Η πιο πολυτελής τεχνολογία που μπορεί να βρει κάποιος σήμερα μονοπωλεί αναμφισβήτητα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όχι άδικα, αν σκεφτούμε ότι η τεχνολογία γενικότερα έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή πιο ασφαλή ενώ προσφέρει περισσότερο χρόνο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο αγαθό και η μεγαλύτερη πολυτέλεια που μπορεί να κερδίσουμε σ' αυτόν τον κόσμο. Όταν όμως η εμπορική πολυτέλεια αρχίζει και μπαίνει όλο και περισσότερο στον κόσμο των καθημερινών gadgets (και εννοείται δεν μιλάμε για iPhone βουτηγμένα στο ροζ χρυσό ή στολισμένα με διαμάντια) τότε εκεί η τεχνογνωσία, και μόνον αυτή, δείχνει ότι κάνει εντυπωσιακά άλματα. Και εφόσον στο παιχνίδι, έχουν αρχίσει και παίζουν ρόλο πιο ανθεκτικά, σπάνια ή εξελιγμένα πολυμερή υλικά, τότε το αποτέλεσμα των (συχνά πολυετών) ερευνών φέρνει στην επιφάνεια της τεχνολογικής αγοράς όλο και περισσότερα bespoke προϊόντα που ισορροπούν μεταξύ ενός πρωτοποριακού σχεδιασμού, τέλειας μηχανικής απόδοσης, κομψότητας, άνεσης και λειτουργικότητας.

 

Κανένα από τα αντικείμενα της λίστας δεν είναι σε θέση να κερδίσει τον τίτλο του Ιερού Δισκοπότηρου των σύγχρονων gadgets, γιατί απλούστατα, κανένα από αυτά δεν μπορεί να προσφέρει έξτρα ζωή. Το ανεξιχνίαστο νόημα της ύπαρξής τους, πέρα από οτιδήποτε άλλο, συνιστά ακριβώς και το μοναδικό τους χάρισμα, το μυστικό της γοητείας τους. Όλα τα παρακάτω αντικείμενα έχουν ένα κοινό γνώρισμα: είναι πάρα πολύ ακριβά. Και η αλήθεια είναι ότι αξίζουν να είναι. Αν, λοιπόν, κάποια στιγμή καταφέρετε και βάλετε ένα από αυτά στο σπίτι σας, θα πρέπει να αισθάνεστε πολυ τυχεροί, όχι φυσικά επειδή ανήκετε στην ελίτ των technofreaks, αλλά επειδή μπορείτε να ακούτε ή να «διαβάζετε» την ποίηση της ζωής μέσα από κάποιες πολύ εξελιγμένες μηχανές που έχουν φτιάξει «ιδιαίτεροι» τεχνίτες. 

 

Όλα τα παρακάτω αντικείμενα έχουν ένα κοινό γνώρισμα: είναι πάρα πολύ ακριβά. Και η αλήθεια είναι ότι αξίζουν να είναι.

 

C Seed 262

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
Ένα τερατώδες τεχνολογικό θαύμα σε 262 ίντσες που κοστίζει μισό εκατομμύριο δολάρια.

 

Μια τηλεόραση που κοστίζει περισσότερο από ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Εάν ψάχνετε μια πραγματικά τεράστια 4K τηλεόραση - και έχετε ένα (σχεδόν) απεριόριστο budget για να συμβεί αυτό - υπάρχει μόνο μία επιλογή για εσάς: η C Seed 262. Αυτό το τερατώδες τεχνολογικό θαύμα στις 262 ίντσες, κάνει κάθε τηλεόραση 100 ιντσών να φαίνεται μικροσκοπική σε σύγκριση μαζί του. Έρχεται μαζί με 10 ενσωματωμένα ηχεία για κινηματογραφικό 9.1 ήχο, διαθέτει ένα τηλεχειρίζομενο κάλυμμα υφάσματος που προστατεύει την οθόνη LED και έχει ενσωματωμένο διακομιστή 4K πολυμέσων. Κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια και αν θέλετε να σας την εγκαταστήσουν αυτό θα κοστίσει άλλες 40.000 χιλιάδες.

 

 

DJI Inspire 2 με Zenmuse X5S κάμερα

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
Ένα φανταστικό εργαλείο τόσο για επαγγελματίες όσο και για χομπίστες.

 

Το απίστευτό αυτό drone μπορεί μέσα σε 4 δευτερόλεπτα να αναπτύξει ταχύτητα 108 χιλιομέτρων την ώρα ενώ η αυτονομία του μπορεί να το κάνει να βρίσκεται στον αέρα για περίπου 27 λεπτά. Μπορεί να γράψει βίντεο σε ανάλυση μέχρι 5Κ (σε CinemaDNG1 RAW) και φωτογραφίες σε RAW ανάλυσης 20.8 megapixels, με μέγιστη ταχύτητα 20 καρέ το δευτερόλεπτο. To DJI Inspire 2 διαθέτει τις νέες λειτουργίες «Spotlight Pro» (λοκάρει στο αντικείμενο και το καταγράφει ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του drone σε σχέση με το αντικείμενο) και «Profile» (ακολουθεί το αντικείμενο από το πλάι), όπως και τις λειτουργίες «Active Track» (το drone λοκάρει σε ένα αντικείμενο, από ανθρώπους μέχρι αυτοκίνητα και ζώα και το ακολουθεί). Μπορεί να είναι ένα απο τα μεγαλύτερα και ακριβότερα drones της αγοράς (περίπου 6.000 €) αλλά δικαιολογημένα αφού το τριαξονικό του σταθεροποιητικό σύστημα το κάνει ένα φανταστικό εργαλείο τόσο για επαγγελματίες όσο και για χομπίστες.

 

 

Leica Ultravid 8x32 Zagato

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
Η Leica απευθύνεται στην ελίτ των φανατικών οπαδών της με ένα συλλεκτικό μοντέλο 1000 κομματιών παγκοσμίως.

 

H ιταλική εταιρία κατασκευής αμαξωμάτων, γνωστή για τη δημιουργία μοντέλων περιορισμένης έκδοσης για αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Aston Martin, η BMW και η Ferrari, δανείζει την αίσθηση του στιλ της σε ένα ζευγάρι κιάλια της Leica. Τα Leica Ultravid 8 × 32 Edition Zagato διαθέτουν ένα εξωτερικό περίβλημα από αλουμίνιο, ένα αγαπημένο υλικό για τα ελαφριά και αεροδυναμικά σχέδια αυτοκινήτων της ιταλικής εταιρείας. Εκατοντάδες λεπτές ραβδώσεις έχουν χαρακτεί στην επιφάνεια του σώματος και γύρω από τον κάθε έναν από τους εμπρόσθιους φακούς το αλουμίνιο έχει ανοδιωθεί για να σχηματίσει ένα κόκκινο δαχτυλίδι με την επωνυμία Zagato. Με μια τιμή γύρω στα 3.500 € εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος που μπορούν να φανούν χρήσιμα, αλλά η Leica απευθύνεται στην ελίτ των φανατικών οπαδών της με ένα συλλεκτικό μοντέλο 1000 κομματιών παγκοσμίως.

 

 

The Samsara Smart Suitcase

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
Μια βαλίτσα που μπορεί να φορτίσει τις συσκευές σας μέσω USB όσο περιμένετε σε κάποιο ενδιάμεσο transit.

 

Φανταστείτε μια βαλίτσα κατασκευασμένη από τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται σε αεροπλάνα, super cars και γιώτ. Φτιαγμένη από αλουμίνιο, η βαλίτσα Samsara είναι εξαιρετικά ελαφριά, αλλά τόσο ανθεκτική ώστε να αντιστέκεται σε τυχόν χτυπήματα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, προστατεύοντας έτσι κάθε πολύτιμο περιεχόμενό της. Καλυμμένη με ανοδιωμένη επίστρωση, για να αυξήσει την αντοχή της χωρίς να προσθέσει επιπλέον βάρος και συνδεδεμένη με το κίνητό σας (μέσω δική της εφαρμογής) σας στέλνει ειδοποίηση όταν απομακρύνεται από εσάς, ενώ μπορεί να φορτίσει τις συσκευές σας μέσω USB όσο περιμένετε σε κάποιο ενδιάμεσο transit.

 

 

Ultrasone Edition 5 Limited

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
Kάθε ζευγάρι είναι φτιαγμένο στο χέρι με εξωτερική ακουστική πλάκα από ξύλο βελανιδιάς και σπάνιο επεξεργασμένο δέρμα από πρόβατο.

 

555 κομμάτια, το καθένα φτιαγμένο στο χέρι με εξωτερική ακουστική πλάκα από ξύλο βελανιδιάς και σπάνιο επεξεργασμένο δέρμα από πρόβατο, που χαϊδεύει τα αυτιά ενώ απολαμβάνετε την S-Logic EX τεχνολογία της γερμανικής εταιρείας η οποία έχει διακριθεί για την ακουστική υπεροχή της. Αυτό είναι και το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό τούτων των πανάκριβων ακουστικών κλειστού τύπου, η εξαιρετική μουσική τονικότητά τους και η απόλυτη ακρίβεια στη σωστή απόκριση συχνοτήτων, ένας συνδυασμός που παράγει πραγματικά κρυστάλλινο ήχο υψηλών επιδόσεων και αναφοράς. Κάτι που σε κάνει να θέλεις να τα έχεις πάντα μαζί σου για να ακούς μουσική, αν και η τιμή τους (κοντά στα 5.000 €) τα καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι ενός ηχοσυστήματος που θέλει να αγγίζει τον ήχο του στούντιο κι όχι κάποιου φτηνού mp3-player.

 

 

MB&F Aquapod

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
Ένας ωρολογιακός μηχανισμός που αποτελείται από 303 εξαρτήματα, ο οποίος στην κορυφή του διαθέτει ένα ιπτάμενο tourbillon.

 

Μια ωρολογιακή μηχανή, και όχι ένα απλό ρολόι, όπως θέλει να αποκαλεί ο Maximilian Büsser τις δημιουργίες του. Είναι το μοναδικό μοντέλο που παρουσίασε φέτος ο ελβετικός οίκος, ένα σχέδιο που φέρνει στο μυαλό μια μέδουσα, μιας και είναι το πρώτο της μάρκας που μετά το διάστημα και τους αιθέρες, εμπνέεται από τα βάθη των ωκεανών. Η κάσα σε σχήμα κάψουλας κρύβει μέσα της έναν μηχανισμό που αποτελείται από 303 εξαρτήματα, ο οποίος στην κορυφή του διαθέτει ένα ιπτάμενο tourbillon για την καταπολέμηση της βαρύτητας. Δύο κορώνες, μια για το κούρδισμα και μια για τη ρύθμιση της ώρας, και δύο ομόκεντροι κύκλοι για τις ενδείξεις. Η έκδοση σε κόκκινο χρυσό και μαύρη κεραμική στεφάνη κυκλοφορεί σε 66 κομμάτια και στοιχίζει περίπου 110.000 €.

 

 

BeoSound Shape

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
Ένα modular σύστημα ηχείων που δένει στον τοίχο και δημιουργεί μια απερίγραπτη ακουστική εμπειρία.

 

Οι μηχανικοί ήχου στο Struer της Δανίας (όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Β&Ο) μελετούν τον ήχο και στα διαλείμματά τους χαζεύουν τις αγελάδες στα απέραντα λιβάδια. Το BeoSound Shape που σχεδίασαν και παρουσίασαν πρόσφατα είναι ένα ασύρματο σύστημα ηχείων αποτελούμενο από ένα σύνολο εξαγωνικών πάνελ, σχεδιασμένο έτσι ώστε να μοιάζει σαν ένα διακοσμητικό στολίδι στο φόντο του σπιτιού σας. Το κλειδί για την υπεροχή του είναι ο αλγόριθμος της Bang & Olufsen, ο οποίος αναπτύχθηκε για να διασφαλίσει ότι ο ήχος παραμένει κεντραρισμένος, ανεξάρτητα από το σημείο που κινούμαστε μέσα στο δωμάτιο, δημιουργώντας ένα σταθερό ηχητικό επίπεδο. Ένα βασικό κιτ ξεκινάει από 4.000 € και περιλαμβάνει οκτώ εξάγωνα (τέσσερα ηχεία, έναν ενισχυτή, δύο ηχοαπορροφητικά ακουστικά πάνελ και τον πυρήνα που διαχειρίζεται τα αρχεία) αλλά το σύστημα μπορεί να επεκταθεί έως και 11 μονάδες ενισχυτών που θα υποστηρίζουν 4 ηχεία ο καθένας.

 

 

Phase One iQ3 Achromatic Camera

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
Ένα θαύμα της τεχνολογίας αφιερωμένο στην ασπρόμαυρη τελειότητα.

 

Η κάμερα αυτή, κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο πολυτελείας και έρχεται σαν απάντηση στην Leica M Monochrom. Χωρίς να χρειάζεται να επεξεργαστεί καμία πληροφορία χρώματος, ο αισθητήρας της κάμερας αυτής είναι ελεύθερος να εστιάζει αποκλειστικά στη λήψη του υψηλότερου επιπέδου λεπτομέρειας, απόχρωσης και φωτεινότητας. Άρα η iQ3 είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο να καταγράφει τη διαχρονικότητα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας σε ακραίες λεπτομέρειες και ανάλυση. Mε έναν αισθητήρα 100 megapixel η iQ3 σχεδιάστηκε για να είναι μια απόλυτη επιλογή για όσους θέλουν να μείνουν αφοσιωμένοι στην μονοτονία της ασπρόμαυρης εικόνας. Είναι ικανή να τραβήξει φωτογραφία στα 51.200 ISO, διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi και διαθέτει οθόνη 3.2 ιντσών που, όλως περιέργως, είναι έγχρωμη.

 

 

Dicer Bikes Flying Pigeon

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
H αναβίωση ενός κλασικού κινέζικου ποδήλατου με μηχανή που το ωθεί σε μεγάλες ταχύτητες.

 

Βασισμένο στο θρυλικό κινέζικο ποδήλατο της δεκαετίας του '50, το «Screaming pigeon», το νέο μοντέλο διαθέτει μια προσαρμοσμένη δεξαμενή καυσίμων και είναι ικανό να φτάσει στην τελική ταχύτητα των 70 χλμ την ώρα. Αυτό το υπερφορτωμένο, προσαρμοσμένο μοντέλο του μοναδικού συνδυάζει το αγαπημένο αμερικανικό χόμπι της δεκαετίας του 1950 με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο σε ένα ποδήλατο, το οποίο κάποιος να βρεθεί στα περισσότερα νοικοκυριά σε ολόκληρη την Άπω Ανατολή. Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάζεται μόνο κατόπιν παραγγελίας από την Dicer Bikes αλλά μια σειρά από «περιστέρια που ουρλιάζουν» έχει ήδη ανακοινωθεί ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

 

 

Shinola Runwell Turntable

10 απίθανα gadgets (που μπορεί να μην αποκτήσουμε ποτέ)
Φτιαγμένο και συναρμολογημένο στο Ντιτρόιτ από μια ανεξάρτητη εταιρεία που φέρνει νέα πνοή στη βιομηχανία της πόλης.

 

Το πρώτο προϊόν ήχου της ανεξάρτητης Shinola από το Nτιτρόιτ είναι το Runwell, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι για κάθε διακριτικό audiophile που θέλει να σέβεται τον εαυτό του και την τρέλα του, και άλλο τόσο εύχρηστο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, ακόμη και όχι φαν του βινυλίου. Διαθέτει ενσωματωμένο προενισχυτή phono και τροχαλία που ελέγχει τις δύο ταχύτητες βινυλίου ( 33 1/3 rpm και 45rpm), η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, η συσκευασία εξίσου ενδιαφέρουσα, αλλά ακόμη καλύτερη είναι η ποιότητα ήχου, η οποία είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που θα περίμενε κανείς για την τιμή (γύρω στα 2.500 δολάρια). Πάντα με την προϋπόθεση ότι θα βρείτε ένα γιατί η πρώτη φουρνιά των 500 χειροποίητων πικαπ της Shinola είναι ήδη εξαντλημένη και μόνο μέσα από το Ebay μπορεί να φανείτε τυχεροί.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr