Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μυστικό κατασκευής των Πυραμίδων σε ένα λατομείο

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μυστικό κατασκευής των Πυραμίδων σε ένα λατομείο Facebook Twitter
0

Πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου που αποκαλύπτει το πώς χτίστηκαν ακριβώς οι Πυραμίδες είναι μια ομάδα αρχαιολόγων η οποία έκανε  μια τυχαία ανακάλυψη σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό λατομείο.

Οι επιστήμονες που ψάχνουν αρχαίες επιγραφές βρήκαν μια ράμπα με κλίμακες και μια σειρά από λακούβες γεγονός που υποδηλώνει ότι η εργασία της ανάσυρσης των τεράστιων μπλοκ που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των μνημείων, μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πιο γρήγορα από ό, τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί.

Ενώ η θεωρία ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν κατασκευές με ράμπες για να μετακινήσουν τις πέτρες δεν είναι καινούργια, η δομή που βρήκε η αγγλο-γαλλική ομάδα, η οποία χρονολογείται από την εποχή που χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, είναι σημαντικά πιο απόκρημνη από όσο υπέθεταν προηγουμένως.

Πιστεύουν ότι τα ευρήματα με ίχνη βημάτων και οπών σε κάθε πλευρά μιας ράμπας δείχνουν ότι οι κατασκευαστές ήταν σε θέση να ρυμουλκούν τα μπλοκ και από τις δύο κατευθύνσεις, αντί να τα σέρνουν πίσω τους. Η ομάδα πιστεύει ότι όσοι βρίσκονται κάτω από το μπλοκ χρησιμοποιούσαν τις θέσεις αυτές για να δημιουργήσουν ένα σύστημα τροχαλίας, ενώ εκείνοι μπροστά από αυτό τραβούσαν ταυτόχρονα.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το εύρημα είναι σημαντικό, διότι υποδηλώνει ότι το έργο θα μπορούσε να γίνει πιο γρήγορα, αν και ακόμα κάτι τέτοιο συνεπάγεται τη σκληρή εργασία ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

«Το σύστημα που ανακαλύψαμε θα επέτρεπε σε περισσότερους ανθρώπους να ασκήσουν δύναμη ταυτόχρονα, έτσι σημαίνει ότι ήταν σε θέση να μετακινήσουν τα μπλοκ ταχύτερα», δήλωσε ο Δρ. Roland Enmarch, καθηγητής στην Αιγυπτιολογία στο Πανεπιστήμιο Λίβερπουλ.

Ο καθηγητής αναφέρει στον Guardian ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, σκοπεύουν να δημοσιεύσουν τα σημαντικά ευρήματά τους σε ένα επιστημονικό περιοδικό.

Το εύρημα έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου και όπως λέει ο καθηγητής το ίδιο το λατομείο αλαβάστρου, καθώς και οι επιγραφές που βρισκόταν εκεί, ήταν γνωστές στους Αιγυπτιολόγους για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς είχαν βρεθεί από τον Howard Carter, τον άντρα που ανακάλυψε τον τάφο του Τουταγχαμών.

Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι οι επιγραφές τους επέτρεψαν να χρονολογήσουν τη ράμπα στην εποχή του Φαραώ Χέωψ ο οποίος έκτισε τη Μεγάλη Πυραμίδα. 

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.