Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars

Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars Facebook Twitter
0
Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars Facebook Twitter
Εικονογράφηση: The Athenean Sailor/ LIFO
  • Το τρίτο και πιο χορταστικό τρέιλερ της ταινίας, διάρκειας 2,5 λεπτών, μεταδόθηκε για πρώτη φορά χθες το βράδυ στις ΗΠΑ, από το τηλεοπτικό κανάλι ESPN, στο ημίχρονο του παιχνιδιού του αμερικανικού ποδοσφαίρου μεταξύ New York Giants και Philadelphia Eagles και προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στα social media. Είχε 22.000 views στο YouTube στα πρώτα 20 λεπτά και 17.000 tweets ανά λεπτό.
  • Πρόκειται για το έβδομο μέρος της saga του Πολέμου των Άστρων με τίτλο The Force Awakens. Θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ στην Αμερική λίγο νωρίτερα, στις 18 Δεκεμβρίου.
  • Στο τρέιλερ, όπως και στην ταινία, συμμετέχουν ηθοποιοί της κλασικής περιόδου του franchise, όπως οι Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ.
  • Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέι Τζέι Άμπραμς διαβεβαιώνει ότι το The Force Αwakens δεν θα είναι μια «ταινία της Disney», θέλοντας να καθησυχάσει τους πιστούς των ταινιών μετά την απόκτηση του franchise από τη γνωστή εταιρεία κινουμένων σχεδίων. Ο σκηνοθέτης δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αυτός είχε την ευθύνη για το final cut της ταινίας και ότι η Disney φέρθηκε με μεγάλο σεβασμό. «Δεν προσπάθησαν να "ντισνεοποιήσουν" την ταινία» είπε χαρακτηριστικά.
  • Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Άμπραμς και ο Λόρενς Κάσνταν, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα επεισόδια V και VI.
  • Στο νέο τρέιλερ βλέπουμε τον Χαν Σόλο, την πριγκίπισσα Λέια, τους Τσιουμπάκα, Stormtroopers, X-Wings και Tie Fighters, δηλαδή μερικά από τα κλασικά στοιχεία των ταινιών Stars Wars.
  • Στην πρώτη σκηνή του τρέιλερ βλέπουμε τη Ρέι να μπαίνει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο μέρος που μοιάζει με υπόστεγο ενός Star Destroyer. Αν αυτό ισχύει, τότε η έρημος έξω και ο πλανήτης γενικότερα είναι ο Jakku, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η μάχη μεταξύ της Αυτοκρατορίας και των ανταρτών.
  • Η υπόθεση της νέας ταινίας πιάνει το νήμα της ιστορίας 30 χρόνια έπειτα απ' ό,τι συνέβη στην Επιστροφή των Τζεντάι. Δεν έχουν διαρρεύσει πολλά από την πλοκή της ταινίας, όμως οι φανατικοί των ταινιών εικάζουν ορισμένα πράγματα.
  • Αρκετοί παρατήρησαν μια ομοιότητα ανάμεσα στα ρούχα της Ρέι και σε αυτά της πριγκίπισσας Λέια, όταν απελευθέρωσε τον Χαν στην Επιστροφή των Τζεντάι. Θα μπορούσε να είναι η κόρη της; Πάντως, όταν ρωτάνε τη Ρέι, λίγα δευτερόλεπτα μετά, ποια είναι, απαντά αινιγματικά: «Κανένας».
  • Ο έτερος πρωταγωνιστής, Φιν, λέει στην αρχή ότι ανατράφηκε για να κάνει ένα πράγμα μόνο, κάτι που υποδηλώνει ότι έχει κάποια σχέση με τη First Order από μικρό παιδί. Όμως στη συνέχεια φαίνεται ότι άλλαξε στρατόπεδο και μεταπήδησε στην Αντίσταση.
  • Η εικόνα της Αυτοκρατορίας μοιάζει πολύ με την παλιά, των κλασικών ταινιών. Βαθύ κόκκινο στην εικονογραφία, μαυροντυμένοι ανώτεροι στην ιεραρχία, οι κλασικοί στρατιώτες Stormtroopers.
  • Τα καινούργια TIE Fighter, τα μαχητικά μικρά διαστημόπλοια της Αυτοκρατορίας, είναι μαύρα με κόκκινο φινίρισμα.
  • Ο Kylo Ren φαίνεται πως προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό του Darth Vader. Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του τρέιλερ στέκεται πάνω από το κατεστραμμένο κράνος του κλασικού κακού των πρώτων ταινιών και υπόσχεται να τελειώσει αυτό που άρχισε εκείνος.
  • Ο Poe Dameron φαίνεται ότι είναι ένας πιλότος της Αντίστασης που παίρνει τα χαρακτηριστικά του Χαν Σόλο. Σε μια σκηνή στο τρέιλερ, μάλιστα, απεικονίζεται να τον βασανίζει ο Kylo Ren, κάτι που είχε υποστεί και ο Χαν από τον Darth Vader.
  • Ο Φιν και ο Χαν φαίνεται ότι ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν κάτι ή κάποιον, άγνωστο ποιον, αλλά πολλοί στοιχηματίζουν ότι ψάχνουν τον Luke Skywalker.
  • Ο Φιν και η Ρέι ρωτάνε τον Χαν αν είναι αληθινές οι ιστορίες που κυκλοφορούν για τους Τζεντάι, τη Σκοτεινή Πλευρά, τη Δύναμη κ.λπ. και ο Χαν απαντά πως ναι. Θα περίμενε κανείς, λίγες μόνο δεκαετίες μετά τα κατακλυσμιαία γεγονότα που συνέβησαν στις πρώτες ταινίες, όλα αυτά να είναι πασίγνωστα, ίσως όμως η πτώση της Αυτοκρατορίας να γύρισε τον γαλαξία πολλά χρόνια πίσω, σε ένα είδος Μεσαίωνα, και δεν υπάρχει επικοινωνία σε όλα τα σημεία του.
  • Ο Luke Skywalker, ο πρωταγωνιστής των ταινιών, δεν φαίνεται πουθενά στο τρέιλερ αλλά ούτε και στην αφίσα της ταινίας, που κυκλοφόρησε πριν από δύο μέρες, ενώ ξέρουμε ότι ο ηθοποιός που τον υποδύεται παίζει στην ταινία. Μια θεωρία λέει ότι «πέρασε στη σκοτεινή πλευρά» όπως ο πατέρας του Darth Vader και είναι ο πραγματικός κακός της ταινίας ή ότι είναι Τζεντάι. Οι περισσότεροι πιθανολογούν ότι ο τύπος με το μηχανικό χέρι που αγγίζει το ρομπότ R2-D2 σε μια σκηνή του τρέιλερ είναι αυτός, όμως δεν έχουμε κανένα άλλο στοιχείο για τη θέση του στην ιστορία.
  • Ένα άλλο μεγάλο ερωτηματικό είναι το είδος της σχέσης της Λέια με τον Χαν. Μια σκηνή του τρέιλερ τους δείχνει να αγκαλιάζονται στοργικά. Τι έγινε μετά την Επιστροφή των Τζεντάι; Έμειναν μαζί ευτυχισμένοι ή χώρισαν τα τσανάκια τους;
  • Η τελευταία σκηνή στο τρέιλερ είναι η μονομαχία του Kylo Ren και του Φιν με τα σπαθιά lightsaber, μερικοί φαν όμως δεν έχουν πειστεί ότι ο Ren είναι ο πραγματικός κακός στην ταινία, ενώ υπάρχουν φήμες ότι ρόλο ενός κακού θα υποδυθεί και ο Μπενίσιο ντελ Τόρο. Κάτι που φυσικά ανεβάζει τον πήχη...
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόυς Ευείδη

Οι Αθηναίοι / Τζόυς Ευείδη: «Φαίνομαι πολύ κουλ; Μπα, ρόλος είναι»

Αν της είχαν κάνει στο θέατρο όσες επαγγελματικές προτάσεις είχε ως σερβιτόρα, θα ήταν η Βουγιουκλάκη – όπως λέει. Κι αν και συχνά αυτολογοκρίνεται, δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Είναι μια αγαπητή κωμική ηθοποιός, που κάποτε ήθελε να παίξει δραματικούς ρόλους. Και είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Sonny boy: Ο Αλ Πατσίνο με τα δικά του λόγια

Pulp Fiction / Sonny boy: Ο Αλ Πατσίνο με τα δικά του λόγια

Mε αφορμή την βιογραφία του που μόλις κυκλοφόρησε στα Ελληνικά, ανατρέχουμε στη ζωή και την καριέρα του κορυφαίου σταρ, που προσπάθησε πολύ να αποφύγει τη διασημότητα, αλλά, ευτυχώς για εμάς, απέτυχε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι «καταραμένη» η κινηματογραφική βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον;

Οθόνες / Είναι «καταραμένη» η κινηματογραφική βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον;

Νέα αναβολή πήρε η ταινία «Michael» ενώ η παραγωγή ανακοίνωσε την έναρξη επιπλέον γυρισμάτων, τα οποία ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να ασχοληθούν με τις βαριές κατηγορίες εις βάρος του αείμνηστου «Βασιλιά της ποπ».
THE LIFO TEAM
Τι είναι το IMAX που, μετά τη Θεσσαλονίκη, έρχεται και στην Αθήνα

Οθόνες / Τι είναι το IMAX που, μετά τη Θεσσαλονίκη, έρχεται και στην Αθήνα

Η ανακοίνωση των Village Cinemas γεμίζει χαρά τους Αθηναίους σινεφίλ που πρόκειται να αποκτήσουν τη δική τους αίθουσα IMAX. Τι είναι, όμως, η τεχνολογία IMAX και γιατί μέχρι πρότινος είχε μόνο η Θεσσαλονίκη πιστοποιημένη αίθουσα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ερωτικές ιστορίες κάτω από τα αστέρια στο Cine Paris

Οθόνες / Ερωτικές ιστορίες κάτω από τα αστέρια στο Cine Paris

Ένα υπέροχο κινηματογραφικό αφιέρωμα στο στέκι της Πλάκας, με παλιές δόξες, όπως το «Brief Encounter» και το «Roman Holiday» αλλά και πιο σύγχρονες, όπως το κομψοτέχνημα «In the Mood for Love» και το σπαραχτικό «Cold War».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Βασίλη και Δάφνη, πώς γυρίσατε την πιο αφοπλιστική ερωτική σκηνή του ελληνικού σινεμά;

Lifo Videos / Βασίλη και Δάφνη, πώς γυρίσατε την πιο αφοπλιστική ερωτική σκηνή του ελληνικού σινεμά;

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Βασίλης Κεκάτος, μαζί με την πρωταγωνίστριά του, Δάφνη Πατακιά, μιλούν για όσα έζησαν στα γυρίσματα της ταινίας «Οι άγριες μέρες μας» – μιας ιστορίας με χαρακτήρες που είναι «γλυκά τσογλανάκια».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Made in Vain»: Γιατί ένας άνθρωπος θέλει να γίνει bodybuilder;

Οθόνες / «Made in Vain»: Γιατί ένας άνθρωπος θέλει να γίνει bodybuilder;

Ένα αποκαλυπτικό ελληνικό ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει την ωμή αλήθεια για το άθλημα του bodybuilding –έναν κόσμο όπου δοκιμάζονται τα όρια σώματος και πνεύματος– έρχεται στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Μαΐου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Είναι η «Κιούκα» η «ελληνική ταινία της χρονιάς»;

The Review / Τι είναι αυτό που κάνει την ταινία «Κιούκα» να συζητιέται τόσο;

O Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με τη Βένα Γεωργακοπούλου για την ταινία «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού» του 31χρονου Κωστή Χαραμουντάνη. Πώς καταφέρνει το όραμα ενός millennial σκηνοθέτη να ξεχωρίζει στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά — και γιατί αξίζει την προσοχή μας;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ρίτσαρντ Γκιρ: Η αβάσταχτη γοητεία της σεμνότητας 

Οθόνες / Ρίτσαρντ Γκιρ: Η αβάσταχτη γοητεία της σεμνότητας 

Με αφορμή την έξοδο του «Oh, Canada» στις εγχώριες αίθουσες, ανατρέχουμε στο σύνολο της καριέρας ενός σταρ που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο, ίσως επειδή όσα κάνει στην οθόνη φαντάζουν τόσο ανεπιτήδευτα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ