1.

Τι είναι ο Venom;

Με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, O Venom προκύπτει από την ένωση ενός παρασιτικού εξωγήινου οργανισμού (συμβιωτής) που έχει την μορφή μιας υγρής παχύρρευστης μαύρης μάζας με έναν άνθρωπο, συνήθως. Ο ξενιστής ονομάζει τον εαυτό του Venom και ο άνθρωπος αποκτά τις υπερφυσικές δυνάμεις του εξωγήινου παράσιτου.


2.

H πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο σύμπαν της Marvel

Ήταν στο τεύχος 252 του Amazing Spider-Man το 1984, σαν το παρασιτικό κουστούμι του Spiderman που είχε μαύρο χρώμα με ένα άσπρο σήμα της αράχνης στο στήθος. Σαν κανονικός Venom εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 300 της δημοφιλής σειράς κόμικς και έγινε ένας από τους πιο εφιαλτικούς και αηδιαστικούς εχθρούς του ανθρώπου-αράχνη.

 

Ο Venom γεννήθηκε από την ένωση μιας εξωγήινης παχύρρευστης μάζας με έναν άνθρωπο
Ο Venom έγινε ένας από τους πιο εφιαλτικούς και αηδιαστικούς εχθρούς του ανθρώπου-αράχνη.


3.

Eddie Brock

Το κουστούμι απέκτησε μια πολύ περίεργη σχέση αγάπης-μίσους με τον Spider-Man, γι' αυτό τον μίσησε τόσο πολύ όταν το πέταξε από πάνω του. Στον Eddie Brock, έναν ξεπεσμένο ρεπόρτερ που επίσης θεωρούσε ότι η καριέρα του καταστράφηκε εξαιτίας του Peter Parker, βρήκε μια αδερφή ψυχή. Και οι δυο είχαν σκοπό να εκδικηθούν τον άνθρωπο-αράχνη.

 

Στην πορεία, ο Venom έγινε ένας από τους πιο ενδιαφέροντες κακούς της Marvel. Δεν ήταν μόνο ο Eddie Brock που δαιμονίστηκε όμως, ο συμβιωτής δαιμόνισε επίσης τους Mac Gargan, Flash Thompson, Lee Price και Tel-Kar ενώ ήταν επίσης υπεύθυνος για την δημιουργία του τρομακτικού Carnage, της πιο σκοτεινής εκδοχής του Venom.


4.

Ένας φαν είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του

Όταν ήταν 22 χρονών ο Randy Schueller έστειλε ένα γράμμα στο αρχισυντάκτη του Amazing Spider-Man, James Shooter με την ιδέα μιας νέας στολής για τον δημοφιλή σουπερήρωα που θα τον κάνει πιο δυνατό και έχει την ικανότητα να σκέφτεται. Το χρώμα της θα ήταν μαύρο με μια τεράστια άσπρη αράχνη στο στήθος. Εν ολίγοις τους άρεσε τόσο πολύ η ιδέα που έδωσαν στον Schueller 220 ευρώ για τα δικαιώματα αλλά δεν τον άφησαν να γράψει το σενάριο που ήθελε τους Fantastic Four να κρύβονται πίσω από την εφεύρεση της στολής.

 

Ο Venom γεννήθηκε από την ένωση μιας εξωγήινης παχύρρευστης μάζας με έναν άνθρωπο
Το γράμμα που έστειλε ο Randy Schueller στο αρχισυντάκτη του Amazing Spider-Man, James Shooter.


5.

Ο Venom στην αρχή ήταν γυναίκα

Από ό,τι φαίνεται ήθελαν να τον κάνουν γυναίκα στην αρχή αλλά θεώρησαν ότι δεν θα ήταν τόσο απειλητικός εχθρός για τον Spidey – και ο νοών νοείτω τι σημαίνει αυτό. Δεν ισχύει πάντως ότι η υπόθεση που είχαν στο νου τους ήταν σκέτη μιζέρια που τους αποθάρρυνε.

 

Ένας ταξιτζής που χαζεύει τον Spiderman σκοτώνει κατά λάθος τον άντρα μιας εγκύου και αυτή αποβάλλει στον δρόμο και μόλις βγαίνει από το νοσοκομείο, πετυχαίνει μπροστά της τον εξωγήινο. Τελικά, υπήρξε και θηλυκός Venom όταν απειλήθηκε η ζωή της γυναίκας του Eddie Brock, Anne Weying, και στην προσπάθειά του να τη σώσει, της πέρασε το παράσιτο. Ως αποτέλεσμα η Anne έγινε υπερβολικά βίαιη ως Venom και το τραύμα που της άφησε η συμβίωση την έκανε να δώσει τέλος στη ζωή της.

 

Ο Venom γεννήθηκε από την ένωση μιας εξωγήινης παχύρρευστης μάζας με έναν άνθρωπο
Από ό,τι φαίνεται ήθελαν να τον κάνουν γυναίκα στην αρχή αλλά θεώρησαν ότι δεν θα ήταν τόσο απειλητικός εχθρός για τον Spidey.


6.

Η προέλευση του ονόματος του

Σίγουρα έχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά ονόματα που υπάρχει σε χαρακτήρα της Marvel. Η λέξη venom σημαίνει δηλητήριο. Ονομάστηκε έτσι επειδή μετά τον ξεπεσμό του, ο Eddie Brock το έριξε στην κίτρινη δημοσιογραφία και άρχισε να γράψει «δηλητηριώδη» σχόλια σε κουτσομπολίστικα περιοδικά. Η καριέρα του πήγε στον πάτο επειδή ο Spiderman ανακάλυψε τον πραγματικό δολοφόνο κατά συρροή που κυνηγούσε για χρόνια και μετά δεν δίστασε να τον χλευάσει δημόσια.


7.

Δεν ήταν πάντα όλα μαύρα για τον Venom

Μια εποχή που ο Spiderman δεν ήταν τόσο βλαμμένος, αποφασίσει να προσποιηθεί ότι πέθανε για να δώσει το πολυπόθητο τέλος στην έχθρα του με τον Venom. Ο Eddie Brock επιτέλους ηρέμησε για ένα χρονικό διάστημα αλλά αυτή η ηρεμία δεν κράτησε για πολύ. Μετά έπαθε καρκίνο και η στολή τον παράτησε και ξανά-επέστρεψε όταν θεραπεύτηκε.

 

 

Το τρέιλερ της ταινίας «Venom» με τον Τομ Χάρντι


8.

Ο Venom στη νέα χιλιετία

Στην σειρά Ultimate που κυκλοφόρησε το 2000 και προσπάθησε να ανανεώσει τη Marvel, o Venom έχει τελείως διαφορετική ιστορία. Ο Eddie Brock είναι παιδικός φίλος του Peter Parker και δοκιμάζει κατά λάθος το παρασιτικό κουστούμι κατά την διάρκεια ενός πειράματος για τη θεραπεία του καρκίνου, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του Peter.