Casa Xólotl, Μεξικό

Αυτή η εξωτερική πισίνα είναι φτιαγμένη σε αρμονία με τους πέτρινους τοίχους του Casa Xólotl, ενός μεξικάνικου σπιτιού που το γραφείο Punto Arquitectónico βρήκε ερειπωμένο και ανακαίνισε.

 

Το νερό είναι προσβάσιμο με λίγα βήματα από ένα υπαίθριο σαλόνι ή μπορείτε να το απολαύσετε από μια κρεμαστή αιώρα. Από τη μία πλευρά της πισίνας έχει δημιουργηθεί ένας καταρράκτης που έχει ενσωματωθεί στην πόρτα της πρώην στέρνας του σπιτιού.

 

Los Vilos House, Χιλή 

Το καταφύγιο του αρχιτέκτονα Cristián Boza από τα τέλη του 20ου αιώνα βρίσκεται σε μια πλαγιά στη Χιλή με θέα στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η κυκλική, πέτρινη πισίνα που βρίσκεται στην πλαγιά του λόφου, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω μιας υπερυψωμένης γέφυρας που εκτείνεται από μια ταράτσα. Για τους ενοίκους που προτιμούν το κολύμπι σε άγρια νερά, μια μεγάλη σκάλα οδηγεί κάτω στη θάλασσα.

 

10 ονειρεμένες πισίνες
Φωτ.: Cristobal Palma

 

Casa B, Μάλτα 

Η πισίνα στην οροφή είναι το επίκεντρο της Casa B, ενός σπιτιού από μπετόν που βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Μάλτας.

 

Η πισίνα είναι ορατή από το επίπεδο του δρόμου χάρη σε μία γυάλινη πλευρά που πλαισιώνεται από μια τετράγωνη αψίδα από σκυρόδεμα, ενώ ο γυάλινος πυθμένας επιτρέπει στους κατοίκους να παρατηρούν τους κολυμβητές μέσα από το λόμπι της εισόδου.

 

10 ονειρεμένες πισίνες
Φωτ.: Moreno Maggi

 

Oak Pass House, ΗΠΑ

Αυτή η θεαματική πισίνα υπερχείλισης εκτείνεται 22 μέτρα κατά μήκος της άκρης της ταράτσας ενός σπιτιού στην Καλιφόρνια, το οποίο έφτιαξε το αρχιτεκτονικό γραφείο Walker Workshop στην πλαγιά ενός λόφου στο Μπέβερλι Χιλς.

 

Η πισίνα περνάει κάτω από μια από τις 130 προστατευμένες βελανιδιές που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από την οποία σχεδιάστηκε ολόκληρο το σπίτι.

 

10 ονειρεμένες πισίνες
Φωτ.: Joe Fletcher

 

Casa Monterry, Μεξικό

Το Casa Monterry του Tadao Ando διαθέτει μια μεγάλη, γραμμική πισίνα που ξεφεύγει από την πλαγιά του λόφου για να προσφέρει απρόσκοπτη θέα στα βουνά Sierra Las Mitras.

 

Η μινιμαλιστική της εμφάνιση συμπληρώνει τη γεωμετρία του σπιτιού που βρίσκεται πίσω της, το οποίο αποτελείται από διάφορα οριζόντια και κατακόρυφα επίπεδα σκυροδέματος που φαίνεται να αναδύονται από το τοπίο σε διαφορετικά ύψη – συμπεριλαμβανομένου του αίθριου δίπλα στην πισίνα.

 

10 ονειρεμένες πισίνες
Φωτ.: Edmund Sumner

 

Canal House, HΠΑ

Μία από τις πιο ασυνήθιστες ιδιωτικές πισίνες βρίσκεται στο Canal House στο Miami Beach. Η φυσική πισίνα έχει τη μορφή λιμνοθάλασσας μέσα στην οποία οι κάτοικοι μπορούν να κολυμπήσουν μαζί με ψάρια.

 

Έχει μήκος 30 μέτρα και περιβάλλεται από βλάστηση για να παρέχει ένα «αυθεντικά περιποιημένο» φυσικό περιβάλλον, ενώ οι στήλες από μπετόν υποστηρίζουν ένα υπερυψωμένο διάδρομο.

 

10 ονειρεμένες πισίνες
Φωτ.: Fran Parente

 

Jellyfish House, Ισπανία

Αυτή η μεγάλη πισίνα με γυάλινο πάτο που βρίσκεται στην οροφή του Jellyfish House στη Μαρμπέγια προσφέρει υπέροχη θέα στη Μεσόγειο πάνω από τα γειτονικά σπίτια.

 

Ο πάτος της πισίνας βλέπει σε μια ημι-κλειστή βεράντα δίπλα στην είσοδο του σπιτιού, λούζοντας την με κυματιστές φωτεινές προβολές και σκιές από τους κολυμβητές που μοιάζουν να αιωρούνται. 

 

10 ονειρεμένες πισίνες

 

Villa Molli, Ιταλία

Ο αρχιτέκτονας Lorenzo Guzzini σχεδίασε μια μινιμαλιστική πισίνα υπερχείλισης για αυτήν τη βίλα από γκρίζα πέτρα στην Ιταλία, η οποία αφήνει τον επισκέπτη να επικεντρωθεί στην πανοραμική θέα στη λίμνη Κόμο.

 

Σύμφωνα με τον Guzzini, η πισίνα «δεν είναι απλώς κλισέ, αλλά έχει αρχιτεκτονική και συμβολική λειτουργία, αφού μοιάζει να ενώνεται οπτικά με το άγρια νερά της λίμνης».

 

10 ονειρεμένες πισίνες
Φωτ.: Giorgio Marafioti

 

Ruckers Hill House, Αυστραλία

Η εξωτερική πισίνα στο Ruckers Hill House στη Μελβούρνη σχεδιάστηκε ώστε να μοιάζει με ένα «ρωμαϊκό λουτρό», πλαισιωμένο από ψηλούς, λευκούς τοίχους από τούβλα με καμάρες που κοιτούν προς τα επάνω.

 

Χτίστηκε από το Studio Bright ως μέρος της επέκτασης ενός υπάρχοντος σπιτιού της Εδουαρδιανής εποχής.

 

10 ονειρεμένες πισίνες
Φωτ.! Rory Gardiner

 

Panorama, Αργεντινή

Μια πισίνα μήκους 10 μέτρων μοιράζεται έναν παχύ γυάλινο τοίχο με το καθιστικό αυτού του διαμερίσματος, κάνοντάς τη να μοιάζει με ένα τεράστιο ενυδρείο.

 

Τοποθετήθηκε σε έναν στενό χώρο στον κήπο του διαμερίσματος, όταν η αρχιτεκτόνισσα Fernanda Marques έκανε την εσωτερική ανακαίνιση. Η πισίνα έχει πρόσβαση είτε από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού είτε από μια αναδιπλούμενη σκάλα στον κήπο.

 

10 ονειρεμένες πισίνες
Φωτ.: Filippo Bamberghi

 

Με πληροφορίες από το Dezeen