Το Benaki Museum Pavilion είναι το νέο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στα νότια προάστια που θα λειτουργήσει μέσα στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace της Βουλιαγμένης.

 

Διαχρονικά μουσειακά αντίγραφα αλλά και σύγχρονα διακοσμητικά αντικείμενα, καλλιτεχνικά κεραμικά και πολυτελή αξεσουάρ, όπως τσάντες σχεδιαστών, νεο-φόλκ υφαντά ταγάρια, μαντίλια, πετσέτες θαλάσσης και, φυσικά, κοσμήματα, όλα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, μπορεί να βρει κανείς στο στο Benaki Museum Pavilion, το νέο πωλητήριο του μουσείου στα νότια προάστια, μέσα στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη.


Πρόκειται για το πρώτο μουσειακό κατάστημα στον κόσμο που λειτουργεί στο πλαίσιο ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος και σχεδιάστηκε ως ένας πρότυπος «τόπος» όπου γεφυρώνεται το παρελθόν με το μέλλον.

 

Benaki Museum Pavilion: Το νέο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στη Βουλιαγμένη
Στην αρχιτεκτονική πρόταση των Kois Associated Architects κυριαρχεί η λειτουργική απλότητα του μοντερνισμού, η οποία επενδύεται με εντυπωσιακά σύγχρονα υλικά, δημιουργώντας ένα αυτόνομο κτίριο 60 τ.μ. με πολλά στοιχεία από την ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά της δεκαετίας του '60.

 

Από άποψη σχεδιασμού κυριαρχεί η λειτουργική απλότητα του μοντερνισμού, η οποία επενδύεται με εντυπωσιακά σύγχρονα υλικά, δημιουργώντας ένα αυτόνομο κτίριο 60 τ.μ. με πολλά στοιχεία από την ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά της δεκαετίας του '60.


Παράλληλα, η ψηφιακή τεχνολογία εισάγει τον επισκέπτη στον κόσμο του Μουσείου Μπενάκη. Τα πιο εμβληματικά εκθέματα από τη συλλογή του μουσείου ζωντανεύουν στο Pavilion με τη βοήθεια μιας οθόνης αφής προηγμένης τεχνολογίας, ενώ, χάρη σε RFID (radio-frequency identification) βάσεις ανάγνωσης δεδομένων, σύγχρονα αντικείμενα θα «αποκαλύπτουν» σε παρακείμενα tablets την έμπνευση ή τις δεξιότητες που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους.

 

Benaki Museum Pavilion: Το νέο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στη Βουλιαγμένη
Μαρμάρινη λήκυθος από τους on entropy εμπνευσμένη από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

 

Info

Το Benaki Museum Pavilion ξεκινά τη λειτουργία του την Παρασκευή 28 Ιουνίου

Ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Athens (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη)

Ωράριο λειτουργίας: 10:00-22:00