Λίγες ώρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, κυκλοφόρησε μόλις στο διαδίκτυο ένα σύντομο κλιπ που περιλαμβάνει μια σκηνή από το The Lobster.

 

Το κλιπ προβλήθηκε στη χθεσινοβραδινή τελετή έναρξης μαζί με άλλα αντίστοιχα τίζερ αναμενόμενων ταινιών που θα παιχθούν στο φεστιβάλ. Αυτό που το Indiewire χαρακτηρίζει ως "weirdo sci-fi romance/comedy", η τέταρτη ταινία του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη και πρώτη του αγγλόφωνη δουλειά, θα κάνει αύριο την πρεμιέρα της στο Επίσημο Διαγωνιστικό, διεκδικώντας την εύνοια της κριτικής επιτροπής για ένα από τα βραβεία που θα απονεμηθούν την επόμενη εβδομάδα. 

 

Δείτε παρακάτω τη σκηνή στην οποία οι πρωταγωνιστές Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις μιλούν για έναν "νέο κώδικα επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει". Υπενθυμίζουμε ότι το The Lobster τοποθετείται σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, συλλαμβάνονται και είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ζώα κι απελευθερώνονται στο Δάσος.

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο του Canal+ με την τελετή έναρξης του φεστιβάλ και την παρουσίαση μερικών από τις φετινές ταινίες, μεταξύ των οποίων τα Love του Γκασπάρ Νοέ, Sicario του Ντενί Βιλνέβ, The Sea of Treas του Γκας Βαν Σαντ και Carol του Τοντ Χέινς.

 

Για το The Lobster, προχωρήστε το βίντεο στο 24:56: