Η έμπνευση με χτυπάει σαν κεραυνός, από το πουθενά»

Design / Mattias Adolfsson: Μιλώντας με έναν κορυφαίο εικονογράφο της εποχής

Δυο-τρεις κουβέντες με τον διακεκριμένο Σουηδό γραφίστα και εικονογράφο, έναν από τους «υψηλούς προσκεκλημένους» του φετινού 7ου LAComicsFestival, που θα γίνει στη Λάρισα από τις 5 ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

ADM 2025: The Urban Issue / Το σύγχρονο design γίνεται πιο προσωπικό και all inclusive από ποτέ

Ιδέες που ζυμώνονταν αργά εδώ και μερικά χρόνια στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης ωρίμασαν και μας αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2025, ως οδηγός για τους χώρους στους οποίους θα κατοικήσουμε στο μέλλον.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ