Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μυστικό κατασκευής των Πυραμίδων σε ένα λατομείο

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μυστικό κατασκευής των Πυραμίδων σε ένα λατομείο Facebook Twitter
0

Πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου που αποκαλύπτει το πώς χτίστηκαν ακριβώς οι Πυραμίδες είναι μια ομάδα αρχαιολόγων η οποία έκανε  μια τυχαία ανακάλυψη σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό λατομείο.

Οι επιστήμονες που ψάχνουν αρχαίες επιγραφές βρήκαν μια ράμπα με κλίμακες και μια σειρά από λακούβες γεγονός που υποδηλώνει ότι η εργασία της ανάσυρσης των τεράστιων μπλοκ που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των μνημείων, μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πιο γρήγορα από ό, τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί.

Ενώ η θεωρία ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν κατασκευές με ράμπες για να μετακινήσουν τις πέτρες δεν είναι καινούργια, η δομή που βρήκε η αγγλο-γαλλική ομάδα, η οποία χρονολογείται από την εποχή που χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, είναι σημαντικά πιο απόκρημνη από όσο υπέθεταν προηγουμένως.

Πιστεύουν ότι τα ευρήματα με ίχνη βημάτων και οπών σε κάθε πλευρά μιας ράμπας δείχνουν ότι οι κατασκευαστές ήταν σε θέση να ρυμουλκούν τα μπλοκ και από τις δύο κατευθύνσεις, αντί να τα σέρνουν πίσω τους. Η ομάδα πιστεύει ότι όσοι βρίσκονται κάτω από το μπλοκ χρησιμοποιούσαν τις θέσεις αυτές για να δημιουργήσουν ένα σύστημα τροχαλίας, ενώ εκείνοι μπροστά από αυτό τραβούσαν ταυτόχρονα.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το εύρημα είναι σημαντικό, διότι υποδηλώνει ότι το έργο θα μπορούσε να γίνει πιο γρήγορα, αν και ακόμα κάτι τέτοιο συνεπάγεται τη σκληρή εργασία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

«Το σύστημα που ανακαλύψαμε θα επέτρεπε σε περισσότερους ανθρώπους να ασκήσουν δύναμη ταυτόχρονα, έτσι σημαίνει ότι ήταν σε θέση να μετακινήσουν τα μπλοκ ταχύτερα», δήλωσε ο Δρ. Roland Enmarch, καθηγητής στην Αιγυπτιολογία στο Πανεπιστήμιο Λίβερπουλ.

Ο καθηγητής αναφέρει στον Guardian ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, σκοπεύουν να δημοσιεύσουν τα σημαντικά ευρήματά τους σε ένα επιστημονικό περιοδικό.

Το εύρημα έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου και όπως λέει ο καθηγητής το ίδιο το λατομείο αλαβάστρου, καθώς και οι επιγραφές που βρισκόταν εκεί, ήταν γνωστές στους Αιγυπτιολόγους για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς είχαν βρεθεί από τον Howard Carter, τον άντρα που ανακάλυψε τον τάφο του Τουταγχαμών.

Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι οι επιγραφές τους επέτρεψαν να χρονολογήσουν τη ράμπα στην εποχή του Φαραώ Χέωψ ο οποίος έκτισε τη Μεγάλη Πυραμίδα. 

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ