Μια ελληνική ταινία sci-fi στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κόμικς στον κόσμο

Μια ελληνική ταινία sci-fi στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κόμικς στον κόσμο Facebook Twitter
1

Αν υπάρχει μια διοργάνωση στην οποία θα βρεις όλους τους μεγάλους δημιουργούς κόμικς και θα μάθεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις πιο δημοφιλείς σειρές υπερηρώων της βιομηχανίας, δεν είναι άλλη από το λαμπερό Comic-Con International που γίνεται στο San Diego της California, εδώ και 35 χρόνια.  Σε αυτή την μεγάλη γιορτή του φανταστικού και των τεχνών, θα προβληθεί φέτος η ταινία του Σωτήρη Πετρίδη και της Ναταλίας Λαμπροπούλου, ‘e-Social’. Η προβολή της ταινίας στο Comic-Con International θα γίνει στα πλαίσια του ανεξάρτητου φεστιβάλ κινηματογράφου, που φιλοξενεί η διοργάνωση.

Το ‘e-Social’ είναι ένα πρωτότυπο Ελληνικό sci-fi, το οποίο πραγματεύεται τις σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου, των social media και του ‘ιντερνετιακού φακελώματος’ στις παρυφές ενός δυστοπικού μέλλοντος. Η ταινία τοποθετείται στο 2035, όταν μια νέα τεχνολογία επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργήσουν ολογράμματα των αγαπημένων τους προσώπων μέσα από πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί για αυτούς από τα προφίλ τους στα social media. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, έχοντας χάσει πρόσφατα τον άντρα της, θα αποφασίσει να κάνει το ίδιο, παίζοντας έτσι με τα όρια της τεχνολογίας, της βιοηθικής και της … ανατριχίλας.

Μια ελληνική ταινία sci-fi στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κόμικς στον κόσμο Facebook Twitter

Η ταινία, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχει και η γνωστή ηθοποιός Τζόυς Ευείδη, έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής πολύ καλά σχόλια, έχει γίνει δεκτή σε δώδεκα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ταινιών, ενώ έχει αποσπάσει και ένα βραβείο. Το ‘e-Social’ είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τους συντελεστές του, δεδομένης της δύσκολης πορείας που ακολούθησε μέχρι να ολοκληρωθεί ως ταινία. Σε συνέντευξή  του στο ΓΚΡΕΚΑ, ο σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας Σωτήρης Πετρίδης, είχε μιλήσει για τις ατέρμονες προσπάθειες εύρεσης χρηματοδότησης για την ταινία και την καμπάνια crowdfunding, που έπαιξε σημαντικό ρόλο προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα μέρος του ποσού που απαιτούνταν.

Aκολουθεί το trailer της ταινίας:

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρόνια Πολλά Πέδρο! 20 χρόνια τώρα βλέπουμε τις ταινίες σου.

Οθόνες / Χρόνια Πολλά Πέδρο! 20 χρόνια τώρα βλέπουμε τις ταινίες σου.

Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ που έχει σήμερα γενέθλια παραμένει διαχρονικά ένας από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες. Μαζέψαμε σε ένα αφιέρωμα ό, τι έχουμε γράψει για τις ταινίες του αλλά και κάποια ενδιαφέροντα θέματα για το έργο του που αξίζει να τα διαβάσετε!
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη γύρισε μια πανκ αλληγορία για όσα βιώνουμε σήμερα

Οθόνες / Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη γύρισε μια πανκ αλληγορία για όσα βιώνουμε σήμερα

Η περιπετειώδης δημιουργία του «Harvest», της εντυπωσιακής πρώτης αγγλόφωνης ταινίας της ταλαντούχας σκηνοθέτιδας, ζωντανεύει την ονειρική και σκληρή ατμόσφαιρα ενός μεσαιωνικού σκωτσέζικου χωριού καθώς αυτό εξαφανίζεται από τον χάρτη.  
M. HULOT
CHECK 10 τηλεοπτικές σειρές που θα δούμε μέχρι το τέλος του έτους

Οθόνες / 10 σειρές που θα δούμε μέχρι το τέλος του έτους

Από τη νέα σεζόν του «Slow Horses» στο μεγάλο φινάλε του «Stranger Things» κι από ένα φιλόδοξο πορτρέτο του Σκορσέζε στο νέο στοίχημα του δημιουργού του «Breaking Bad», διαλέγουμε δέκα σειρές που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
6 αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τον κόσμο που ζούμε τώρα

Οθόνες / 6 αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τον κόσμο που ζούμε τώρα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου πρόβαλε φέτος ταινίες πολιτικά φορτισμένες που οραματίζονται ένα μέλλον χωρίς σύνορα. Έξι από αυτές έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση χάρη στην αισθητική και την προβληματική τους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Βίκι Κριπς στη LIFO: «Καθένας επιλέγει το δικό του δηλητήριο»

Οθόνες / Βίκι Κριπς: «Καθένας επιλέγει το δικό του δηλητήριο»

Η ηθοποιός που στάθηκε σαν ίση προς ίσο απέναντι σε ολόκληρο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις μιλάει στη LiFO σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με αφορμή την κυκλοφορία του «Hot Milk», που συμπεριλαμβάνει γυρίσματα στη χώρα μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο ξεχασμένος απαγωγέας Τόνι Κυρίτσης, που ενέπνευσε τον Γκας Βαν Σαντ για το Dead Man's Wire

Ανταπόκριση από τη Βενετία / «Dead Man’s Wire»: Η χλιαρή επιστροφή του Γκας βαν Σαντ

Μετά από πέντε χρόνια ο Αμερικανός σκηνοθέτης επανέρχεται με την ξεχασμένη ιστορία ενός απαγωγέα, κάνοντας μια βιογραφία με νόημα, που όμως δεν προσθέτει κάτι στη φιλμογραφία του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
To αριστουργηματικό Ran του Κουροσάβα και 8 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Οθόνες / To αριστουργηματικό Ran του Κουροσάβα και 8 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Μια ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, η επιστροφή του Ντάρεν Αρονόφσκι, η καλύτερη ταινία του Κουροσάβα σε επανέκδοση και το τέταρτο μέρος της σειράς ταινιών θρίλερ «Το Κάλεσμα» – Τι παίζει από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δυστυχώς το σενάριο έχει είδη παιχθεί στο 1ο επεισόδειο του 2ου κύκλου της Βρετανικής σειράς Black Mirror (τη συνιστώ). Ελπίζουμε να έχει αρκετή διαφοροποίηση η πλοκή της ελληνικής ταινίας και μακάρι να βλέπουμε περισσότερες ελληνικές ταινίες φαντασίας που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις ελληνικές παραγωγές και πιο φρέσκες ιδέες.Μια ποιοτική ελληνική ταινία φαντασίας σίγουρα θα είχε εγχώρια τουλάχιστον επιτυχία και δεν χρειάζεται τεράστιο budget και ειδικά εφέ αλλά ένα καλό σενάριο και σκηνοθεσία. Πολλές μνημειώδεις ταινίες του 80 είχαν ελάχιστα εφε π.χ. θα μπορούσε να βγεί η πρώτη ταινία με χρονοταξίδια στην Ελλάδα.