Την Παρασκευή 17 Μαΐου στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής, στις 22:00, η Heroes Tribute Band θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στον David Bowie.

 

Η παράσταση θα ενσαρκώσει όλες τις μεταλλάξεις του πρωτοπόρου καλλιτέχνη που επηρέασε σημαντικά την ιστορία της μουσικής αλλά και την ποπ κουλτούρα με τον ήχο και την εικόνα του.


Η πορεία του θρυλικού Bowie από το "Space Oddity" του 1969 μέχρι το "Blackstar" του 2016, αποδεικνύει την ικανότητά του μουσικού να επανεφευρίσκει τον εαυτό του και να εκπλήσσει το κοινό του.

 

Το τελευταίο του άλμπουμ —και το τελευταίο δώρο του σε εκατομμύρια θαυμαστές του—κυκλοφόρησε δύο μέρες πριν από την ανακοίνωση του θανάτου του.


Με αφορμή τον θάνατό του, δημιουργήθηκε και η μπάντα Heroes Tribute Band, το πρώτο πολυσυλλεκτικό σχήμα προς τιμήν του πολυδιάστατου Άγγλου καλλιτέχνη.


Έχει κάνει τέσσερα μεγάλα live, με το πρώτο να πραγματοποιείται τον Μάιο του 2016 υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων.


Έκτοτε συμμετέχει σε αφιερώματα για τον David Bowie συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

 

Η μπάντα αποτελείται από έξι μουσικούς, τον Γιάννη Δημητριάδη στα πλήκτρα, τον Θοδωρή Καπετανάκο στο μπάσο, τον Στέλιο Πασχάλη στα τύμπανα, τον Γιώργο Βασιλάτο και τον Μάριο-Λαζ Ιωαννίδη στις κιθάρες, τον Σπύρο Νίκα στο σαξόφωνο και πέντε ερμηνευτές και ερμηνεύτριες, τους Νεκτάριο Nekk Γεωργιάδη, Tolis Fasois, Lou is, Sugahspank! και Γιώργο Μπίλιο, που είναι και υπεύθυνος για την επιμέλεια προγράμματος.

 

Special guest της παράστασης θα είναι ο Βαγγέλης Γερμανός.

 

Info

Ch-Ch-Changes: A tribute to David Bowie

Παρασκευή 17 Μαΐου, 22:00

Μέγαρο Μουσικής - Αίθουσα Banquet (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1)

Εισιτήρια στο 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Τιμές: 15 € (γενική είσοδος), 7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, +65, πολύτεκνοι)

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.