Και ο Ρόμπερτ Πάτινσον στην βιογραφία του Τζέιμς Ντιν

Και ο Ρόμπερτ Πάτινσον στην βιογραφία του Τζέιμς Ντιν Facebook Twitter
0

  Το στοίχημα για τον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη και φωτογράφο Άντον Κόρμπιν είναι εξ' αρχής μεγάλο. Οι κινηματογραφικές βιογραφίες δεν είναι ποτέ εύκολο εγχείρημα. Πόσο μάλλον όταν αφορούν ινδάλματα λατρεμένα. Oπως αυτή που θα έχει τίτλο  «Life» και θα φωτίσει άγνωστες πτυχές μια συγκεκριμένης περιόδου του θρύλου Τζέιμς Ντιν.

Η ταινία θα εκτυλίσσεται το 1955, λίγο πριν την πρεμιέρα του «Ανατολικά της Εδέμ» και το ρόλο του Τζέιμς Ντιν ξέραμε πως ανέλαβε ο Ντέιν Ντε Χάαν. H ιστορία θα αναφέρεται στην σχέση που αναπτύσσουν έπειτα από μια τυχαία γνωριμία σε ένα πάρτυ ο σχετικά άγνωστος τότε Τζέιμς Ντιν και ο φωτογράφος Ντένις Στοκ τον οποίο -σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα- θα υποδυθεί τελικά ο Ρόμπερτ Πάτινσον (Twilight). 

Πιο συγκεκριμένα, το 1955 ο Ντένις Στοκ έλαβε  εντολή από το πρακτορείο Magnum για να φωτογραφίσει έναν νεαρό ηθοποιό (Τζειμς Ντιν) για λογιαριασμό του περιοδικού "Life" (εξ'ού και ο τίτλος της ταινίας). Οι δυο τους, όμως, ξέφυγαν από τα στενά επαγγελματικά πλαίσια, συνδέθηκαν με μια βαθιά -αν και σύντομη φιλία- και κατέληξαν να κάνουν παρέα ένα μεγάλο ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ν.Στοκ τράβηξε μνημειώδεις φωτογραφίες του ηθοποιού. Λίγο μετά ο Τζέιμς Ντιν έχανε τη ζωή του, σε ηλικία μόλις 24 ετών, έπειτα από το θανάσιμο τραυματισμό οδηγώντας την Πόρσε του.

Ντέιν Ντε Χάαν

 

Γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου 1986, ο 27χρονος Αμερικανός ηθοποιός Ντέιν Ντε Χάαν συγκαταλέγεται στις μεγάλες ελπίδες του Χόλιγουντ. Για τον Ρόμπερτ Πάτινσον τα σχόλια είναι περιττά καθώς είναι από τα πρόσωπα εκείνα που στις μέρες μας προκαλούν υστερία στον νεαρόκοσμο. 

Ρόμπερτ Πάτινσον

Ο Αντον Κόρμπιν που οι μανιώδεις του ροκ γνωρίζουν από την ιδιαίτερη αισθητική και ματιά που χαρίζει στα βίντεο κλιπ (ειδικά αυτά των U2), πριν αναμετρηθεί με τον μύθο του Τζέιμς Ντιν δοκιμάστηκε στην κινηματογραφική βιογραφία «Control», η οποία αφορούσε  την ζωή του Ιαν Κέρτις των Joy Division.  

Οθόνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Γιάννης Φάγκρας: «Το μικρόβιο της απληστίας μπορεί να μας κάνει όλους κανίβαλους»

Οθόνες / Γιάννης Φάγκρας: «Η απληστία μπορεί να μας κάνει όλους κανίβαλους»

Την ανθρώπινη απληστία με φόντο το προσφυγικό διαπραγματεύεται η ταινία «Μικρός Ανθρωποφάγος», μια «πανκ περιπέτεια», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της, που συμμετέχει στο φετινό 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ήθελε να γίνει στρατιώτης αλλά τελικά έμαθε να κατασκευάζει βιολιά

Pulp Fiction / Ντάνιελ Ντέι Λιούις, μας έλειψες

Ο διάσημος ηθοποιός ήρθε στην Αθήνα και μας μίλησε αποκλειστικά για την επεισοδιακή πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, όταν ακόμη ήταν μακρυμάλλης έφηβος στα χρόνια της χούντας, και για την επάνοδό του στα πλατό μαζί με τον γιο του, Ρόναν, μαζί με τον οποίο έγραψε για πρώτη φορά σενάριο για την ταινία «Ανεμώνη».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ντέπυ Γοργογιάννη: «Ο intimacy coordinator θα ενταχθεί και στη δική μας κουλτούρα»

Θέατρο / Πώς γυρίζουμε σήμερα μια σκηνή βιασμού;

Το θέατρο και ο κινηματογράφος διεθνώς επανεξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο στήνονται οι ερωτικές και βίαιες σκηνές: μέχρι ποιο σημείο μπορεί να εκτεθεί ένα σώμα; Η Ντέπυ Γοργογιάννη εξηγεί τον ρόλο του intimacy coordinator και τον τρόπο που τίθενται τα όρια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Πριν από το break, ο Γιώργος Λάνθιμος τα λέει όλα

Οθόνες / Γιώργος Λάνθιμος: «Το θέμα είναι πώς ξαναβρίσκεις τη χαρά»

Παραδέχεται πως η δημιουργία ενός έργου τέχνης δεν είναι μια ανώδυνη διαδικασία. Και πως χρειάζεται ένα διάλειμμα. Πήρε στάση απέναντι σε όσα συμβαίνουν στη Γάζα γιατί «Αν είσαι άνθρωπος με οποιαδήποτε ενσυναίσθηση, δεν μπορείς να μη μιλήσεις». Λίγο πρίν την κυκλοφορία της ταινίας Βουγονία που σκηνοθετεί, ο Γιώργος Λάνθιμος μίλησε στη LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Θανάσης Βαλτινός: Η νουβέλα «Η Κάθοδος των Εννιά» του διακεκριμένου συγγραφέα

Οθόνες / «Η Κάθοδος των Εννιά»: Η διάσημη νουβέλα του Θανάση Βαλτινού

Πεθαίνει σαν σήμερα ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας. Αυτή είναι η ιστορία ενός από τα εμβληματικότερα βιβλία του και η βραβευμένη μεταφορά της στον κινηματογράφο, το 1984, από τον Χρίστο Σιοπαχά.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Οθόνες / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έπαιξε σε 120 ταινίες. Σε αυτές τις 10 ξεπέρασε τον εαυτό της

Με αφορμή το αφιέρωμα που ετοίμασε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της εποχής μας, επιλέγουμε 10 ταινίες της, στις οποίες έχει αποτυπωθεί η τεράστια υποκριτική της δυναμική και η ικανότητά της να μεταμορφώνεται εσωτερικά με κάθε ρόλο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Οθόνες / Βιμ Βέντερς: Τι θα δούμε στο μεγάλο αφιέρωμα που έρχεται στη Στέγη

Ένα μοναδικό μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό για ένα τριήμερο σε όλους τους χώρους της Στέγης, με προβολές των ταινιών του, ένα masterclass και μια συζήτησή του με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου στην Κεντρική Σκηνή.
M. HULOT
Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι να παραμένεις καλός άνθρωπος»

Οθόνες / Steve Blame: «Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι η καλοσύνη»

Υπήρξε από τις πιο αναγνωρίσιμες διεθνώς τηλεοπτικές περσόνες, όντας ο κεντρικός παρουσιαστής του MTV. Σήμερα ο 66χρονος τηλεοπτικός παραγωγός, συγγραφέας και σεναριογράφος ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα, όμως ο έρωτας με την Ελλάδα κρατάει από πολύ παλιά. Ο Steve Blame αφηγείται τη ζωή του στη LifO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ