LIVE!

Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars

Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars Facebook Twitter
0
Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars Facebook Twitter
Εικονογράφηση: The Athenean Sailor/ LIFO
  • Το τρίτο και πιο χορταστικό τρέιλερ της ταινίας, διάρκειας 2,5 λεπτών, μεταδόθηκε για πρώτη φορά χθες το βράδυ στις ΗΠΑ, από το τηλεοπτικό κανάλι ESPN, στο ημίχρονο του παιχνιδιού του αμερικανικού ποδοσφαίρου μεταξύ New York Giants και Philadelphia Eagles και προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στα social media. Είχε 22.000 views στο YouTube στα πρώτα 20 λεπτά και 17.000 tweets ανά λεπτό.
  • Πρόκειται για το έβδομο μέρος της saga του Πολέμου των Άστρων με τίτλο The Force Awakens. Θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ στην Αμερική λίγο νωρίτερα, στις 18 Δεκεμβρίου.
  • Στο τρέιλερ, όπως και στην ταινία, συμμετέχουν ηθοποιοί της κλασικής περιόδου του franchise, όπως οι Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ.
  • Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέι Τζέι Άμπραμς διαβεβαιώνει ότι το The Force Αwakens δεν θα είναι μια «ταινία της Disney», θέλοντας να καθησυχάσει τους πιστούς των ταινιών μετά την απόκτηση του franchise από τη γνωστή εταιρεία κινουμένων σχεδίων. Ο σκηνοθέτης δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αυτός είχε την ευθύνη για το final cut της ταινίας και ότι η Disney φέρθηκε με μεγάλο σεβασμό. «Δεν προσπάθησαν να "ντισνεοποιήσουν" την ταινία» είπε χαρακτηριστικά.
  • Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Άμπραμς και ο Λόρενς Κάσνταν, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα επεισόδια V και VI.
  • Στο νέο τρέιλερ βλέπουμε τον Χαν Σόλο, την πριγκίπισσα Λέια, τους Τσιουμπάκα, Stormtroopers, X-Wings και Tie Fighters, δηλαδή μερικά από τα κλασικά στοιχεία των ταινιών Stars Wars.
  • Στην πρώτη σκηνή του τρέιλερ βλέπουμε τη Ρέι να μπαίνει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο μέρος που μοιάζει με υπόστεγο ενός Star Destroyer. Αν αυτό ισχύει, τότε η έρημος έξω και ο πλανήτης γενικότερα είναι ο Jakku, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η μάχη μεταξύ της Αυτοκρατορίας και των ανταρτών.
  • Η υπόθεση της νέας ταινίας πιάνει το νήμα της ιστορίας 30 χρόνια έπειτα απ' ό,τι συνέβη στην Επιστροφή των Τζεντάι. Δεν έχουν διαρρεύσει πολλά από την πλοκή της ταινίας, όμως οι φανατικοί των ταινιών εικάζουν ορισμένα πράγματα.
  • Αρκετοί παρατήρησαν μια ομοιότητα ανάμεσα στα ρούχα της Ρέι και σε αυτά της πριγκίπισσας Λέια, όταν απελευθέρωσε τον Χαν στην Επιστροφή των Τζεντάι. Θα μπορούσε να είναι η κόρη της; Πάντως, όταν ρωτάνε τη Ρέι, λίγα δευτερόλεπτα μετά, ποια είναι, απαντά αινιγματικά: «Κανένας».
  • Ο έτερος πρωταγωνιστής, Φιν, λέει στην αρχή ότι ανατράφηκε για να κάνει ένα πράγμα μόνο, κάτι που υποδηλώνει ότι έχει κάποια σχέση με τη First Order από μικρό παιδί. Όμως στη συνέχεια φαίνεται ότι άλλαξε στρατόπεδο και μεταπήδησε στην Αντίσταση.
  • Η εικόνα της Αυτοκρατορίας μοιάζει πολύ με την παλιά, των κλασικών ταινιών. Βαθύ κόκκινο στην εικονογραφία, μαυροντυμένοι ανώτεροι στην ιεραρχία, οι κλασικοί στρατιώτες Stormtroopers.
  • Τα καινούργια TIE Fighter, τα μαχητικά μικρά διαστημόπλοια της Αυτοκρατορίας, είναι μαύρα με κόκκινο φινίρισμα.
  • Ο Kylo Ren φαίνεται πως προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό του Darth Vader. Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του τρέιλερ στέκεται πάνω από το κατεστραμμένο κράνος του κλασικού κακού των πρώτων ταινιών και υπόσχεται να τελειώσει αυτό που άρχισε εκείνος.
  • Ο Poe Dameron φαίνεται ότι είναι ένας πιλότος της Αντίστασης που παίρνει τα χαρακτηριστικά του Χαν Σόλο. Σε μια σκηνή στο τρέιλερ, μάλιστα, απεικονίζεται να τον βασανίζει ο Kylo Ren, κάτι που είχε υποστεί και ο Χαν από τον Darth Vader.
  • Ο Φιν και ο Χαν φαίνεται ότι ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν κάτι ή κάποιον, άγνωστο ποιον, αλλά πολλοί στοιχηματίζουν ότι ψάχνουν τον Luke Skywalker.
  • Ο Φιν και η Ρέι ρωτάνε τον Χαν αν είναι αληθινές οι ιστορίες που κυκλοφορούν για τους Τζεντάι, τη Σκοτεινή Πλευρά, τη Δύναμη κ.λπ. και ο Χαν απαντά πως ναι. Θα περίμενε κανείς, λίγες μόνο δεκαετίες μετά τα κατακλυσμιαία γεγονότα που συνέβησαν στις πρώτες ταινίες, όλα αυτά να είναι πασίγνωστα, ίσως όμως η πτώση της Αυτοκρατορίας να γύρισε τον γαλαξία πολλά χρόνια πίσω, σε ένα είδος Μεσαίωνα, και δεν υπάρχει επικοινωνία σε όλα τα σημεία του.
  • Ο Luke Skywalker, ο πρωταγωνιστής των ταινιών, δεν φαίνεται πουθενά στο τρέιλερ αλλά ούτε και στην αφίσα της ταινίας, που κυκλοφόρησε πριν από δύο μέρες, ενώ ξέρουμε ότι ο ηθοποιός που τον υποδύεται παίζει στην ταινία. Μια θεωρία λέει ότι «πέρασε στη σκοτεινή πλευρά» όπως ο πατέρας του Darth Vader και είναι ο πραγματικός κακός της ταινίας ή ότι είναι Τζεντάι. Οι περισσότεροι πιθανολογούν ότι ο τύπος με το μηχανικό χέρι που αγγίζει το ρομπότ R2-D2 σε μια σκηνή του τρέιλερ είναι αυτός, όμως δεν έχουμε κανένα άλλο στοιχείο για τη θέση του στην ιστορία.
  • Ένα άλλο μεγάλο ερωτηματικό είναι το είδος της σχέσης της Λέια με τον Χαν. Μια σκηνή του τρέιλερ τους δείχνει να αγκαλιάζονται στοργικά. Τι έγινε μετά την Επιστροφή των Τζεντάι; Έμειναν μαζί ευτυχισμένοι ή χώρισαν τα τσανάκια τους;
  • Η τελευταία σκηνή στο τρέιλερ είναι η μονομαχία του Kylo Ren και του Φιν με τα σπαθιά lightsaber, μερικοί φαν όμως δεν έχουν πειστεί ότι ο Ren είναι ο πραγματικός κακός στην ταινία, ενώ υπάρχουν φήμες ότι ρόλο ενός κακού θα υποδυθεί και ο Μπενίσιο ντελ Τόρο. Κάτι που φυσικά ανεβάζει τον πήχη...
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις σχολικές γιορτές ο Θοδωρής Σελέκος ζήλευε τα φτερά αγγέλου που είχε ο φίλος του ο Παναγιώτης

Οθόνες / Στις σχολικές γιορτές ο Θοδωρής Σελέκος ζήλευε τα φτερά αγγέλου που είχε ο φίλος του ο Παναγιώτης

Ο Θοδωρής Σελέκος μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο και ασχολείται με τον κινηματογράφο . Στα πρώτα του βήματα ήταν μέρος της κολεκτίβας ATH KIDS. Έχει σκηνοθετήσει βιντεοκλίπ για καλλιτέχνες όπως ο Ethismos, ο Saske, οι Sworr και διαφημιστικά για brands όπως η Muerte Inc. Παλιότερα άκουγε περισσότερη hip-hop μουσική. Τώρα ακούει jazz και soul. Η πρώτη ταινία μικρού μήκους του ονομάζεται «Can you water a garden with tears?». Του αρέσει η ησυχία και οι αργές ταινίες.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ
Χολιγουντιανή απόβαση στην Κρουαζέτ, μια πολιτική διαμαρτυρία αλλά και «ψαλίδι» στο γυμνό

Κάννες 2025 / Χολιγουντιανή απόβαση στην Κρουαζέτ, μια πολιτική διαμαρτυρία αλλά και «ψαλίδι» στο γυμνό

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Καννών, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά σφοδρή κριτική κατά της αμερικανικής πολιτικής, μια μικρή γαλλική ταινία εγκαινίασε το φεστιβάλ, ενώ οι λαμπερές σταρ υποχρεώθηκαν να περιορίσουν τις ημίγυμνες εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ποιος είναι τελοσπάντων αυτός ο Λεός Καράξ;

Οθόνες / Λεός Καράξ: Ποιος είναι ο σκηνοθέτης του Holy Motors;

«Δεν είμαι εγώ», δηλώνει ο ασυμβίβαστος Γάλλος δημιουργός στον τίτλο της φιλμικής του αυτοβιογραφίας, εντείνοντας το μυστήριο γύρω από το πρόσωπό του και προσθέτοντας ακόμη μία ψηφίδα σε ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό work in progress.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Ένκε Φεζολλάρι

Μυθολογίες / «Όποτε θέλω να κλάψω, βλέπω το The Hours»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Ένκε Φεζολλάρι

Το πρώτο ερωτικό σκίρτημα ήρθε με το Persona του Μπέργκμαν. Όταν είδε το Happy Together του Wong Kar-Wai, ήθελε να ουρλιάξει. Τα παθιασμένα συναισθήματα έχουν τον πρώτο λόγο στην κινηματογραφική λίστα του ηθοποιού και σκηνοθέτη.
«Becoming Led Zeppelin»: Το χρονικό του βαρύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών

Pulp Fiction / Led Zeppelin: Ένα ντοκιμαντέρ για το «βαρύτερο» ροκ συγκρότημα όλων των εποχών

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» του Μπέρναρντ ΜακΜάχον παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού hard rock συγκροτήματος, φωτίζοντας το background των μελών του και τις περιστάσεις που οδήγησαν στην ίδρυσή του, φτάνοντας μέχρι και την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους και την απαρχή της απόλυτης δόξας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
movies

Οθόνες / Η Σταχτοπούτα αλλιώς και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Το διάσημο παραμύθι γίνεται ταινία τρόμου, εφηβικά δράματα και η καινούργια σκηνοθετική δουλειά του διεθνούς φήμης Έλληνα διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ – Τι παίζει από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
THE LIFO TEAM
Φαίδων Παπαμιχαήλ: «Παντού με περνούν για ξένο, δεν έχω πλέον μητρική γλώσσα»

Pulp Fiction / «Παντού με περνούν για ξένο, δεν έχω πλέον μητρική γλώσσα»

Με αφορμή τη νέα του ταινία, ο σημαντικός διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Φαίδων Παπαμιχαήλ αφηγείται στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο τη συναρπαστική διαδρομή της ζωής του από τα πρώτα του βήματα μέχρι τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
El Eternauta: Το θρυλικό κόμικ μεταφέρθηκε στο Netflix σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών

Daily / El Eternauta: Το θρυλικό κόμικ μεταφέρθηκε στο Netflix σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών

«Ο κοσμοναύτης του απείρου» έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές μέρες, σε μια μεταφορά αντάξια του θρύλου που συνοδεύει τόσο το έργο όσο και τον δημιουργό του, ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος στα χέρια της αργεντινής χούντας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Πόσο θα τα έσπαγε/γαμάτη θα ήταν μια θρησκεία με θεό τον Νίκολας Κέιτζ»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Ναταλίας Σουίφτ / «Αν μοιραστώ μαζί σου την ταινία που αγαπάω, μόνο αγάπη έχω να σου δώσω»

Μυθολογίες / «Φαντάζεστε μια θρησκεία με θεό τον Κέιτζ;»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Ναταλίας Σουίφτ

Από το After Hours του Σκορσέζε, που την απελευθέρωσε, μέχρι τη Γλυκιά Συμμορία του Νικολαΐδη, που τη σημάδεψε με τη μουσική της, η ηθοποιός μοιράζεται μια ετερόκλητη κινηματογραφική λίστα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Οθόνες / Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Το ακαταμάχητο ντεμπούτο της Λουίζ Κουρβουαζιέ που σάρωσε εισπρακτικά στη Γαλλία και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περσινό Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.
THE LIFO TEAM
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Στα εννιά μου προσπαθούσα να καταλάβω τι σχέση είχε το λεωφορείο με την Μπλανς Ντιμπουά» / «Το Λεωφορείο ο πόθος ήταν η πρώτη μου ακατάλληλη ταινία»: Oι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Ξανθούλη

Μυθολογίες / «Το Λεωφορείο ο πόθος ήταν η πρώτη μου ακατάλληλη ταινία»: Oι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Ξανθούλη

Η κινηματογραφική λίστα του Έλληνα συγγραφέα είναι συγκινησιακά φορτισμένη και γεμάτη παιδικές αναμνήσεις όπως και τα βιβλία του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Οθόνες / Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Το κλείσιμο μιας τριλογίας «Star Wars» που λοιδορήθηκε, για να επανεκτιμηθεί μερικώς όταν η νεότερη έπεσε θύμα των γενικευμένων culture wars και των ελάχιστων φιλοδοξιών της, επανεμφανίζεται στα σινεμά με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την κυκλοφορία της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Daily / Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Ο Τζον Χαμ υποδύεται τον επιτυχημένο επενδυτή που χάνει ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια του σ΄αυτή την εκλεκτικά διασκεδαστική, κατά τόπους δραματική και συχνά διεισδυτική σάτιρα ηθών της πλουτοκρατικής ελίτ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Οι 10+1 αγαπημένες ταινίες του Σπύρου Στάβερη

Μυθολογίες / «Μου αρέσουν οι ιστορίες εκδίκησης στο σινεμά»: Οι 10+1 αγαπημένες ταινίες του Σπύρου Στάβερη

Από το φιλιππινέζικο σινεμά και τον Ζακ Τατί, μέχρι μια ταινία με μαχητές kung-fu που εξεγείρονται ενάντια στη γραφειοκρατία -και μία που τον ώθησε να ζητήσει από τη Marthe Keller να τον κάνει φίλο στο Facebook- η λίστα του φωτογράφου είναι γεμάτη εκπλήξεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ