Benaki Museum Pavilion: Το νέο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στη Βουλιαγμένη

Benaki Museum Pavilion: Το νέο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στη Βουλιαγμένη Facebook Twitter
Μαντήλι του Παντελή Βιταλιώτη με θέμα εμπνευσμένο από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη
0

Το Benaki Museum Pavilion είναι το νέο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στα νότια προάστια που θα λειτουργήσει μέσα στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace της Βουλιαγμένης.

Διαχρονικά μουσειακά αντίγραφα αλλά και σύγχρονα διακοσμητικά αντικείμενα, καλλιτεχνικά κεραμικά και πολυτελή αξεσουάρ, όπως τσάντες σχεδιαστών, νεο-φόλκ υφαντά ταγάρια, μαντίλια, πετσέτες θαλάσσης και, φυσικά, κοσμήματα, όλα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, μπορεί να βρει κανείς στο στο Benaki Museum Pavilion, το νέο πωλητήριο του μουσείου στα νότια προάστια, μέσα στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη.


Πρόκειται για το πρώτο μουσειακό κατάστημα στον κόσμο που λειτουργεί στο πλαίσιο ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος και σχεδιάστηκε ως ένας πρότυπος «τόπος» όπου γεφυρώνεται το παρελθόν με το μέλλον.

Benaki Museum Pavilion: Το νέο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στη Βουλιαγμένη Facebook Twitter
Στην αρχιτεκτονική πρόταση των Kois Associated Architects κυριαρχεί η λειτουργική απλότητα του μοντερνισμού, η οποία επενδύεται με εντυπωσιακά σύγχρονα υλικά, δημιουργώντας ένα αυτόνομο κτίριο 60 τ.μ. με πολλά στοιχεία από την ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά της δεκαετίας του '60.

Από άποψη σχεδιασμού κυριαρχεί η λειτουργική απλότητα του μοντερνισμού, η οποία επενδύεται με εντυπωσιακά σύγχρονα υλικά, δημιουργώντας ένα αυτόνομο κτίριο 60 τ.μ. με πολλά στοιχεία από την ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά της δεκαετίας του '60.


Παράλληλα, η ψηφιακή τεχνολογία εισάγει τον επισκέπτη στον κόσμο του Μουσείου Μπενάκη. Τα πιο εμβληματικά εκθέματα από τη συλλογή του μουσείου ζωντανεύουν στο Pavilion με τη βοήθεια μιας οθόνης αφής προηγμένης τεχνολογίας, ενώ, χάρη σε RFID (radio-frequency identification) βάσεις ανάγνωσης δεδομένων, σύγχρονα αντικείμενα θα «αποκαλύπτουν» σε παρακείμενα tablets την έμπνευση ή τις δεξιότητες που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους.

Benaki Museum Pavilion: Το νέο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στη Βουλιαγμένη Facebook Twitter
Μαρμάρινη λήκυθος από τους on entropy εμπνευσμένη από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Info

Το Benaki Museum Pavilion ξεκινά τη λειτουργία του την Παρασκευή 28 Ιουνίου

Ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Athens (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη)

Ωράριο λειτουργίας: 10:00-22:00

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ