Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Suspiria

Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Suspiria Facebook Twitter
Το Suspiria θα είναι η πρώτη ταινία του Ντάριο Αρτζέντο στην οποία γίνεται remake.
0

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μαίνεται μάχη, ανάμεσα στο Amazon και το Netflix, σε ό,τι αφορά την κινηματογραφική παραγωγή και διανομή κι είναι μια μάχη, στην οποία για την ώρα κερδίζει το Amazon με επιλογές που χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερο καλλιτεχνικό (και εμπορικό, φυσικά) ρίσκο σε σχέση με αυτές του δεύτερου. Σε αυτές τις επιλογές ας προστεθεί πια και το remake του Suspiria, ένα σχέδιο που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στην κινηματογραφική πιάτσα και που όλα δείχνουν πλέον πως θα υλοποιηθεί.


Το remake του συγκεκριμένου κρύβει μεγάλο ρίσκο σε 2 σημεία. Το πρώτο, και το πιο προφανές, είναι η πιθανή προκατάληψη κριτικής και κοινού, καθώς η οπερατική ταινία του Ντάριο Αρτζέντο είναι ένα σημείο αναφοράς σήμερα για το είδος του τρόμου και η οποιαδήποτε προσπάθεια ενός remake είναι λογικό να αντιμετωπιστεί (κάτι που συμβαίνει ήδη) τουλάχιστον με καχυποψία. Ο Αρτζέντο φαινόταν για χρόνια αρνητικός στην ύπαρξη νέας ταινίας (είχε προσπαθήσει να το μετατρέψει σε τηλεοπτική σειρά που δεν θα είχε, όμως, μεγάλη σχέση με το φιλμ) και έχει επαναλάβει μέσα στον τελευταίο χρόνο πως ό,τι νέο υπήρχε για το remake το μάθαινε κι αυτός από τα μέσα, καθώς κανείς δεν επικοινωνούσε μαζί του για κάποιου είδους συμβουλή.

Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Suspiria Facebook Twitter
Ο Λούκα Γκουαντανίνο θα έχει ξανά τη μούσα του, Τίλντα Σουίντον.


Το δεύτερο σημείο αφορά στο όνομα του αριστοκράτη Λούκα Γκουαντανίνο, σκηνοθέτη των I Am Love και A Bigger Splash, που μπορεί να τα καταφέρνει στην αποδόμηση της άρχουσας τάξης της χώρας του, αλλά οι ιδέες του για την ιστορία και οι δηλώσεις του πως θα πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό προκαλούν πραγματικό τρόμο. Πλάι του θα έχει ξανά την μούσα του, Τίλντα Σουίντον, ενώ σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει κλείσει στο πρόσωπο της Κλόι Μόριτζ, με την Ντακότα Τζόνσον (του Fifty Shades of Grey) να την πλαισιώνει.

Ο Γκουαντανίνο πάντως δεν ήταν ο πρώτος που είχε συνδεθεί με το remake της ταινίας, αφού ένα project ετοιμαζόταν για χρόνια και για λογαριασμό του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ, και έφτασε λίγο πριν το γύρισμα. Ας σημειωθεί, ότι ο Γκριν ήθελε να κάνει μία καθαρή ταινία τρόμου, όμως, το ότι αποχώρησε είναι μάλλον καλό νέο, λόγω και της αμφιλεγόμενης πορείας του τα τελευταία χρόνια. Ακόμη κι αν το δικό του σχέδιο απέτυχε, ο ίδιος από πέρσι δήλωνε με σιγουριά ότι το remake θα γινόταν και μάλιστα έχοντας έναν «μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη», εννοώντας τον Γκουαντανίνο.

Το Suspiria θα είναι η πρώτη ταινία του Ντάριο Αρτζέντο, στην οποία γίνεται remake. Αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, οπότε και συμπληρώνονται 40 χρόνια από το πρώτο φιλμ, ενώ αναμένονται επίσης και αρκετές επετειακές προβολές.

Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Suspiria Facebook Twitter
Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Suspiria Facebook Twitter
Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Suspiria Facebook Twitter
Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Suspiria Facebook Twitter
Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Suspiria Facebook Twitter
Η Τίλντα Σουίντον θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Suspiria Facebook Twitter
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αποκάλυψη στους Τροπικούς»: Ένα πραγματικά σπουδαίο ντοκιμαντέρ μόλις ανέβηκε στο Netflix  

Daily / «Αποκάλυψη στους Τροπικούς»: Ένα πραγματικά σπουδαίο ντοκιμαντέρ μόλις ανέβηκε στο Netflix  

Η τελευταία ερευνητική δουλειά της βραβευμένης σκηνοθέτριας Πέτρα Κόστα, είναι ένα υποδειγματικό, υποβλητικό ντοκιμαντέρ με κεντρικό άξονα την καθοριστική συμβολή των Βραζιλιάνων Ευαγγελιστών στην άνοδο του «Τραμπ των Τροπικών» στην εξουσία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Το «requel» ενός θρίλερ των 90s και 8 ακόμη λόγοι να πάτε σινεμά

Οθόνες / Το requel ενός θρίλερ των ΄90s και 7 ακόμα λόγοι να πάτε σινεμά

Η ανάσταση του «I Know What You Did Last Summer», η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν, η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby» και η ταινία που εδραίωσε το άστρο της Μόνικα Μπελούτσι - Τι παίζει από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
THE LIFO TEAM
ΕΠΕΞ MICHAEL DOUGLAS

Οθόνες / Μάικλ Ντάγκλας: Το ήσυχο αντίο ενός ανήσυχου σταρ

«Nepo baby» πριν καν υπάρξει ο όρος, ο Μάικλ Ντάγκλας βρήκε τη δική του φωνή μέσα από ρόλους που σφράγισαν το Χόλιγουντ, φτάνοντας σε μια καριέρα έξι δεκαετιών γεμάτη σκαμπανεβάσματα και δυνατές στιγμές.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
TAINIES

Οθόνες / Ο ανανεωμένος Superman και 6 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Ένας υπερήρωας, μερικοί επικίνδυνοι καρχαρίες, ένα αμερικανικό ρομαντικό δράμα, μπόλικος σουρεαλισμός και γαλλικό chanson: Το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας έχει από όλα - Τι παίζει από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
THE LIFO TEAM
Superman: Ένα αβαρές επεισόδιο κυριακάτικου cartoon

Oθόνες / Superman: Ένα αβαρές επεισόδιο κυριακάτικου καρτούν

Υπερφορτωμένο, κατά διαστήματα απολαυστικό, με μια τετράποδη προσθήκη που θα κάνει τους ζωόφιλους να γαβγίζουν από χαρά, το «Superman» του Τζέιμς Γκαν δεν προσποιείται πως θέλει να προσφέρει τίποτα παραπάνω από δύο ευχάριστες ώρες στο σινεμά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Νύχτα Αγωνίας: Το trendy δράμα του Χίτσκοκ με τη συμμετοχή του Νταλί

Οθόνες / Νύχτα Αγωνίας: Το trendy δράμα του Χίτσκοκ με τη συμμετοχή του Νταλί

Ο μεγαλοπαραγωγός Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ επιθυμούσε ένα trendy δράμα για την ψυχανάλυση, ενώ ο Άλφρεντ Χίτσκοκ γύρισε άλλο ένα θρίλερ για το σεξ, την ερωτική επιθυμία και τον ρόλο μιας δυναμικής γιατρού, απροστάτευτης σε ένα σεξιστικό ανδροκρατούμενο μικρόκοσμο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αναγέννηση του Jurassic World με ανακυκλωμένα υλικά, ανακουφιστικά αναχρονιστική

Οθόνες / Jurassic World: Ανακυκλωμένα υλικά, ανακουφιστικό πισωγύρισμα

Ο Κόλιν Τρεβόροου ξεκίνησε δυνατά τη δεύτερη τριλογία του Jurassic σύμπαντος και την έστειλε στον αγύριστο ή περίπου στη μέση του πουθενά, με τους τροποποιημένους δεινοσαύρους αδέσποτους, οπλισμένους κι επικίνδυνους, σε ένα φινάλε με οικολογικές κορόνες, πανηγυρικά χαοτικό, ψευδεπίγραφα απειλητικό και, εν τέλει, εξαιρετικά ανιαρό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στο «F1», o Μπραντ Πιτ θυμίζει τους σταρ μιας άλλης εποχής

Οθόνες / Στο «F1», o Μπραντ Πιτ θυμίζει τους σταρ μιας άλλης εποχής

Ο Μπραντ Πιτ, σε έναν μεγαλειώδη αναχρονισμό σε σύγκριση με τους ζορισμένους άνδρες του σύγχρονου κινηματογράφου, παίζει την ψυχούλα που όλοι φανταζόμαστε στο «F1», έναν (καθόλου σκοτεινό) ιππότη της ασφάλτου, ριψοκίνδυνο για το fun της ιστορίας, σε πλήρη έλεγχο της κατάστασης, πιστό στο σχεδόν ερωτικό του ραντεβού με τον φακό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 κινηματογραφικές προβολές-events που δεν πρέπει να χάσετε φέτος το καλοκαίρι

Οθόνες / 10 θρυλικές ταινίες που θα δούμε φέτος στα θερινά

Πέρα από τις ταινίες της διανομής, το καλοκαίρι διεξάγονται events, φεστιβάλ κaι αφιερώματα που (επανα)συστήνουν θησαυρούς από το κινηματογραφικό παρελθόν. Επιλέγουμε μια προβολή από δέκα τέτοιες δράσεις, στις οποίες κάθε σινεφίλ αξίζει να χτυπήσει κάρτα. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ