Ένα διαφορετικό μαραθώνιο προγραμματίζουν για τις 9 Μαΐου Έλληνες που ζουν στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο κεντρικής εκδήλωσης της πρωτοβουλίας Ευρωπαίων πολιτών «12 ώρες για την Ελλάδα», 200 άνθρωποι, όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων  θα διαβάσουν την  «Πολιτεία» του Πλάτωνα, ο καθένας στη γλώσσα του. Στόχος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου είναι να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.

 

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο «Αλ Ντε Σκαρμπέκ» και θα επικεντρώνεται σε μια από τις σημαντικότερες αξίες που έχει δώσει η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο, τη Δημοκρατία.

 

Βρυξέλλες: 200 άνθρωποι θα διαβάσουν Πλάτωνα σε πολλές γλώσσες

Ο μαραθώνιος ανάγνωσης της «Πολιτείας» θα διαρκέσει 10 ώρες ενώ η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ολοήμερη γευσιγνωσία ελληνικών φαγητών και κρασιών, συζητήσεις με θέμα τη Δημοκρατία, φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου, μύηση στους ελληνικούς χορούς και παρουσιάσεις από τον επικοινωνιολόγο Πίτερ Οικονομίδη και τον Γιώργο Χωραφά.

 

Θα ακολουθήσει συναυλία, στην οποία θα συμμετέχουν η μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβα, και οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου και Δημήτρης Σταρόβας.

 

Βρυξέλλες: 200 άνθρωποι θα διαβάσουν Πλάτωνα σε πολλές γλώσσες

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν και φέτος ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω live streaming. Η οργάνωση και διαχείριση της πρωτοβουλίας γίνεται από ομάδα Βέλγων εθελοντών και άλλων Ευρωπαίων πολιτών, που κατοικούν στις Βρυξέλλες και τα έσοδα της δκήλωσης θα διατεθούν  στο ελληνικό τμήμα της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», στη ΜΚΟ Make-a-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδα), καθώς και στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ).

 

Το video είναι από την  αντίστοιχη εκδήλωση πέρυσι με ανάγνωση της Οδύσσειας στην οποία είχαν δώσει το παρόν 2 χιλιάδες άνθρωποι.